Router

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Jan Dvorak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Router

Příspěvek od Jan Dvorak »

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, na jednu informaci.
Od místní firmy mám zavedený bezdrátový internet na 1 PC (interní wi-fi karta v PC). Nyní jsem ale koupil další počítač a potřeboval bych mít internet na obou současně. Mám podmínku že musí fungovat i když bude ten na kterém je teď wi-fi karta vypnutý. Slyšel jsem že to jde řešit routerem, ale nemám o tom žádné informace. Pokud by byl někdo tak hodný, napište mi prosím jak to udělat.
Děkuji
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

ano wifi broadband router by to vyřešil. Počítače jsou připojeny nezávisle na sobě do sítě. Já sám mám wifi broadband router od 3Com je sice trochu drahý ale zatím jsem spokojen. Záleží kolik chcete investovat.
Jan Dvorak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Investovat do toho chci samozřejmě co nejméně. Můžetemi prosím napsat, o jaký produkt se jedná, abych měl na čem stavět?
Děkuji
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=47939

je to první produkt na který jsem narazil, samozhřejmě je jich mnoho. Zaleží jen na vás co od toho chcete a od jaké firmy HW chcete.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Ja osobne pouzivam Asus WL 500g ale ten je o neco drzasi, jinak na netu se da najit spousta navodu na routery od Ovislinku, ktery jsou pomerne levny.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Jan Dvorak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Moc prosím - docela na to spěchám, dejte mi nějakej odkaz na ten OvisLink nebo něco podobnýho.

Slyšel jsem že se router dá udělat ze starýho PC, ale to asi na wi-fi nejde, že...
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Jan Dvorak píše:Moc prosím - docela na to spěchám, dejte mi nějakej odkaz na ten OvisLink nebo něco podobnýho.

Slyšel jsem že se router dá udělat ze starýho PC, ale to asi na wi-fi nejde, že...
Na wifi router staci stare pentium (i 486) s wifi kartou ktera umoznuje AP treba Z-COM 626 a soft (linux, czfreedebian a nebo M0N0WALL (ten je velmi jednoduchej a ucinej)), navic muzou na serveru bezet dalsi veci krome routrovani...
Za router se primlouvam za tenhle - umi toho opravdu hodne a cena neni zas tak hrozna: http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00015667

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
lipo_
Nováček
Nováček

Příspěvek od lipo_ »

Zdravim kupte nejake stare PC nebo sezente za pivo od kamarada podminkou je PCI slot do ktereho date tu wifi kartu co je ted v desktopu + nejaky OS unix like a pripojeni do internetu vam pobezi na obou PC podminkou je jeste switch nejaky edimax 8 port do 300 +- do nej budou zapojeny vsechny 3 PC router,PC1,PC2,PCx...
investice zhruba do 500 a prace tak na hodinku mozna dve dle situace a sluzeb co bude router poskytovat
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Ty potřebuješ zařízení, které funguje jako wifi klient a k němu je router - např. Compex WPE54G (http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalo ... 95&it=9073), případně ten ASUS, kterého ti tady někdo doporučoval, ale u něho je potřeba udělat úprava, aby fungoval jako klient.

To, co doporučoval Recon, je pro tebe nepoužitelné. Jedině, ze bys k tomu dokoupil ještě rádio.
Ten OvisLink, o ti doporučuje Don Martinez, je pro tebe taky nepoužitelné, protože neumí klienta.

Dají se aplikovat ty návrhy se starými PC a Linuxem. Využil bys tu kartu, co máš teď v PC. Ale bude to mít větší spotřebu než ta kupovaná zařízení.
Toshiba Satellite
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

No teď jsem si to přečetl a jediný, kdo má něco v hlavě je pavduf, ostatní radili úplný hovadiny. Neštvěte mě s tím poshuntingem, když tomu nerozumím, tak neraguju, zapište si to za uši. Zase je u toho recon :x

wifi broadband router = router, který mimo ethrenet switche je vybaven i APčkem, na straně WAN je RJ45 zdířka pro klasický ethernet

mě z toho vychází jediné rozumné řešení:
AP v režimu client (třeba OvisLink 1120) připojen k wifi broadband router (třeba již zmiňovaný ASUS nebo SMC) on a za ním už mašiny jak přes wifi tak přes klasický ethernet
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Přesně jak praví pavel.minarik - neraďte mu blbosti...

Router ze starého PC je pro J.D. blbost - už z popisu je jasné že by s tím bylo víc starostí než užitku

Navíc ad lipo_: staré pc si za pivo nekoupíš ... novou wifikartu (kterou už za 500 nekoupíš vůbec...) tam taky nedáš kvůli PCI2.1 a PCI 2.2 - switche edimax jsou extrémně malé kvality a kromě vynikající ceny nemají jiné výhody.

Sice je to práce na hodinku, ale starosti na pár let, než to vyhodíš a koupíš si jednoúčelové zařízení, které to zvládne možná s nižší kvalitou, ale mnohonásobně vyšší komfortností a hlavně pro nezkušeného uživatele jednoduchostí obsluhy!
Francie ... sladká Francie
vesničan
Začátečník
Začátečník

--

Příspěvek od vesničan »

Mám úplně ten samej problém, jako Jan, ale našel sem tenhle router http://www.ab-com.cz/default.asp?mtc=0& ... ter-switch ---fungovalo by to?
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Teoretickyy ano, podporuje to vše co by mělo...
...ale prakticky bych se obával značky Edimax a šáhnul raději po známější Barricade ;)
Francie ... sladká Francie
vesničan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vesničan »

sovicka píše:Teoretickyy ano, podporuje to vše co by mělo...
...ale prakticky bych se obával značky Edimax a šáhnul raději po známější Barricade ;)
jo ale zase ty cenový rozdíly
ORION
Nováček
Nováček

Příspěvek od ORION »

Kup ovislink 1120 a hod´ tam neoficíální firmware kterej umí NAT a máš vymalováno za 1500,- a nějaká hodina práce.Tady maš odkaz http://cz-free.net/phpBB2/viewforum.php?f=25& 8)
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

sovicka píše:Teoretickyy ano, podporuje to vše co by mělo...
Jenže on píše, že má stejný problém jako Jan, takže potřebuje před routerem radio. Takže buď router přámo s radiem nebo před toho edimaxe nebo Barricade třeba ovislink 1120.
Toshiba Satellite
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“