Instalace ovladačů

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Spider
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Instalace ovladačů

Příspěvek od Spider »

Stáhnul jsem si tady z PcTuningu nové Catalisty 5.8. s Control Centrem. Nechci nic pokazit, tak se raději zeptám. Mám nejdříve odstranit staré ovladače a pak nainstalovat nové nebo naopak? A jak postupovat dál? Microsoft .NET Framework Version 1.1 už v kompu mám.
Díky
CPU: A64 3000+ Winchester + AC Silencer 64Ultra MB: DFI nF4 DAGF RAM: 2*512MB Kingmax 433Mhz VGA: HIS RX800 392/700@439/972 HDD: 160GB Hitachi mechanika: LG SuperMulti GSA-4163B, floopy case: Chieftec DX-01SL-D-U 410W
LCD: HP L1740, repro: Creative Inspire P380
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Odinstaluj stare a nainstaluj nove.........Pokial mas NetFramework tak uz ho neinstaluj
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Já ovladače odjakživa instaluji tak, že nainstaluji nové a po restartu smažu složku se starší verzí. :oops: Nedělá mi to žádné problémy a nemusím nic odinstalovávat.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Pokud nemáš service-pack na net-framework, tak si ho nainstaluj... Jestli ho máš poznáš tak, že se podíváš do přidat/odebrat programy a tam zkus najít položku s názvem:

"Microsoft .NET Framework 1.1. Hotfix (KB.....)"

Jestli tam není, můžeš ho stahnout tady:

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en

edit: prf.KuBA: ta složka c:\ATi se může mazat rovnou po dokončení instalace, je to jen dočasný temp, do kterýho se rozbalí instalační soubory... nebo si měl na mysli něco jinýho?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Spider
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spider »

Díky, tak jsem je úspěšně nainstaloval.
zkoušel jsem 3D mark 05 ten jde v pohodě, ale 3D mark 03 nějak blbne. Celý test proběhne v pořádku, ale když to má vyhodnotit score, tak okno a -Omlouváme se za vzniklé potíže, ale v aplikaci došlo k chybě......-
Co s tím je? Mám znovu nainstalovat ovladače?
CPU: A64 3000+ Winchester + AC Silencer 64Ultra MB: DFI nF4 DAGF RAM: 2*512MB Kingmax 433Mhz VGA: HIS RX800 392/700@439/972 HDD: 160GB Hitachi mechanika: LG SuperMulti GSA-4163B, floopy case: Chieftec DX-01SL-D-U 410W
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

prf.KuBA píše:Já ovladače odjakživa instaluji tak, že nainstaluji nové a po restartu smažu složku se starší verzí. :oops: Nedělá mi to žádné problémy a nemusím nic odinstalovávat.
Ja taky to tak delam :oops:
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

No to se máte čím chlubit :-D
Spider
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spider »

Spider píše:Díky, tak jsem je úspěšně nainstaloval.
zkoušel jsem 3D mark 05 ten jde v pohodě, ale 3D mark 03 nějak blbne. Celý test proběhne v pořádku, ale když to má vyhodnotit score, tak okno a -Omlouváme se za vzniklé potíže, ale v aplikaci došlo k chybě......-
Co s tím je? Mám znovu nainstalovat ovladače?

Nebo to je chyba 3D Marku 2003?
Před tím mně ale šel normálně. :sad:
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

no-X píše:... ta složka c:\ATi se může mazat rovnou po dokončení instalace, je to jen dočasný temp, do kterýho se rozbalí instalační soubory... nebo si měl na mysli něco jinýho?
Samozřejemě jsem měl na mysli něco jiného. Novou verzi ovladačů naistaluji, přičemž o starší se vůbec nestarám. Po naběhnutí systému ve složce s drivery (C://Ati/Support... ) budou dvě složky. Jedna se staršími drivery, které po instalaci nových již nejsou aktivní, čili tu smažu a zbyde naprosto funkční nová verze. Je to jednoduchý a efektivní postup, při kterém jsem se nikdy nesetkal s problémy.
Spider píše:... Nebo to je chyba 3D Marku 2003?
Před tím mně ale šel normálně. :sad:
Zkus 3D Mark přeinstalovat... není jednodušší způsob, jak to zjistit. :)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Jo ja to delam jako profesor Kuba 8-)

Tak zkus odstranit registry nakym programem na cisteni "muj tip je RegCleaner"
Jinak nevim no... :?
Ale casto tu byly podobny problemy..

//prf.KuBA - btw - "professional" KuBA, nikoliv profesor. ;-)
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Spider
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spider »

Tak zkus odstranit registry nakym programem na cisteni "muj tip je RegCleaner"

V registrech se radši vrtat nebudu. Zkusím přeinstalovat ten 3D Mark 2003 a pak se uvidí.
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

To neni hrabani...tam das jen hledat scanovat system a pak vymazes ty spatny..
Nic na tom opravdu neni... 8-)
Download http://www.jack.mysteria.cz/programky/regcleaner.exe

Je tam i cestina..v nastaveni jazyka.. :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

prf.KuBA píše:
no-X píše:... ta složka c:\ATi se může mazat rovnou po dokončení instalace, je to jen dočasný temp, do kterýho se rozbalí instalační soubory... nebo si měl na mysli něco jinýho?
Samozřejemě jsem měl na mysli něco jiného. Novou verzi ovladačů naistaluji, přičemž o starší se vůbec nestarám. Po naběhnutí systému ve složce s drivery (C://Ati/Support... ) budou dvě složky. Jedna se staršími drivery, které po instalaci nových již nejsou aktivní, čili tu smažu a zbyde naprosto funkční nová verze. Je to jednoduchý a efektivní postup, při kterém jsem se nikdy nesetkal s problémy.
Nene, to je přesně o čem mluvím. To (c:\ati) klidně můžeš po instalaci smazat celý, je to jen temp, do kterýho se rozbalí archiv s driverama před instalací :) Původní drivery ti samozřemě v systému zůstanou.

(přidat/odebrat programy, "ATi Display Driver", "změnit nebo odebrat" a vyhodí ti to seznam všech nainstalovaných driverů ATi)
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

a driver cleaner, kterej se pousti v nouzovym rezimu nikdo neznate?
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

miskoboss píše:a driver cleaner, kterej se pousti v nouzovym rezimu nikdo neznate?
Ja teda ne :oops:
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Jackiii píše:
miskoboss píše:a driver cleaner, kterej se pousti v nouzovym rezimu nikdo neznate?
Ja teda ne :oops:
to je myslim docela chyba
je to super programek
zase na druhou stranu, kdyz vam to nedela problemy, proc tam cpat dalsi program,ze :)
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Me staci RegCleaner a HD Cleaner :wink:
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

no-X píše:Nene, to je přesně o čem mluvím. To (c:\ati) klidně můžeš po instalaci smazat celý, je to jen temp, do kterýho se rozbalí archiv s driverama před instalací :) Původní drivery ti samozřemě v systému zůstanou.
Ano, máš pravdu. Myslel jsem, že máš na mysli trochu něco jiného. :oops:
no-X píše:... (přidat/odebrat programy, "ATi Display Driver", "změnit nebo odebrat" a vyhodí ti to seznam všech nainstalovaných driverů ATi)
V seznamu "přidat/odebrat programy" jsou jenom ty poslední instalované drivery. Až budeš instalovat nové ovladače, tak to zkus, třeba budeš s tímto postupem spokojen. :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Neee... :-) v "přidat/odebrat programy" musíš kliknout na položku "ATi Display Driver", pak kliknout na "změnit nebo odebrat" a až pak ti to vyhodí seznam všech instalovaných ati driverů.

Možná mi nerozumíš, ale smazáním položky v c:\ati nedosáhneš odstranění nainstalovaných driverů ze systému, protože to není položka, do které se drivery instalují. Je to jen složka, do které se rozbalí instalační soubor, ze které proběhne samotná instalace, a která se po proběhnutí instalace může celá smazat...
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

S těmi složkami ti rozumím jasně. :) V položce "změnit nebo odebrat" mám také pouze jeden driver, který je rozdělený na primary AGP a secondary PCI, obě součásti mají stejné datum a číslo.

//Allatutti - presunuto z ATI sekce
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“