Router
Moderátor: Don
- Jan Dvorak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Router
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, na jednu informaci.
Od místní firmy mám zavedený bezdrátový internet na 1 PC (interní wi-fi karta v PC). Nyní jsem ale koupil další počítač a potřeboval bych mít internet na obou současně. Mám podmínku že musí fungovat i když bude ten na kterém je teď wi-fi karta vypnutý. Slyšel jsem že to jde řešit routerem, ale nemám o tom žádné informace. Pokud by byl někdo tak hodný, napište mi prosím jak to udělat.
Děkuji
Od místní firmy mám zavedený bezdrátový internet na 1 PC (interní wi-fi karta v PC). Nyní jsem ale koupil další počítač a potřeboval bych mít internet na obou současně. Mám podmínku že musí fungovat i když bude ten na kterém je teď wi-fi karta vypnutý. Slyšel jsem že to jde řešit routerem, ale nemám o tom žádné informace. Pokud by byl někdo tak hodný, napište mi prosím jak to udělat.
Děkuji
- Recon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jan Dvorak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Recon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=47939
je to první produkt na který jsem narazil, samozhřejmě je jich mnoho. Zaleží jen na vás co od toho chcete a od jaké firmy HW chcete.
je to první produkt na který jsem narazil, samozhřejmě je jich mnoho. Zaleží jen na vás co od toho chcete a od jaké firmy HW chcete.
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja osobne pouzivam Asus WL 500g ale ten je o neco drzasi, jinak na netu se da najit spousta navodu na routery od Ovislinku, ktery jsou pomerne levny.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- Jan Dvorak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Na wifi router staci stare pentium (i 486) s wifi kartou ktera umoznuje AP treba Z-COM 626 a soft (linux, czfreedebian a nebo M0N0WALL (ten je velmi jednoduchej a ucinej)), navic muzou na serveru bezet dalsi veci krome routrovani...Jan Dvorak píše:Moc prosím - docela na to spěchám, dejte mi nějakej odkaz na ten OvisLink nebo něco podobnýho.
Slyšel jsem že se router dá udělat ze starýho PC, ale to asi na wi-fi nejde, že...
Za router se primlouvam za tenhle - umi toho opravdu hodne a cena neni zas tak hrozna: http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00015667
Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
- lipo_
- Nováček

-
Zdravim kupte nejake stare PC nebo sezente za pivo od kamarada podminkou je PCI slot do ktereho date tu wifi kartu co je ted v desktopu + nejaky OS unix like a pripojeni do internetu vam pobezi na obou PC podminkou je jeste switch nejaky edimax 8 port do 300 +- do nej budou zapojeny vsechny 3 PC router,PC1,PC2,PCx...
investice zhruba do 500 a prace tak na hodinku mozna dve dle situace a sluzeb co bude router poskytovat
investice zhruba do 500 a prace tak na hodinku mozna dve dle situace a sluzeb co bude router poskytovat
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ten Ovislink treba tu: http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00022076
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.

- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ty potřebuješ zařízení, které funguje jako wifi klient a k němu je router - např. Compex WPE54G (http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalo ... 95&it=9073), případně ten ASUS, kterého ti tady někdo doporučoval, ale u něho je potřeba udělat úprava, aby fungoval jako klient.
To, co doporučoval Recon, je pro tebe nepoužitelné. Jedině, ze bys k tomu dokoupil ještě rádio.
Ten OvisLink, o ti doporučuje Don Martinez, je pro tebe taky nepoužitelné, protože neumí klienta.
Dají se aplikovat ty návrhy se starými PC a Linuxem. Využil bys tu kartu, co máš teď v PC. Ale bude to mít větší spotřebu než ta kupovaná zařízení.
To, co doporučoval Recon, je pro tebe nepoužitelné. Jedině, ze bys k tomu dokoupil ještě rádio.
Ten OvisLink, o ti doporučuje Don Martinez, je pro tebe taky nepoužitelné, protože neumí klienta.
Dají se aplikovat ty návrhy se starými PC a Linuxem. Využil bys tu kartu, co máš teď v PC. Ale bude to mít větší spotřebu než ta kupovaná zařízení.
Toshiba Satellite
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No teď jsem si to přečetl a jediný, kdo má něco v hlavě je pavduf, ostatní radili úplný hovadiny. Neštvěte mě s tím poshuntingem, když tomu nerozumím, tak neraguju, zapište si to za uši. Zase je u toho recon
wifi broadband router = router, který mimo ethrenet switche je vybaven i APčkem, na straně WAN je RJ45 zdířka pro klasický ethernet
mě z toho vychází jediné rozumné řešení:
AP v režimu client (třeba OvisLink 1120) připojen k wifi broadband router (třeba již zmiňovaný ASUS nebo SMC) on a za ním už mašiny jak přes wifi tak přes klasický ethernet
wifi broadband router = router, který mimo ethrenet switche je vybaven i APčkem, na straně WAN je RJ45 zdířka pro klasický ethernet
mě z toho vychází jediné rozumné řešení:
AP v režimu client (třeba OvisLink 1120) připojen k wifi broadband router (třeba již zmiňovaný ASUS nebo SMC) on a za ním už mašiny jak přes wifi tak přes klasický ethernet
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak praví pavel.minarik - neraďte mu blbosti...
Router ze starého PC je pro J.D. blbost - už z popisu je jasné že by s tím bylo víc starostí než užitku
Navíc ad lipo_: staré pc si za pivo nekoupíš ... novou wifikartu (kterou už za 500 nekoupíš vůbec...) tam taky nedáš kvůli PCI2.1 a PCI 2.2 - switche edimax jsou extrémně malé kvality a kromě vynikající ceny nemají jiné výhody.
Sice je to práce na hodinku, ale starosti na pár let, než to vyhodíš a koupíš si jednoúčelové zařízení, které to zvládne možná s nižší kvalitou, ale mnohonásobně vyšší komfortností a hlavně pro nezkušeného uživatele jednoduchostí obsluhy!
Router ze starého PC je pro J.D. blbost - už z popisu je jasné že by s tím bylo víc starostí než užitku
Navíc ad lipo_: staré pc si za pivo nekoupíš ... novou wifikartu (kterou už za 500 nekoupíš vůbec...) tam taky nedáš kvůli PCI2.1 a PCI 2.2 - switche edimax jsou extrémně malé kvality a kromě vynikající ceny nemají jiné výhody.
Sice je to práce na hodinku, ale starosti na pár let, než to vyhodíš a koupíš si jednoúčelové zařízení, které to zvládne možná s nižší kvalitou, ale mnohonásobně vyšší komfortností a hlavně pro nezkušeného uživatele jednoduchostí obsluhy!
Francie ... sladká Francie
- vesničan
- Začátečník

--
Mám úplně ten samej problém, jako Jan, ale našel sem tenhle router http://www.ab-com.cz/default.asp?mtc=0& ... ter-switch ---fungovalo by to?
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- vesničan
- Začátečník

- ORION
- Nováček

Kup ovislink 1120 a hod´ tam neoficíální firmware kterej umí NAT a máš vymalováno za 1500,- a nějaká hodina práce.Tady maš odkaz http://cz-free.net/phpBB2/viewforum.php?f=25& 
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jenže on píše, že má stejný problém jako Jan, takže potřebuje před routerem radio. Takže buď router přámo s radiem nebo před toho edimaxe nebo Barricade třeba ovislink 1120.sovicka píše:Teoretickyy ano, podporuje to vše co by mělo...
...ale prakticky bych se obával značky Edimax a šáhnul raději po známější Barricade
Toshiba Satellite