HDD jede na 15 MB/s - vyreseno

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
MiroK[CZ]
Nováček
Nováček

HDD jede na 15 MB/s - vyreseno

Příspěvek od MiroK[CZ] »

Zdravim mistni radce...
Muj problem se tyka pomaleho HDD...
Mam na samostatne vetvi HDD Seagate 7200 8MB cache 120 GB (zaplneny je ani ne na 10%) a nejak se mi zda, ze bezi pomalu... Meril jsem rychlost HDtachem, Sandrou a buhvicim jeste a vzdy se rychlost cteni i zapisu pohybovala kolem 15 MB/s. Zadne skokove grafy, proste vodorovna cara, zadne vykyvy v rychlosti... a jen tech 15 MB/s. Myslim, ze ten disk ma na vic... :?
- Zakladni deska Soltek KT600-RL, BIOS AMI puvodni...
- Disk je na vlastni IDE, na konci 80ti ziloveho kablu (zkousel jsem 3 ruzne kably) a je nastaven na Master... Na druhem IDE je (take samostatne jako Master) palirna LG 4163 a ramecek na HDD, kde obcas mam Seagate 40 GB 7200, ktery jede na tu samu rychlost, takze HDD asi za tim pruserem s rychlosti nebude...
- Ve WinXP Prof. SP2 se ve Vlastnostech systemu pokazde radice IDE ATA/ATAPI nadetekuji na rezim prenosu DMA a Rezim prenosu na MultiWord DMA 2...
- Format C: samozrejme nepomaha, dokonce jsem zkusil i jine WinXP, ale ten samy vysledek...
- Defragmentace nepomuze...
- PC je na 99% odmalwarovane (heh, to je slovo 8) )...
- Teplota HDD je podle SpeedFanu kolem 40C, napeti 5, 3.3, 12V je take v norme...
- Stahnul jsem si z viaarena ovladac IDE Miniport driver ale vysledkem bylo zpomalni disku na 3 MB :)
- VIA4in1 mam nejnovejsi, co se daji stahnout a vyzkousel jsem asi 3 ruzne verze...
- V BIOSu jsem se zkousel hejbat snad se vsim (zapinal/vypinal jsem i SATA RAID), ale bez uspechu... (SMART mam v BIOSu vyply)

Tyhle problemy mam odjakziva, ale az ted to resim, protoze bych potreboval trochu zrychlit HDD...

Sry, ze vam pridelavam praci, ale uz nevim, cim by to mohlo byt... :sad:
Naposledy upravil(a) MiroK[CZ] dne sob 17. zář 2005, 18:17, celkem upraveno 1 x.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

MultiWord DMA 2 - tohle je ten problem...

odeber ten radic a resetni to. po nabehnuti systemu by to mohlo chodit spravne.
decried
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od decried »

Keby si si to precital tak vies ze nepomohol ani reinstall Win.
Vyskusal si disk v inom kompe?
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
MiroK[CZ]
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiroK[CZ] »

decried píše:Keby si si to precital tak vies ze nepomohol ani reinstall Win.
Vyskusal si disk v inom kompe?
Diskem to nebude, spis si myslim, jestli to neni nejaky bug tehle zakladni desky (KT 600 RL), ale na google.com jsem nic nenasel...
Jinak samo, kdyz to restartuju, tak se detekuje rezim prenosu zase na to MultiWord DMA 2... :sad:
MiroK[CZ]
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiroK[CZ] »

Problem vyresen! :wink:
Stacilo upgrade BIOSu na verzi, ktera upravuje chyby v detekci UDMA, ted uz mam average speed disku kolem 45 MB/s... Dekuji za podporu a komentare... :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“