Reservoar like Tank-O-Matic (work in progress)

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

mno tak myslim si že expanzku mám tedy vybranou...trochu jiný kafe něž aquacool expanzička 10cm za 500,- :lol: :oops:

ale zajímam se o dvojatou verzy 20cm :oops: společně se special uchytama...jenom by mě trochu zarazilo to čerpadlo :( mno sem zvědav zda to hydor seltz l20 700l/h zvládne (14w) budu na tom mít s největší pravděpodobností opl (nevim jakej to je) výměník ten CU, hadice 10, a bloky asi od RadkaB....

jinak doufam že budeš v létě ještě fungovat :);) jako takovouhle expanzku ...sakra chlape by si mohl rozjet seriovou výrobu :) firma jako fík ;)
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Mno s te vody strach nemej, ono je ten vliv velikosti reservoaru skoro zanedbatelny - jakmile se ta voda rozproudi, tak jede, no. Rychlost rozproudeni (nabehu) je ale primo umerna tomu mnozstvi (hmotnosti) vody. Pocitam, ze jisty supersilenec s 400mm resem to pociti :-D :wink:

Ale jak rikam, chladit by to hure zcela urcite nechladilo. Je to asi ten samy rozdil, jako kdyz mas v loopu nekde 50mm hadicky navic, no :-D (spise hypoteticky to snizi prutok, nez aby ho to snizilo... :) )

Na druhou stranu pri extremnich velikostech uz bude i pres silne izolacni vlastnosti plexi docela znat ten chladici vliv, takze... :oops:
(me udelal tank-o-crap 5-6C oproti DangerDen round resu (srovnej velikosti v me galerce http://ax2.old-cans.com/g.php?p=wc&od=0 ... 8&d=1&v=v2 - a muze to byt take tim, ze spodek/vrsek tank-o-crapu je hlinikovy - eg. dobre odvadi teplo - a take dobre praska to plexi kolem nej...)

Hydice pouzij s vnitrnim prumerem 12,5mm - potravinarska hadice, mam, pouzivam a naprosto HAPPY. Nikde nesmi byt nic, co by byt jen mohlo brzdit prutok, to je zasada, zvlaste u slabsich cerpadel...

...de-facto maji velke verze resu jedinou nevyhodu - kdyz je naplnite az tak 30-40mm po vrch (doporuceno), tak se v nich vodni hladina nebude hybat, takze nebude indikovat ze cerpadlo funguje :oops: :sad:

To je jedina vec, co me vadi. Mno, mam 40mm vodu teda od vrchu a hybe se mi docela ok, takze happy. Ale mam Eheim 1250 a nerestriktivni Swiftech MCW6002 CPU blok + DangerDen Maze4 GPU blok...

Chtelo by to stejne Eheim 1260 :twisted: :twisted: :twisted:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

hmm :) mno v těch hadicím mi je to dosti nejasný :) :oops:

na to čerpadlo si můžu objednat uchycení o průměrech (vnějších) 8,10,12 mm :( a bloky od RadkaB maj tušim 10/12 ... prostě mám v tom madlajs :) co je co?

takže hadici : 12 vnější a 10 vnitřní .... pokud tomu dobře rozumim...

jinak mám zájjem o 20cm provedení dvojitě (nahodim v nejbližší době výkres) ...kolik je to tak asi vody ....? a na kolik mě to přijde? :lol: abych si dal směny :oops: :lol:

Jinak já s tím počítám až na léto , teď nemoduju jsem celoročně na koleji :oops: takže jedině v létě ...takže teď jsem v oblasti plánování a vykreslování do letňáků to chci mít v kupě pak se začne vyrábět a objednávat :) :oops:
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Digitaldoom - zajimej se o VNITRNI prumer. 12mm vnejsi by MOHLO udelat 10mm vnitrni. Coz je since na saci strahu treba Eheimu 1250 dost malo, ale co uz... :? Okradas se tak malym vstupem o chladici efekt.

12/10 znamena, ze je to trubka, o prumeru vnejsim 12 (to vetsi cislo) a vnitrnim 10mm. Tedka uz pouziva "moje" fitinky 8-)

200mm, ok, zadny problem. Dvojite??? :roll: Co to na me sijes za boudu, cece? :lol: :wink:
Res stoji 600,- - pokud neprekrocis 250mm rozmer. Pak 2x tolik, pac tim zabijim matros na vic reservoaru...

Obrázek

dymONE install :razz: Rest is there:
http://dymone.szm.com/Res/res2.jpg
http://dymone.szm.com/case2.jpg
Naposledy upravil(a) trodas dne úte 22. bře 2005, 20:08, celkem upraveno 1 x.
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

trodas píše:...
no to překročim :) bude 2x takovej :)

BTW: heeej ten vodník je z těch dílu co chci ! kolik si za něj vyklopil? výměník je opel bloky jsou RadekB :) no paráda to chci :)
dymONE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dymONE »

Digitaldoom píše:
trodas píše:...
no to překročim :) bude 2x takovej :)

BTW: heeej ten vodník je z těch dílu co chci ! kolik si za něj vyklopil? výměník je opel bloky jsou RadekB :) no paráda to chci :)
Napis na SZ .. nebudem tu zasierat dred. Inak dik za pochvalu, ale este to nieje final a prave ma cakaju dost velke upravy. Potom hodim final fotky.
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Tak pri vyrobe posledni sady reservoaru jsem pri jejich testovani narazil na divnou vec :( Pouzivam na testneni vrsku reservoaru gumove O-krouzkove tesneni :) Pri testovani to uz pri tlaku pres 1 atmosferu zoufale pres tesneni uchazelo (bublalo v umyvadle...) :? Vymenil jsem za tesneni z supiku, tlak 2 atm a nic, jen dve bublinky co se na tesneni utvorily Rozdil mezi tesnenimi? Jedno lezelo v supliku, druhe na okne garaze, stazene v testovacim kousku reservoaru uzaverem. Blizsi pohled pri napnuti odhalil, ze je cele popraskane a vetche :shock: Nelezi tam ani 2 mesice!!! :x To se mi nelibi. Pouzivam tesneni o prumeru cca 18mm, musi se to na ten uzaver hodne nacpat, ale drzi tesnost sakra lip, nez 24mm velka verze, co se ale zase da poholdne natahnout a stahnout... :roll: Myslim, ze guma proste stoji zapikacu, estlize po 2 mesicich na svetle tak ztetri, ze se v ni objevuji prasklinky a prd tesni :cry:
Myslim, ze silikonove (z mekkeho silikonu) O-krouzky nebo tak neco by tento problem mohly vyresit, ale da se neco takoveho sehnat? :razz:
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Tak jdu zkouset ten silikon, no :razz:
http://ax2.old-cans.com/s.php?p=res&id=63&c=8&d=1&v=v2

:-D doufam, ze se ovsvedci... :-D

Jinak aby byl thread zajimavejsi, tak prihodim fotecku Warlordovy instalace reservoaru:

Obrázek

8-)
Jackin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jackin »

trodas píše:Tak pri vyrobe posledni sady reservoaru jsem pri jejich testovani narazil na divnou vec :( Pouzivam na testneni vrsku reservoaru gumove O-krouzkove tesneni :) .... Jedno lezelo v supliku, druhe na okne garaze, stazene v testovacim kousku reservoaru uzaverem. Blizsi pohled pri napnuti odhalil, ze je cele popraskane a vetche :shock: Nelezi tam ani 2 mesice!!! :x To se mi nelibi......
Myslim, ze silikonove (z mekkeho silikonu) O-krouzky nebo tak neco by tento problem mohly vyresit, ale da se neco takoveho sehnat? :razz:
UV sluneční záření to likviduje dost rychle, stejně jako agresivní prostředí (např.benzín - max.2 roky v praxi pokud jsou části funkční - pohyblivé). Jsou různé typy gumy, silikon by měl být fajn. Víc ti neporadím.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

trodas píše:
Jinak aby byl thread zajimavejsi, tak prihodim fotecku Warlordovy instalace reservoaru:

8-)
:lol: :lol: :lol: jaj mobilita v praxi :oops:
Pan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pan »

Takhle vypadá 400vka v akci :)

Obrázek
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ale je to paráda ... dobré například když nepoteče voda v baráku že :lol: :oops: :wink: tak to bych nerad viděl vylitý :lol: :oops:
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“