Maxtor 120 GB + WD 80 GB konfiguracia jumperov

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Tomako
Nováček
Nováček

Maxtor 120 GB + WD 80 GB konfiguracia jumperov

Příspěvek od Tomako »

Zdravim, potreboval by som pomoct s nakongifurovanim jumperov u diskov Maxtor 120 GB 7200 rpm , 2 MB cache a Western Digital 80 GB 7200 rpm 8 MB cache.

WD je novy - na nom mam systemak ale nedari sa mi ich spravne nakongigurovat (stale je zdlhavy boot ak su pripojene spolu).
Ak vsak Maxtor odpojim nabootuje v pohode ... Uz som vyskusal asi vsetko Master/SLave kongiguracie/ Cable select a stale ten isty vysledok - zdlhavy boot!

Najlepsieho vysledku som dosiahol ked som na Primary IDE Kabli dal Maxtora ako MASTER (iba jumperom) - fyzicky bol pripojeny ako slave. A WD ako slave (fyzicky pripojeny na Master IDE kabli) ..
Vtedy to nabootovalo okamzite , avsak vo Windowse bol disk o poznanie pomalsi.

Poradte mi prosim .. Vopred Dakujem!
kidd.hombre
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kidd.hombre »

a moznost dat kazdy disk na samostatny kabel nemas?
i7-6700, Coolermaster Hyper 212+ (+ NF-F12), Gigabyte Z170-D3H, 16GB DDR4-2133, Sapphire 7870 2GB (+Accelero S1, NF-P12), Kingston HyperX 3K 120GB, WD Blue 1TB (+ Zalman ZM-2HC2), X-Fi Titanium, Seasonic S12II-620, Thermaltake Armor+ MX (+2x NF-P12), Scythe Kaze Master
Tomako
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomako »

kidd.hombre píše:a moznost dat kazdy disk na samostatny kabel nemas?
noo mozem skusit akurat sekundarne IDE mam strasne kratke (hore pri DVD rome ) takze to bude trochu problem ale skusim tam dat toho Maxtora ako Slave ...
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Tomako píše:
kidd.hombre píše:a moznost dat kazdy disk na samostatny kabel nemas?
noo mozem skusit akurat sekundarne IDE mam strasne kratke (hore pri DVD rome ) takze to bude trochu problem ale skusim tam dat toho Maxtora ako Slave ...
Jak to máš zapojené ?? máš oba HDD na jednom dat. kabelu ??
Tomako
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomako »

PcBuh píše:
Tomako píše: noo mozem skusit akurat sekundarne IDE mam strasne kratke (hore pri DVD rome ) takze to bude trochu problem ale skusim tam dat toho Maxtora ako Slave ...
Jak to máš zapojené ?? máš oba HDD na jednom dat. kabelu ??
Presne tak Oba HDD na primary IDE cabli.
Vyskusal som uz skoro vsetko (jedina moznost co som neskusil je dat maxtora na secondary k DVD - romke ako Slave ) -- grafika je totiz strasne dlha - ide az uplne k disku a musi sa vybrat ked sa chce vyberat disk zo spodneho slotu.... :(

Ak teda dam Maxtora k optickej mechanike ako Slave na secondary IDe channel nebude to mechaniku nejakym sposobom obmedzvat ? (pri paleni dat z tohoto disku pripojenom na tom istom IDe kabli....) ?? dakujem!

Este moja konfig:
Epox 8RDA+
Barton 2500+
1024 MB RAM (dual channel)
MSI Geforce 6800 TD (unlock to ultra 16/6, 370.865)
Maxtor 120 GB 2 MB cache 7200 rpm
WD 80 GB 8 mb cache 7200 rpm
LG GSA 4163B
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Tomako píše:
PcBuh píše: Jak to máš zapojené ?? máš oba HDD na jednom dat. kabelu ??
Presne tak Oba HDD na primary IDE cabli.
Vyskusal som uz skoro vsetko (jedina moznost co som neskusil je dat maxtora na secondary k DVD - romke ako Slave ) -- grafika je totiz strasne dlha - ide az uplne k disku a musi sa vybrat ked sa chce vyberat disk zo spodneho slotu.... :(

Ak teda dam Maxtora k optickej mechanike ako Slave na secondary IDe channel nebude to mechaniku nejakym sposobom obmedzvat ? (pri paleni dat z tohoto disku pripojenom na tom istom IDe kabli....) ?? dakujem!

Este moja konfig:
Epox 8RDA+
Barton 2500+
LG GSA 4163B
K DVD bych to nedával , to ten HDD bude potom pomalejší , jinak mně napadá už je jedna možnost , že ty HDD se nesnesou , a proto vždy kupuj HDD od jedné značky , dělám to od doby co mam v Pc 2x HDD a tohle jsem tu ještě nemněl
Tomako
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomako »

PcBuh píše:
Tomako píše: Presne tak Oba HDD na primary IDE cabli.

Este moja konfig:
Epox 8RDA+
Barton 2500+
LG GSA 4163B
K DVD bych to nedával , to ten HDD bude potom pomalejší , jinak mně napadá už je jedna možnost , že ty HDD se nesnesou , a proto vždy kupuj HDD od jedné značky , dělám to od doby co mam v Pc 2x HDD a tohle jsem tu ještě nemněl
Maxtora som kupil ako prveho (predtym som mal seagate a odisiel po par mesiacoch) a je dost hlucny a pomaly , preto som kupil WD. Ten je tichy, rychly a nezahrieva sa ako maxtor. Keby som Maxtora mohol vymenit hned to urobim :(

Asi ho ale budem musiet dat k tej DVD mechanike (ak to jej nebude vadit) lebo ten disk je aj tak strasne pomaly a mam na nom iba data (nie systemak) takze mierne spomalenie by mi nevadilo ...
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Tomako píše:
PcBuh píše: K DVD bych to nedával , to ten HDD bude potom pomalejší , jinak mně napadá už je jedna možnost , že ty HDD se nesnesou , a proto vždy kupuj HDD od jedné značky , dělám to od doby co mam v Pc 2x HDD a tohle jsem tu ještě nemněl
Maxtora som kupil ako prveho (predtym som mal seagate a odisiel po par mesiacoch) a je dost hlucny a pomaly , preto som kupil WD. Ten je tichy, rychly a nezahrieva sa ako maxtor. Keby som Maxtora mohol vymenit hned to urobim :(

Asi ho ale budem musiet dat k tej DVD mechanike (ak to jej nebude vadit) lebo ten disk je aj tak strasne pomaly a mam na nom iba data (nie systemak) takze mierne spomalenie by mi nevadilo ...
Pokud ten HDD daáš k DVD , tak počítej že ten HDD bude hodně pomalej , bude tak rychlej jako to DVD na max. , možná trochu více
kidd.hombre
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kidd.hombre »

PcBuh píše:Pokud ten HDD daáš k DVD , tak počítej že ten HDD bude hodně pomalej , bude tak rychlej jako to DVD na max. , možná trochu více
Muzes mi vysvetlit proc by to tak melo byt, z ceho vychazis?
i7-6700, Coolermaster Hyper 212+ (+ NF-F12), Gigabyte Z170-D3H, 16GB DDR4-2133, Sapphire 7870 2GB (+Accelero S1, NF-P12), Kingston HyperX 3K 120GB, WD Blue 1TB (+ Zalman ZM-2HC2), X-Fi Titanium, Seasonic S12II-620, Thermaltake Armor+ MX (+2x NF-P12), Scythe Kaze Master
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

kidd.hombre píše:
PcBuh píše:Pokud ten HDD daáš k DVD , tak počítej že ten HDD bude hodně pomalej , bude tak rychlej jako to DVD na max. , možná trochu více
Muzes mi vysvetlit proc by to tak melo byt, z ceho vychazis?
Možná jsem to přehnal , ale pomalejší bude
Tomako
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomako »

No ak by mal niekto podobny problem : Nejde to nijako vyriesit bez spomalovania jednotlivych komponentov (napojit Disk s mechanikou - pri paleni - nezmysel) ...

Tie dva disky sa proste neznesu...
Neda sa to ani najumperovat .. proste nic..

Rozhodol som sa tento problem vyriesit elegantne .. :) dokupit do PCI slotu IDE radic
A je po probleme BIOS ho detekuje bez problemov, XP-cku treba pomoct driverom z prilozeneho CD. Rychlost ako z klasickeho IDE .
Cena 400 CZ k ... ale lisia sa .. su aj lacnejsie modely (tento je pre 2x IDE ) :)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

PcBuh píše:Možná jsem to přehnal , ale pomalejší bude

nebude, a nesnaz se mi tvrdit opak, uz jsem se tady na toto tema hadal s nekolika lidmi... :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“