Muj problem se tyka pomaleho HDD...
Mam na samostatne vetvi HDD Seagate 7200 8MB cache 120 GB (zaplneny je ani ne na 10%) a nejak se mi zda, ze bezi pomalu... Meril jsem rychlost HDtachem, Sandrou a buhvicim jeste a vzdy se rychlost cteni i zapisu pohybovala kolem 15 MB/s. Zadne skokove grafy, proste vodorovna cara, zadne vykyvy v rychlosti... a jen tech 15 MB/s. Myslim, ze ten disk ma na vic...
- Zakladni deska Soltek KT600-RL, BIOS AMI puvodni...
- Disk je na vlastni IDE, na konci 80ti ziloveho kablu (zkousel jsem 3 ruzne kably) a je nastaven na Master... Na druhem IDE je (take samostatne jako Master) palirna LG 4163 a ramecek na HDD, kde obcas mam Seagate 40 GB 7200, ktery jede na tu samu rychlost, takze HDD asi za tim pruserem s rychlosti nebude...
- Ve WinXP Prof. SP2 se ve Vlastnostech systemu pokazde radice IDE ATA/ATAPI nadetekuji na rezim prenosu DMA a Rezim prenosu na MultiWord DMA 2...
- Format C: samozrejme nepomaha, dokonce jsem zkusil i jine WinXP, ale ten samy vysledek...
- Defragmentace nepomuze...
- PC je na 99% odmalwarovane (heh, to je slovo
- Teplota HDD je podle SpeedFanu kolem 40C, napeti 5, 3.3, 12V je take v norme...
- Stahnul jsem si z viaarena ovladac IDE Miniport driver ale vysledkem bylo zpomalni disku na 3 MB
- VIA4in1 mam nejnovejsi, co se daji stahnout a vyzkousel jsem asi 3 ruzne verze...
- V BIOSu jsem se zkousel hejbat snad se vsim (zapinal/vypinal jsem i SATA RAID), ale bez uspechu... (SMART mam v BIOSu vyply)
Tyhle problemy mam odjakziva, ale az ted to resim, protoze bych potreboval trochu zrychlit HDD...
Sry, ze vam pridelavam praci, ale uz nevim, cim by to mohlo byt...