Manager programů spouštěných po startu
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- termit256
- Začátečník

-
Manager programů spouštěných po startu
Existuje nějaký manager programů spouštěných po startu který umí přeházet POŘADÍ spouštěných programů v XP. Vše co jsem doposud zkoušel, umělo kdejakou hovadinu jen tohle ne.
- Seltsian-Void
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- WithinWarior
- Nováček

-
- termit256
- Začátečník

-
- Dony
- Středně pokročilý

nevim, jestli ma smysl resit v jakem poradi se tyhle klice zpracovavaji, kdyz system nehlida zavislosti spousteni procesu (coz treba u sluzeb hlida, protoze to jde, u normalnich programu to nelze protoze programy zpetne nehlasi systemu svuj stav), ale spousti to jak stiha pocitac...
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - Recon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nechápu proč to chceš vědět. Ony se spouštějí podle toho jak sou tam seřazeny s prodlevou nejakých sedin sekundy tak to stejně neovlivníš, zavisí to na aplikaci a na rychlosti PC. Nekteré se spouštějí dýl nekteré pomaleji.termit256 píše:Problen nemam ani tak s tim zjistit kde se co spousti, ale jen v registru je asi 20 mist odkud se muzou programy po startu spoustet a ja nevim v jakem poradi se nacitaji jednotlive klice, ini soubory, slozka po spusteni ...
- termit256
- Začátečník

-
Spoustim pomerne hodne rezidentnich programu, a obcas je vyhodne nacist je v urcitem poradi. Napr. sw pro programator x51 tvrdosijne odmital nacitat obsah EEPROM pri spustenem firewallu, kdyz jsem firewall nahral az po spusteni zmíneneho softu bylo vse OK. Obcas se mi Avast spousti velice dlouho, mam pocit ze se se s necim pri spousteni hada... Nejaky mamager jsem na tohle kdysi mel, poradi se dalo jednoduse menit presouvanim polozek mysi, ale omylem jsem to smazl a ted nevim.
- Dony
- Středně pokročilý

dalo by se to jednoduse obejit tim, ze by se vsechny programy spoustely pomoci skriptu (v registrech by bylo jen spousteni skriptu) stylem:
Kód: Vybrat vše
spust program1
chvili pockej
spust program2
chvili pockej
spust program3
chvili pockej
.
.
.
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - termit256
- Začátečník

-
- Dony
- Středně pokročilý

- Tvara
- Nováček

-
Re:
presne tohle by se mi hodilo, pokud by tam sla hodit presna doba (coz urcite pujdeDony píše:dalo by se to jednoduse obejit tim, ze by se vsechny programy spoustely pomoci skriptu (v registrech by bylo jen spousteni skriptu) stylem:Kód: Vybrat vše
spust program1 chvili pockej spust program2 chvili pockej spust program3 chvili pockej . . .
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
Re: Manager programů spouštěných po startu
úplně nejtriviálnějším způsobem by to šlo přes dávku ( .bat soubor), třeba nějak takto:
po spuštění by pak byl dán onen bat soubor, kam to už záleží na tobě, Start\Programy\Po Spuštění, registry CurrentVerion\Run, Plánovač úloh, atd... osobně bych pro nejvíc dodatečných voleb volil tu poslední zmiňovanou možnost
namísto 6 si dej co uznáš za vhodné (prodleva je cca n-1 sekund, v tomto případě tedy 5)@echo off
start X:\Cesta\program1.exe
PING localhost -n 6 >NUL
start X:\Cesta\program2.exe
PING localhost -n 6 >NUL
...
po spuštění by pak byl dán onen bat soubor, kam to už záleží na tobě, Start\Programy\Po Spuštění, registry CurrentVerion\Run, Plánovač úloh, atd... osobně bych pro nejvíc dodatečných voleb volil tu poslední zmiňovanou možnost