Upgrade z Durona 1800 na XP2000+ nebo Sempron?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- crazyape
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Boin
- Začátečník

-
Kousky s odemčenym násobičem jsou hůř k sehnání...jsou to první řady těchto CPU...v 36týdnu výroby je zamkli...sehnat se ale dá=stojí víc...ještě to chce zjistit jestli můžeš na desce měnit násobič aby to vůbec měl smysl...zkus si radši propočítat na kolik by tě vyšlo sc 754+nižší Sempron...crazyape píše:aha......tak pres nasobic by to mohlo jit ne?EfineSS píše:Barton 2500+ ti tam pojede, no FSB 200MHz tam sice nastavis, ale ta deska nema delicku 1/6 a ani AGP/PCi lock, to znamena ze s vyssi FSB bude narustat frekvence AGP a PCI a bude zpusobovat nestabilitu PC.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- crazyape
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jasan-HoNY- píše:To je tam kvuli marketingucrazyape píše: ale je to divny protoze normalne v biosu je FSB az 200aby dokazali jak je vhodna na OC
![]()
Jestli je odemčenej tak ho na 3200+ přes násobič dat můžeš
ale je to divny,dyt je tam KT400A!!!!A kdyz sem to kupoval tak myslim psali u toho FSB 400 a na netu MSI u nejnovejsiho BIOSU je komentar :
Fix system reports incorrect message for AMD 3200+ CPU.
A 3200+ psali i kdyz sem to kupoval tak nevim teda....
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale to že je to KT400A neznamana ze to ma 400FSB (má problém vůbec fungovat s pamétma n 200MHz)crazyape píše:jasan-HoNY- píše: To je tam kvuli marketinguaby dokazali jak je vhodna na OC
![]()
Jestli je odemčenej tak ho na 3200+ přes násobič dat můžeš
ale je to divny,dyt je tam KT400A!!!!A kdyz sem to kupoval tak myslim psali u toho FSB 400 a na netu MSI u nejnovejsiho BIOSU je komentar :
Fix system reports incorrect message for AMD 3200+ CPU.
A 3200+ psali i kdyz sem to kupoval tak nevim teda....
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Matias
- Začátečník

-
Cau,
kdyz ste tady mluvily vo tech bartonech chci se zeptat na desce s kt333 barton nepobezi kdyz neni napsanej v cpu listu? Ze kdyby mnel 166fsb coz moje deska podporuje ale uz asi ne bios? je to tak? Nebo existuje do sock. A 3200+BO s(jadro t-bred)? Premejslim taky vo upgrade mam ten samje procak jako crazyape ale horsi desku. ..a jeste bych podotknul ze ten rozdil ve velikosti l2 cache ze 64 na 256 je asi 10% vykkonu navic a to se mne zda ze jeste zalezi na kkonkretni aplikaci treba v sandre2004 je ve srovnani Duron pretaktenej na 2600+ v esrovnani s orig. 2600+ skoro stejne fakt nepatrny rotzdily ve vykonu.
kdyz ste tady mluvily vo tech bartonech chci se zeptat na desce s kt333 barton nepobezi kdyz neni napsanej v cpu listu? Ze kdyby mnel 166fsb coz moje deska podporuje ale uz asi ne bios? je to tak? Nebo existuje do sock. A 3200+BO s(jadro t-bred)? Premejslim taky vo upgrade mam ten samje procak jako crazyape ale horsi desku. ..a jeste bych podotknul ze ten rozdil ve velikosti l2 cache ze 64 na 256 je asi 10% vykkonu navic a to se mne zda ze jeste zalezi na kkonkretni aplikaci treba v sandre2004 je ve srovnani Duron pretaktenej na 2600+ v esrovnani s orig. 2600+ skoro stejne fakt nepatrny rotzdily ve vykonu.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
co je to za desku?Matias píše:Cau,
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- crazyape
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak sem rikal uz mam Barta 2500+ coze je 1,8GHZ to same jako ten duron a ten vykon je opravdu znat!!!To co se sekalo uz se neseka,bezi plynule....proste parada takze on u tech XPcek je ten vykon trosku nekde jinde....Matias píše:Cau,
Jo jinak dik za dnesni obchod....zitra asi pudem zkusit
ehm?
- Matias
- Začátečník

-
je to Fic an 17 kt333 max 166fsb a vprocesor ůlistu jsou uvedeny maximalne thorougbredy tedka tam mam duron applebred a jede v pohode ale ten barton by vni asi nejel nebo ano?-HoNY- píše:co je to za desku?Matias píše:Cau,
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Umi FSB 166, takze by mela umet i Bartona... ma MSI s VIA KT333 ho umi taky (s novym BIOSem samozdrejme), ale jenom do 3000+, toho na FSB400 uz ne. Myslim ze ho maximalne spatne rozpozna (bude tam nakej blbej nazev), ale ten proc by mel behat v pohodeMatias píše:je to Fic an 17 kt333 max 166fsb a vprocesor ůlistu jsou uvedeny maximalne thorougbredy tedka tam mam duron applebred a jede v pohode ale ten barton by vni asi nejel nebo ano?-HoNY- píše: co je to za desku?
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- YohanN
- Začátečník

Ale bacha: Barton 3000+ byly dvě verze - D - 13*166 a E - 10,5*200Baneshee píše:Umi FSB 166, takze by mela umet i Bartona... ma MSI s VIA KT333 ho umi taky (s novym BIOSem samozdrejme), ale jenom do 3000+, toho na FSB400 uz ne. Myslim ze ho maximalne spatne rozpozna (bude tam nakej blbej nazev), ale ten proc by mel behat v pohode
takže první varianta ti tam pojede jak má, druhá asi taky - ale na 10,5*166 = 1743 MHz (což je míň než 2500+)
BTW právě 3000+ rev. E sháním, takže kdyby náhodou se někde objevil -beru
hasta la vista
- Matias
- Začátečník

-
no slo mne o to ze v procesor listu byli uvedeny palomina a througbredy a stary durony (spitfire,morgan) to co tam mam tedka je applbred a to je vlastne puvodni jadro througbred je to tak? protoze jede bez problemu, ale ten bios je zroku 2002 a vprocesor listu zadnej barton uvedenej neni, tak si nejsem uplne jistej jestli tam ten barton pojede-> je to prece jiny jadro nebo ne?
- YohanN
- Začátečník

Jet by tam měl, jen bios ti přinejhorším vypíše "unknown AthlonXP" ale mělo by to i tak fungovat. Je ho ale skoro škoda, už ho nepopoženešMatias píše:no slo mne o to ze v procesor listu byli uvedeny palomina a througbredy a stary durony (spitfire,morgan) to co tam mam tedka je applbred a to je vlastne puvodni jadro througbred je to tak? protoze jede bez problemu, ale ten bios je zroku 2002 a vprocesor listu zadnej barton uvedenej neni, tak si nejsem uplne jistej jestli tam ten barton pojede-> je to prece jiny jadro nebo ne?
hasta la vista
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... =kt3+ultra
Pro ty co si nejsou přesně jistí tady je to vysvětlený proč některý desky s KT333 podporují a fungují s bartonem a jiné ne... Jestli tomu někdo nerozumí rád mu to vysvětlím
Po sundání chladiče musí být určitá revize chipsetu VT8367 CE/F (=KT333 CE/F)
PLL generátor podporující děličku 6/2/1
Vypnutá některá nastavení v Advaned chipset features (1T command,...)
Já např źádnou desku s KT333 neviděl jet se stabilním AGP 4x (vždycky tam lezly nějaký pruhy, a víceméně to bylo stabilní)při AGP 2x to zmizelo
Pro ty co si nejsou přesně jistí tady je to vysvětlený proč některý desky s KT333 podporují a fungují s bartonem a jiné ne... Jestli tomu někdo nerozumí rád mu to vysvětlím
Po sundání chladiče musí být určitá revize chipsetu VT8367 CE/F (=KT333 CE/F)
PLL generátor podporující děličku 6/2/1
Vypnutá některá nastavení v Advaned chipset features (1T command,...)
Já např źádnou desku s KT333 neviděl jet se stabilním AGP 4x (vždycky tam lezly nějaký pruhy, a víceméně to bylo stabilní)při AGP 2x to zmizelo
- Matias
- Začátečník

-
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Revizi poznas sundanim chladice.Matias píše:no dobre ale jak zjistim jakej mam pll generator, a revizi chipsetu to musim sundavat chladic? ..nejde to nejak softwareve vubec nevim kde hledat ten pll-HoNY- píše: ....Po sundání chladiče musí být určitá revize chipsetu VT8367 CE/F (=KT333 CE/F)
PLL generátor podporující děličku 6/2/1...
PLL generator je takovej sveb co se vetsinou dava pobliz AGP slotu muzes to zjistit co umi podle datasheetu od vyrobce ale dulezitejsi je jestli deska vubec delici pomer aktivuje... pokud mas po ruce CPU co de nataktovat na 166FSB tak ho tam dej sniz casovani pameti, zakaz vsechny nastaveni ohledne AGP a zkus to, jestli deska nabootuje do windowsu tak pust Sandru/Aidu/Everest a podivej se na kolika MHz bezi AGP/PCI
- Matias
- Začátečník

-
no pri 166fsb se PCI vratej na puvodnich33mhz to znamena ze tam nejaka delicka bude nebo ne?-HoNY- píše:Revizi poznas sundanim chladice.Matias píše: no dobre ale jak zjistim jakej mam pll generator, a revizi chipsetu to musim sundavat chladic? ..nejde to nejak softwareve vubec nevim kde hledat ten pll
PLL generator je takovej sveb co se vetsinou dava pobliz AGP slotu muzes to zjistit co umi podle datasheetu od vyrobce ale dulezitejsi je jestli deska vubec delici pomer aktivuje... pokud mas po ruce CPU co de nataktovat na 166FSB tak ho tam dej sniz casovani pameti, zakaz vsechny nastaveni ohledne AGP a zkus to, jestli deska nabootuje do windowsu tak pust Sandru/Aidu/Everest a podivej se na kolika MHz bezi AGP/PCI
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
melo by to jetMatias píše:no pri 166fsb se PCI vratej na puvodnich33mhz to znamena ze tam nejaka delicka bude nebo ne?