jak zadratovat socket pro zvyseni napeti pro semprony(s754)?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
mack
Začátečník
Začátečník

jak zadratovat socket pro zvyseni napeti pro semprony(s754)?

Příspěvek od mack »

ve ktere dokumentaci u AMD to je ?
nemuzu to nikde najit
dik
Naposledy upravil(a) mack dne pát 16. zář 2005, 11:04, celkem upraveno 1 x.
mack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mack »

opravdu nikdo nevite kde je na netu popis socketu 754 a tabulka podle ktere nastavuje motherboard velikost napajeciho napeti pro procesor ?

no monza je to fkat tajny, protoze v zadne dokumentaci u AMD to nemuzu najit :-)
pritom u vsech ostanich procesoru od AMD i od Intelu pocinaje Duronem a Celeronem 300 to nebyl problem najit ....
mack
Začátečník
Začátečník

vyvody pro nastavovani napeti uz jsem nasel

Příspěvek od mack »

ted uz mi chybi "pouze" tabulka, podle ktere se nastavuji jednotliva napeti
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Re: vyvody pro nastavovani napeti uz jsem nasel

Příspěvek od MaTTo S »

mack píše:ted uz mi chybi "pouze" tabulka, podle ktere se nastavuji jednotliva napeti
Vecsinou toto nastavovanie vedia aj dosky !
No ale ked mas nejaky uplny shit tka potom neviem naco ti to nastavenie aj bude ked taktovat to nepojde .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
mack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mack »

ty ses nejakej moc chytrej :-)

deska to umi, ale aby to umela,musi procesor bezet, aby bios mohl napeti nastavit
a na vysoke frekvenci s puvodnim napetim proste procesor uz nebezi, tak ze i super deska mi nepomuze

jinak pokud nemas nic k tematu, atk si nazory nech pro sebe
dik
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

mack píše:ty ses nejakej moc chytrej :-)

deska to umi, ale aby to umela,musi procesor bezet, aby bios mohl napeti nastavit
a na vysoke frekvenci s puvodnim napetim proste procesor uz nebezi, tak ze i super deska mi nepomuze

jinak pokud nemas nic k tematu, atk si nazory nech pro sebe
dik
sak daj defaultnu frekvenciu na ktorej to bude bezat a na nej zvys napetie a az potom zvys frekvenciu nie ,:??? Mam to otestovane na mojej MB v podpise a v pohode alebo aspon napis blizsie tvoj problem .
s tejto tvojej duchaplnej odpovede je nepochopitelne ze na vysokej frekvencii s povodnym napetim procesor nebezi , logicky zvysim napetie predtym nez dam tu vysoku frekvenciu , na S754 sa preto tka tazko hlada taka tabulka lebo toto nastavovanie vie sama doska a nikdo nepotrebuje dratovat
Think service engineer .
mack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mack »

jeste jsme nemel desku, ktera by po zapnuti rovnou nastavila napeti, ktere je zvolene v biosu
vzdy to bylo tak, ze se CPU rozjede na napeti detekovane pres VID piny na CPU pri zvolene frekvenci a potom se nastavuje softwerove napeti zadane v biosu
tento problem jsem vzdy resil "dratovanim" a vzdy jsem takto problem vyresil
i ted pisu na P4 2.0A , ktery se na 3000 MHz proste nerozjede i kdyz je v biosu zvolene napeti 1.6 V
ale kdyz ho zadratuju na 1.6V pres socket, tak se v pohode rozjede ...

navic v datasheetech (ve kterych to lze najit mnohem drive, nez se to objevi nekde na internetu ) to vzdy bylo uz od celeronu 300 a duronu
je to tam i u sempronu pro socket A
ale u Athlonu a Sempronu pro s754 to neni ?!?
aless
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aless »

mack píše:jeste jsme nemel desku, ktera by po zapnuti rovnou nastavila napeti, ktere je zvolene v biosu
vzdy to bylo tak, ze se CPU rozjede na napeti detekovane pres VID piny na CPU pri zvolene frekvenci a potom se nastavuje softwerove napeti zadane v biosu
tento problem jsem vzdy resil "dratovanim" a vzdy jsem takto problem vyresil
i ted pisu na P4 2.0A , ktery se na 3000 MHz proste nerozjede i kdyz je v biosu zvolene napeti 1.6 V
ale kdyz ho zadratuju na 1.6V pres socket, tak se v pohode rozjede ...

navic v datasheetech (ve kterych to lze najit mnohem drive, nez se to objevi nekde na internetu ) to vzdy bylo uz od celeronu 300 a duronu
je to tam i u sempronu pro socket A
ale u Athlonu a Sempronu pro s754 to neni ?!?
Ty seš teda HC taktovač, nikde sem nevidel zmínku že by lidi drátkovali napětí aby se jim rozběhl procesor při vysokym OC pokud deska uměla měnit napětí v biosu. To že bios nastaví při zapnutí desky voltáž s VID procesoru je hezky ale to dělá při prvnim spuštění a do té doby dokud se v biosu nepřepne AUTO volltáž na pevnou hodnotu. U moji DFI desky se dá přimo nastavit Startup Vcore a pak klasický nastavení voltáže.
A k tématu , myslím že drátkování u K8 ani nepůjde, protože nastavení procesoru funguje přes MSR registry a powernow! instrukce ale to si nejsem jist kdyžtak napiš SZ Eaglovi on ti fundovane poradi.
AMD Opteron 144@2.86GHz , DFI nf4 ULTRA-D@SLI , 1GB kit OCZ PC3200 EL platinum rev2. , Leadtek 6600 256MB, 2x 250GB SAMSUNG SATA2 NCQ RAID 0 , LC Power 550W black, Chieftec DA-01-SLD , LiteON SOHW 1693S.
mack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mack »

Pro upresneni, on se mi procesor pri vysokem OC rozbehnem, ale neprejde celou startovaci sekvenci, proste jeste nekde pred bootovanim (hned ze zacatku) vytuhne, protoze ze zacatku jede na defaultnim nastaveni.
Pri zadratovani na vyssi napeti to projde cele.
Tak uz to resim uz i od celeronu do socketu 370, ketry delal to same.
Pokud to DFI deska umi nastavit hned od zacatku, tak to je jiny kafe.
Ale tu ja nemam.
Ale pres socket 754 by napeti nastavovat jit melo, na co by mel CPU potom vyvody VID 0-4 ?

Jen tak mimochem, dratovani socketu (pripadne spojovani kontaktu socketu z druhe strany pajkou - kdyz jeste vyvody prochazely na druhou stranu) pouzivam uz dlouho, jeste v dobe, kdyz vsichni na forech omotavali nozicku CPU tenkym dratem.
Nerikam, ze jsem jedinej kdo to vymyslel, ale rozsirilo se to az potom, co to do clanku o OC na pctuningu napsal jeden redaktor pote, co jsem ho na to upozornil.
Jo a CPU pretaktovavam uz od 286-tek, tam se to ale jeste delalo vymenou celeho oscilatoru :-)
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

mack píše:Pro upresneni, on se mi procesor pri vysokem OC rozbehnem, ale neprejde celou startovaci sekvenci, proste jeste nekde pred bootovanim (hned ze zacatku) vytuhne, protoze ze zacatku jede na defaultnim nastaveni.
Pri zadratovani na vyssi napeti to projde cele.
Tak uz to resim uz i od celeronu do socketu 370, ketry delal to same.
Pokud to DFI deska umi nastavit hned od zacatku, tak to je jiny kafe.
Ale tu ja nemam.
Ale pres socket 754 by napeti nastavovat jit melo, na co by mel CPU potom vyvody VID 0-4 ?

Jen tak mimochem, dratovani socketu (pripadne spojovani kontaktu socketu z druhe strany pajkou - kdyz jeste vyvody prochazely na druhou stranu) pouzivam uz dlouho, jeste v dobe, kdyz vsichni na forech omotavali nozicku CPU tenkym dratem.
Nerikam, ze jsem jedinej kdo to vymyslel, ale rozsirilo se to az potom, co to do clanku o OC na pctuningu napsal jeden redaktor pote, co jsem ho na to upozornil.
Jo a CPU pretaktovavam uz od 286-tek, tam se to ale jeste delalo vymenou celeho oscilatoru :-)
Ja som dratoval za doby ked som mal celeron 700 Mhz a potom este celeron 850 Mhz .
Vidis ze som ti nazaciatku pisal ze je to doskou !!! Dosky ako ABIT a DFI nemaju ziadny problem s tym ze zvysuju napetie az po case .
Najlepsie bude ak nam napises tvoj typ dosky .. a ak je to ECS , MSI a podobne kramy tak sme doma .
Think service engineer .
mack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mack »

jestli ti dela dobre kritizovat jine desky, nez mas ty, tak prosim :-)
mam GB K8NS

ale pochop to, je to mimo tema, ja neprebuji slyset ze mam shit desku (mne slo o pomer cena vykon, je to "jenom" druhe domaci PC), ale potrebuji tabulku dle ktere se urcuje napeti dle VID hodnot

p.s.
ja dratoval nebo prerusoval zeme (na vyvodech slotu 1) uz celeronu 266 a na socketu 370 celeronu 333A@500 atd., ale vo to tady nejde :-)

ale stejne pochybuju , ze ty zminovane desky nastavi napeti hned od zacatku
nejdrive prece musi procesor bezet, aby si mohl nacist hodnoty z biosu a pak poslal je do ICS a podobnym napetovym regulatorum
no a aby procesor bezel, tak musi mit napeti a dostaneho ejdrive prave takove, jake urcuji VID vyvody
ale rad se budu mylit
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

mack píše:jestli ti dela dobre kritizovat jine desky, nez mas ty, tak prosim :-)
mam GB K8NS

ale pochop to, je to mimo tema, ja neprebuji slyset ze mam shit desku (mne slo o pomer cena vykon, je to "jenom" druhe domaci PC), ale potrebuji tabulku dle ktere se urcuje napeti dle VID hodnot

p.s.
ja dratoval nebo prerusoval zeme (na vyvodech slotu 1) uz celeronu 266 a na socketu 370 celeronu 333A@500 atd., ale vo to tady nejde :-)

ale stejne pochybuju , ze ty zminovane desky nastavi napeti hned od zacatku
nejdrive prece musi procesor bezet, aby si mohl nacist hodnoty z biosu a pak poslal je do ICS a podobnym napetovym regulatorum
no a aby procesor bezel, tak musi mit napeti a dostaneho ejdrive prave takove, jake urcuji VID vyvody
ale rad se budu mylit
Do toho ako funguju dosky s tym nastavovanim napetia sa nevyznam nech si ho nastavuju jak chcu a kedy chcu tu ide o to ze co som pisal ABIT a DFI ze tieto dosky nemaju ziadne problemy s tym zeby nenabehol procesor mam to otestovane .
OK uz aspon vieme aku mas dosku a si natom este celkom dobre horsie by bolo to ECS a MSI .
Napis este pri akej frekvencii ti toto robi skusim to potom na mojej DFI . Cize ti nenabehne vobec PC ak mas default napetie 1,4 V a frekvenciu ....
napis aj ako mas nastavene HTT delicku pamete dik .
Think service engineer .
snapcase
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snapcase »

mack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mack »

to vsem mam proctene, neni tam ale nikde tabulka, ktera urcuje pomoci kombinace 0 a 1 na vyvodech VID 0 - 4 jake startovacio napeti "dostane" procesor
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“