Maxtor 120 GB + WD 80 GB konfiguracia jumperov
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Tomako
- Nováček

-
Maxtor 120 GB + WD 80 GB konfiguracia jumperov
Zdravim, potreboval by som pomoct s nakongifurovanim jumperov u diskov Maxtor 120 GB 7200 rpm , 2 MB cache a Western Digital 80 GB 7200 rpm 8 MB cache.
WD je novy - na nom mam systemak ale nedari sa mi ich spravne nakongigurovat (stale je zdlhavy boot ak su pripojene spolu).
Ak vsak Maxtor odpojim nabootuje v pohode ... Uz som vyskusal asi vsetko Master/SLave kongiguracie/ Cable select a stale ten isty vysledok - zdlhavy boot!
Najlepsieho vysledku som dosiahol ked som na Primary IDE Kabli dal Maxtora ako MASTER (iba jumperom) - fyzicky bol pripojeny ako slave. A WD ako slave (fyzicky pripojeny na Master IDE kabli) ..
Vtedy to nabootovalo okamzite , avsak vo Windowse bol disk o poznanie pomalsi.
Poradte mi prosim .. Vopred Dakujem!
WD je novy - na nom mam systemak ale nedari sa mi ich spravne nakongigurovat (stale je zdlhavy boot ak su pripojene spolu).
Ak vsak Maxtor odpojim nabootuje v pohode ... Uz som vyskusal asi vsetko Master/SLave kongiguracie/ Cable select a stale ten isty vysledok - zdlhavy boot!
Najlepsieho vysledku som dosiahol ked som na Primary IDE Kabli dal Maxtora ako MASTER (iba jumperom) - fyzicky bol pripojeny ako slave. A WD ako slave (fyzicky pripojeny na Master IDE kabli) ..
Vtedy to nabootovalo okamzite , avsak vo Windowse bol disk o poznanie pomalsi.
Poradte mi prosim .. Vopred Dakujem!
- kidd.hombre
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
a moznost dat kazdy disk na samostatny kabel nemas?
i7-6700, Coolermaster Hyper 212+ (+ NF-F12), Gigabyte Z170-D3H, 16GB DDR4-2133, Sapphire 7870 2GB (+Accelero S1, NF-P12), Kingston HyperX 3K 120GB, WD Blue 1TB (+ Zalman ZM-2HC2), X-Fi Titanium, Seasonic S12II-620, Thermaltake Armor+ MX (+2x NF-P12), Scythe Kaze Master
- Tomako
- Nováček

-
- PcBuh
- Začátečník

-
- Tomako
- Nováček

-
Presne tak Oba HDD na primary IDE cabli.PcBuh píše:Jak to máš zapojené ?? máš oba HDD na jednom dat. kabelu ??Tomako píše: noo mozem skusit akurat sekundarne IDE mam strasne kratke (hore pri DVD rome ) takze to bude trochu problem ale skusim tam dat toho Maxtora ako Slave ...
Vyskusal som uz skoro vsetko (jedina moznost co som neskusil je dat maxtora na secondary k DVD - romke ako Slave ) -- grafika je totiz strasne dlha - ide az uplne k disku a musi sa vybrat ked sa chce vyberat disk zo spodneho slotu....
Ak teda dam Maxtora k optickej mechanike ako Slave na secondary IDe channel nebude to mechaniku nejakym sposobom obmedzvat ? (pri paleni dat z tohoto disku pripojenom na tom istom IDe kabli....) ?? dakujem!
Este moja konfig:
Epox 8RDA+
Barton 2500+
1024 MB RAM (dual channel)
MSI Geforce 6800 TD (unlock to ultra 16/6, 370.865)
Maxtor 120 GB 2 MB cache 7200 rpm
WD 80 GB 8 mb cache 7200 rpm
LG GSA 4163B
- PcBuh
- Začátečník

-
K DVD bych to nedával , to ten HDD bude potom pomalejší , jinak mně napadá už je jedna možnost , že ty HDD se nesnesou , a proto vždy kupuj HDD od jedné značky , dělám to od doby co mam v Pc 2x HDD a tohle jsem tu ještě nemnělTomako píše:Presne tak Oba HDD na primary IDE cabli.PcBuh píše: Jak to máš zapojené ?? máš oba HDD na jednom dat. kabelu ??
Vyskusal som uz skoro vsetko (jedina moznost co som neskusil je dat maxtora na secondary k DVD - romke ako Slave ) -- grafika je totiz strasne dlha - ide az uplne k disku a musi sa vybrat ked sa chce vyberat disk zo spodneho slotu....
Ak teda dam Maxtora k optickej mechanike ako Slave na secondary IDe channel nebude to mechaniku nejakym sposobom obmedzvat ? (pri paleni dat z tohoto disku pripojenom na tom istom IDe kabli....) ?? dakujem!
Este moja konfig:
Epox 8RDA+
Barton 2500+
LG GSA 4163B
- Tomako
- Nováček

-
Maxtora som kupil ako prveho (predtym som mal seagate a odisiel po par mesiacoch) a je dost hlucny a pomaly , preto som kupil WD. Ten je tichy, rychly a nezahrieva sa ako maxtor. Keby som Maxtora mohol vymenit hned to urobimPcBuh píše:K DVD bych to nedával , to ten HDD bude potom pomalejší , jinak mně napadá už je jedna možnost , že ty HDD se nesnesou , a proto vždy kupuj HDD od jedné značky , dělám to od doby co mam v Pc 2x HDD a tohle jsem tu ještě nemnělTomako píše: Presne tak Oba HDD na primary IDE cabli.
Este moja konfig:
Epox 8RDA+
Barton 2500+
LG GSA 4163B
Asi ho ale budem musiet dat k tej DVD mechanike (ak to jej nebude vadit) lebo ten disk je aj tak strasne pomaly a mam na nom iba data (nie systemak) takze mierne spomalenie by mi nevadilo ...
- PcBuh
- Začátečník

-
Pokud ten HDD daáš k DVD , tak počítej že ten HDD bude hodně pomalej , bude tak rychlej jako to DVD na max. , možná trochu víceTomako píše:Maxtora som kupil ako prveho (predtym som mal seagate a odisiel po par mesiacoch) a je dost hlucny a pomaly , preto som kupil WD. Ten je tichy, rychly a nezahrieva sa ako maxtor. Keby som Maxtora mohol vymenit hned to urobimPcBuh píše: K DVD bych to nedával , to ten HDD bude potom pomalejší , jinak mně napadá už je jedna možnost , že ty HDD se nesnesou , a proto vždy kupuj HDD od jedné značky , dělám to od doby co mam v Pc 2x HDD a tohle jsem tu ještě nemněl
Asi ho ale budem musiet dat k tej DVD mechanike (ak to jej nebude vadit) lebo ten disk je aj tak strasne pomaly a mam na nom iba data (nie systemak) takze mierne spomalenie by mi nevadilo ...
- kidd.hombre
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Muzes mi vysvetlit proc by to tak melo byt, z ceho vychazis?PcBuh píše:Pokud ten HDD daáš k DVD , tak počítej že ten HDD bude hodně pomalej , bude tak rychlej jako to DVD na max. , možná trochu více
i7-6700, Coolermaster Hyper 212+ (+ NF-F12), Gigabyte Z170-D3H, 16GB DDR4-2133, Sapphire 7870 2GB (+Accelero S1, NF-P12), Kingston HyperX 3K 120GB, WD Blue 1TB (+ Zalman ZM-2HC2), X-Fi Titanium, Seasonic S12II-620, Thermaltake Armor+ MX (+2x NF-P12), Scythe Kaze Master
- PcBuh
- Začátečník

-
- Tomako
- Nováček

-
No ak by mal niekto podobny problem : Nejde to nijako vyriesit bez spomalovania jednotlivych komponentov (napojit Disk s mechanikou - pri paleni - nezmysel) ...
Tie dva disky sa proste neznesu...
Neda sa to ani najumperovat .. proste nic..
Rozhodol som sa tento problem vyriesit elegantne ..
dokupit do PCI slotu IDE radic
A je po probleme BIOS ho detekuje bez problemov, XP-cku treba pomoct driverom z prilozeneho CD. Rychlost ako z klasickeho IDE .
Cena 400 CZ k ... ale lisia sa .. su aj lacnejsie modely (tento je pre 2x IDE )
Tie dva disky sa proste neznesu...
Neda sa to ani najumperovat .. proste nic..
Rozhodol som sa tento problem vyriesit elegantne ..
A je po probleme BIOS ho detekuje bez problemov, XP-cku treba pomoct driverom z prilozeneho CD. Rychlost ako z klasickeho IDE .
Cena 400 CZ k ... ale lisia sa .. su aj lacnejsie modely (tento je pre 2x IDE )
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele: