Ako zrychlit boot a beh winXP?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ako zrychlit boot a beh winXP?

Příspěvek od Spirit »

Chcem sa opytat mate niekto nejake rady ako urychlit boot windowsu a jeho beh ? Skusenosti s programami ci prefetch funkciou?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Ako zrychlit boot a beh winXP?

Příspěvek od Dzin »

Spirit píše:Chcem sa opytat mate niekto nejake rady ako urychlit boot windowsu a jeho beh ? Skusenosti s programami ci prefetch funkciou?
No dobře nastav BIOS at ti nehledá mechaniky, flopku, nemusí být test RAM atd.
Jinak osekat pak služby co nepotřebuješ atd. Je tu toho dost už napsáno.... :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

A co tak utilitky ako Tweak XP Pro ? Nastavenie prefetch, nacitanie jadra systemu do ram, vypnutie swapu atd... ? Nejake skusenosti s praxi?
embe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od embe »

Spirit píše:A co tak utilitky ako Tweak XP Pro ? Nastavenie prefetch, nacitanie jadra systemu do ram, vypnutie swapu atd... ? Nejake skusenosti s praxi?
Ved Ti napisal Dzin co treba robit, skus magicke tlacitko "hladat", je tu toho naozaj plno a nema vyznam to rozpisovat tu znova
Procesor: Intel Core i5 2500K - 3.3GHz + Arctic Cooling Alpine 11 Pro rev2, Doska: Gigabyte Z68XP-UD3P Rev 1.0, Zdroj: Seasonic SS500GB Active PFCF3 S12II-500W, ]RAM:: 2x Kingston HX DDR3 2GB 1600 KHX1600C9AD3B1 GK: Saphire Ati Radeon HD4830 512 GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO, Disky:, C: IDE WD400JB-00FMA0 - 40GB, D: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, E: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, DVDRW: ASUS DRW-2014 S1T, Ostatne 2 x Scythe SFF21D ; Zalman ZM-MFC2
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S26 Ultra 1TB NtB: Dell Pro 14 TV: Samsung 65" OLED S90F + Yamaha YAS-207
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

A este pozri do polozky pri spusteni a tie programy co nechces aby sa spustali pri starte odtial vyhod malo by to urychlit start ,mne to pomohlo.
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

350Z píše:A este pozri do polozky pri spusteni a tie programy co nechces aby sa spustali pri starte odtial vyhod malo by to urychlit start ,mne to pomohlo.
No toto som jasne uz davno urobil... Zaujimalo ma nieco pokrocilejsie, zaujimavejsie... Mam uz wokna 7 mesiacov a bolo na nych uz vyse 300 softov, takze bootoje to aj 1min. co je dost. (aj to po defragmentacii, optimalizacii registrov, preriedenie startup sluzieb atd...)

No nic, skusim nLite, inak vdaka...
Apache
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apache »

Co se me celkem osvedcilo (neni to sice primo na zrychleni bootovani) tak System mechanic 5pro, je tam defregmentace nevim ceho :-) jeste pred tim nez nabehnou wokna sice to asi vo 5sec. spomali bootovani ale vsechno ti pak ve woknech nabehne vo 100% rychleji a to jako ze fakt :-) jen co se mi vobeji plocha tak muzu makat a to driv nebylo mozno, teda aspon u me :P
[CZ]Al@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od [CZ]Al@n »

caues..chtěl bychse zeptat jak dlouho asi tak vydrží rychle běhat wini XP sp1 ? Protože já nainstaluju winy XP sp1 a hned po týdnu je můžu zase reinstalovat protože se to děsně kouše..nevíte čím to je?
AMD Athlon XP 2000+ Mhz / 256 MB RAM /GeForce4 MX 440 64 MB / MSI Microstar KT4AV / Seagate Barracuda 160 GB / Case - hromadka plechu / Logitech optická,ergonomická / multimediání klávesnice Chicony / "17" palcový monitor PHILIPS / DVD vypalovací mechanika LITE - ON / reproduktory Arowana 3D Sound 5.1 / tiskárna Canon BJC 1000
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

[CZ]Al@n píše:caues..chtěl bychse zeptat jak dlouho asi tak vydrží rychle běhat wini XP sp1 ? Protože já nainstaluju winy XP sp1 a hned po týdnu je můžu zase reinstalovat protože se to děsně kouše..nevíte čím to je?
Zkus tam SP2 :wink:
Pokud tam instaluješ hodne zbytečnosti tak je to možny.Málo info si nám rekl.
[CZ]Al@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od [CZ]Al@n »

jj..zkusim tam dát SP2 už jsem je tam jednou měl a zdáli se být lepší.No instaluju tam především software kterej potřebuju takže třeba CloneCD a DVD pak nějaký ty přehrávače,office,win nebo totalcommandera atd..atd..atd.. :-D
AMD Athlon XP 2000+ Mhz / 256 MB RAM /GeForce4 MX 440 64 MB / MSI Microstar KT4AV / Seagate Barracuda 160 GB / Case - hromadka plechu / Logitech optická,ergonomická / multimediání klávesnice Chicony / "17" palcový monitor PHILIPS / DVD vypalovací mechanika LITE - ON / reproduktory Arowana 3D Sound 5.1 / tiskárna Canon BJC 1000
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

[CZ]Al@n píše: ...
Máš dost málo paměti ... možná, že ti beěží spousta programů na pozadí a to tě zpomaluje
Goldnoob team proud member!
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

[CZ]Al@n píše:jj..zkusim tam dát SP2 už jsem je tam jednou měl a zdáli se být lepší.No instaluju tam především software kterej potřebuju takže třeba CloneCD a DVD pak nějaký ty přehrávače,office,win nebo totalcommandera atd..atd..atd.. :-D
Je duležité co ti beži na pozadi a spomaluje PC, neni nutne aby si mel v tray hodne ikon, jen to co potrebuješ. Co ne tak povypinej ..... :)
Té RAM je fakt málo na XP.... :wink:
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

nie nie je... 128mb je postacujuce na pracu ako pisanie, mp3, filmy ci net. 64mb je fakt malo, mal som moznost pracovat na takom pc... :) Ale 256mb je uplne v pohode pokial nehraje narocnejsie hry :wink:
[CZ]Al@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od [CZ]Al@n »

tak mi někdo kupte 512 :lol: :lol: :lol:
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Jestli jeste nekde sezenes srpnovej Chip tak je tam o tom velkej clanek.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

dikes, poriesil som to... reinstall systemu :lol: :roll:
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“