Zalman CNPS9500

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

ani bych nerekl.. ten 92 fan je tichy samozdrejme zregulovany
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Škoda, že tam neměřej i hluk, jelikož to by ho XP-120 porážel na více frontách...
Ale oni ho tam měří, koukni na Delta en burn 5V a pak na Niveau Sonore 5V (francouzsky sice neumim, ale nejspíš je to úroveň hluku, zvlášť když to je v dB=)...řekl bych, že XP120 dostal na budku :) Teď jenom záleží za kolik bude k sehnání, 2 tisíce by už asi bylo moc...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

na web shopech v usa stojí 75USD, při dnešnim kurzu + připočtená doprava a ostatní bych si tip na 2100,-
to je půlka mojeho vodníka :lol: :lol: :lol:
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Delarge píše:
Škoda, že tam neměřej i hluk, jelikož to by ho XP-120 porážel na více frontách...
Ale oni ho tam měří, koukni na Delta en burn 5V a pak na Niveau Sonore 5V (francouzsky sice neumim, ale nejspíš je to úroveň hluku, zvlášť když to je v dB=)...řekl bych, že XP120 dostal na budku :) Teď jenom záleží za kolik bude k sehnání, 2 tisíce by už asi bylo moc...
Ehm, kdeže dostal na budku? Ve všech testech hlučnosti ho poráží, a zalman ho poráží pouze v jednom testu chlazení kde je hned za ním, v jiných je zalman docela prodapně za ním...

2 Cujo: Jo ale zregulovanej 90 ti bude foukat nejakou polovinu 120 :twisted:
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Ale jo, to s tou budkou jsem trošku nadsadil, neboj nebudeš muset svýho XP120 vracet :) Ale koukej, na nejtišší úrovni je za ním jen o 2 decibely (40/42) a rozdíl teplot je o 4 stupně ve prospěch Zalmana...
na web shopech v usa stojí 75USD, při dnešnim kurzu + připočtená doprava a ostatní bych si tip na 2100,-
to je půlka mojeho vodníka
Njn, ale to je XP120 s Papstem taky :oops:
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Delarge píše:Ale jo, to s tou budkou jsem trošku nadsadil, neboj nebudeš muset svýho XP120 vracet :) Ale koukej, na nejtišší úrovni je za ním jen o 2 decibely (40/42) a rozdíl teplot je o 4 stupně ve prospěch Zalmana...
to je půlka mojeho vodníka
Njn, ale to je XP120 s Papstem taky :oops:
Ne neboj já ho vracet určitě nebudu, jelikož jede moc pěkně a vůbec podle recenzí nelituji, že jsem nečekal na zalmana s kterým bych jednou přenesl case a měl desku vejpůl... (asi se na netu mrknu po přesnejch rozměrech a pokusím se spočítat přesně těžiště atd.)...

Ne já prostě říkám, že jsem čekal mnohem více a to nedal, očekával jsem že předežene XP-120 nebo bude alespon vyrovnanej a on pohrabuje... Ty 2dB jsou dost znát to můžeš na XP-120 dát větroně co pořádně fučí (a ne drahého a ext. tichého SS Papse) a ten rozdíl bude zase trochu mimo... Prostě vem si všechny hodnoty a porovnej je a uvidíš... Vždyť ten zalman je horší než TT Big Typhoon, kterej má zase o dost nižší cenu při stejném hluku...

EDIT: Ted jsem si všimnul, že tam strčili toho hlučného papse... Takže kdyby tam dali tichého tak je hluk o dost jinde... A teplota skoro stejná...

EDIT2: Tak jsem si to ted porovnal Xp-120 s Pasem a Zalmana a v poměru teplota hluk mě ve všem vyšel jako vítěz XP-120...
Naposledy upravil(a) Wiruss dne stř 31. srp 2005, 17:44, celkem upraveno 1 x.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

No hlavně je škoda tý trochu ustřelený ceny, kdyby stál tak do 1500,-...Hmotnost podle mě problém není, váží 530g, což je relativně dost málo.
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Delarge píše:No hlavně je škoda tý trochu ustřelený ceny, kdyby stál tak do 1500,-...Hmotnost podle mě problém není, váží 530g, což je relativně dost málo.
Jo na měď to není tolik, ale paticy bude zatěžovat víc než 120 cm verze starého zalmana...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

No ale 7700Cu zase váží skoro dvakrát tolik...A třeba Tt Sonic Tower a Big Typhoon jsou na tom v tomhle ohledu podstatně hůř a problémy s tím pokud vím nejsou...
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Delarge píše:No ale 7700Cu zase váží skoro dvakrát tolik...A třeba Tt Sonic Tower a Big Typhoon jsou na tom v tomhle ohledu podstatně hůř a problémy s tím pokud vím nejsou...
No zkus nažhavit google a hledej a uvidíš zdemolované desky... Jo sice je 2x težší, ale jiné konstrukce... No jo Tower je taky ohyzdnost co zas tolik nechladí na to kolik stojí a kolik hlavně váží...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

No jo Tower je taky ohyzdnost co zas tolik nechladí na to kolik stojí a kolik hlavně váží...
No Smith si očividně nestěžuje, když mu chladí pasivně :) ...nepleteš si to náhodou se Silent Tower?
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Delarge píše:
No jo Tower je taky ohyzdnost co zas tolik nechladí na to kolik stojí a kolik hlavně váží...
No Smith si očividně nestěžuje, když mu chladí pasivně :) ...nepleteš si to náhodou se Silent Tower?
Jo máš pravdu ja viděl tawer tak... :wink: Ono jde taky o to, jaký procík mu to chladí (vždyt ten by se mohl provozovat skoro bez chladiče :-) ) akolik má přídavnejch větráků... mě to třeba chladí na nějakejch 42°C a to mám všechny větroně stáhlé na 5V tedy 500 ot.

EDIT: Tak za dvacet minut zkousky v v casu běží Zalman na vga (5V) a 2x Papst (5V), na procíku pasivně XP-120 je teplota 53°C a celkem drží zátěž procíku 5-60% (povětšinou běží DC++ (právě kvůli němu ta zatěž tak létá), Trilian, Antivir, Firewall, Opera a pálí nero)

Edit 2: Po skoro hodině teplota furt kolem 53.... Ted jsem zapnul klimošku a teplota v místnosti je 25,7 a procík má 50°C...
Samja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Samja »

Tento týden jsem měla možnost otestovat Zalmana CNPS9500.Pro mě je tento chladič velkým zklamáním.Teplota na procesoru jen o 4°C nižší než u box chladiče AMD a o 2°C nižší než AC Freezer64.Na plné otáčky (2376)je hodně hlasitý,únosná hranice je kolem 2000 otáček ale to je teplota procesoru o stupeň horší. A když vidím tu cenu,kterou u nás nasadili,tak jsem zklamaná ještě víc!
AMD 55FXSanDiego@3Ghz,DFI Lan Party nF4Ultra,2x512OCZ3500ELGoldGX (2-2-2-5),SR X800GTO2 (@651/1278),Tagan 480W
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

A měla jsi ho pořádně nasazenej? Mě naopak zákazník psal, že jeho FX55 perfektně uchladí a je dost tichej.... A to měl před ním Big Typhoon!
Samja píše:Tento týden jsem měla možnost otestovat Zalmana CNPS9500.Pro mě je tento chladič velkým zklamáním.Teplota na procesoru jen o 4°C nižší než u box chladiče AMD a o 2°C nižší než AC Freezer64.Na plné otáčky (2376)je hodně hlasitý,únosná hranice je kolem 2000 otáček ale to je teplota procesoru o stupeň horší. A když vidím tu cenu,kterou u nás nasadili,tak jsem zklamaná ještě víc!
Samja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Samja »

Byl nasazený dobře,správně aplikovaná pasta Arctic Silver3.Nejlépe je to vidět při sundání chladiče na aplikované pastě.
AMD 55FXSanDiego@3Ghz,DFI Lan Party nF4Ultra,2x512OCZ3500ELGoldGX (2-2-2-5),SR X800GTO2 (@651/1278),Tagan 480W
Activer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Activer »

Tak to vypadá, že chladiče od Zalmanu začínají být v poslední době jen předražený šmejdy. Nemáte někdo zkušenost s Thermalright xp90?
AMD, MSI, CoolerMaster, Zalman, Hiper, Hyundai, LG, Samsung...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

No šmejdy to rozhodně nejsou, jenom už mají víc než dost konkurence :) A za 2300,- si 9500 koupí jenom blázen...XP90 je velmi dobrý chladič, vejde se všude, akorát na něj dáš holt jenom 92cm větrák.
Activer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Activer »

Delarge píše:No šmejdy to rozhodně nejsou, jenom už mají víc než dost konkurence :) A za 2300,- si 9500 koupí jenom blázen...XP90 je velmi dobrý chladič, vejde se všude, akorát na něj dáš holt jenom 92cm větrák.
no asi jsem to řekl trochu špatně. Šmejdy to samozřejmě nejsou, ale ten výkon za ty prachy? Když řada 7000 neměla téměř konkurenci, tak byl Zalman best, ale dnes už je Zalman jen nesmyslná koupě. Ten xp90 se mě líbí.
AMD, MSI, CoolerMaster, Zalman, Hiper, Hyundai, LG, Samsung...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

me akorat rozesmala ta hlaska ze ten new zalman je na stejny ci lepsi urovni jak woda...lool :lol: :lol: :lol: to by me zajimalo s jakym vodnikem to srovnavali :lol: ...asi nakej smejd ala AQcool ci titan :lol:
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“