Acer AL1951a - LCD 19"

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
logann
Nováček
Nováček

Acer AL1951a - LCD 19"

Příspěvek od logann »

Cau bohuzel se mi nepodarilo najit na netu recenzi na AL1951a tak bych rad vedel jestli tech 8ms(Tr+Tf ),Tr=1.7ms,Tf=6.3ms je opravdovych nebo papirovych taky odpoved na otazku jestli to sklo je na skodu a nebo jestli jeden z plusu no a hlavne taky jestli myslite ze ten stroj stoji za 11k
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=30437
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Recenze

Příspěvek od Antonín Chromý »

Nevím, jestli ti to pomůže a jestli ti tahle recenzička k něčemu bude (taky netuším jaký je tvůj vztah k Radku Hulánovi a jakou váhu přikládáš jeho názorům), nicméně tady je něco o 17" Aceru ze stejné řady:

http://hulan.cz/blog/item/acer-1751a-17-lcd-pro-hrace

Ten monitor mě totiž v 19" provedení zajímá taky. Těžko říct, Radek se třeba nezmínil o kvalitě podsvícení, ale Radek je většinou náročný tester, takže snad to znamená, že je kvalitní...
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Mne sa ho podarilo vidiet a trocha odskusat nazivo (ale len nachvilu - ten 19") a vyzera velmi dobre, aj kvalita obrazu je za tu cenu super.Ta "sklena" obrazovka vyzera naozaj efektne. Mam ho uz objednany a ked pride tak sem nahodim podrobnejsie postrehy :wink:
edit// hry na nom idu dobre (skusane na NFSU2)
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Recenze

Příspěvek od radekhulan »

Antonín Chromý píše:Ten monitor mě totiž v 19" provedení zajímá taky. Těžko říct, Radek se třeba nezmínil o kvalitě podsvícení
Podsvícení je naprosto rovnoměrné, zapomněl jsem to napsat, protože na něm nebylo co kritizovat :-)
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Antonín Chromý »

RadekHulan píše: Podsvícení je naprosto rovnoměrné, zapomněl jsem to napsat, protože na něm nebylo co kritizovat :-)
19" si viděl taky na vlastní oči? Škoda, že se ti nepovedlo zrecenzovat oba v jedné recenzi.
Pokud by totiž došlo pouze ke "zvětšení uhlopříčky" mohl by nastat v 19" problém právě s podsvícením. Tuhle zkušenost jsem udělal s monitory LCD LG - jejich 19" měly naprosto otřesné podsvícení. Pravda už je to dávno a byly to nějaké low cost, ale od té doby vím, co je to špatně podsvícený LCD panel :x
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Otřesné pozorovací úhly. Když se dá na fullscreen bílá plocha...tak je opravdu bílá pouze při čelním pohledu. Na LCD mi reflexní vrstva opravdu nechybí.
Nejříve, Neovo, pak NEC a teď začíná i ACER.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Ovca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ovca »

Mňa práve zaujíma model 1751a.
Ale ešte rozmýšľam nad Samsungom 710T, Benq FP71V, Eizo M1700.

Kua všetci nadávajú na 17 palcové LCD, prečo?
To fak to písmo je tak malé?
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Antonín Chromý píše:
RadekHulan píše: Podsvícení je naprosto rovnoměrné, zapomněl jsem to napsat, protože na něm nebylo co kritizovat :-)
19" si viděl taky na vlastní oči? Škoda, že se ti nepovedlo zrecenzovat oba v jedné recenzi.
Pokud by totiž došlo pouze ke "zvětšení uhlopříčky" mohl by nastat v 19" problém právě s podsvícením. Tuhle zkušenost jsem udělal s monitory LCD LG - jejich 19" měly naprosto otřesné podsvícení. Pravda už je to dávno a byly to nějaké low cost, ale od té doby vím, co je to špatně podsvícený LCD panel :x
V hornej a dolnej casti monitoru je podsvietenie pri zobrazovani ciernej mierne svetlejsie ale nie je to nic strasne co by kazilo celkovy dojem z kvality obrazu. S tymi pozorovacimi uhlami to az take strasne nieje akurat ked sa pozerate z dola a zhora alebo ked sa v obraze nieco odraza tak sa zorne uhly zmensia, z boku to je v pohode.S tymi odrazmi od obrazovky je to sice pravda ale velmi zalezi kde mate monitor umiestneny.Ked oproti oknu kde svieti slnko tak to je jasne ze bude chytat odrazy jak sv**a aj ked je oproti ziarovka.Ja nemam s odrazmi v obraze najmensi problem ani cez den ani v noci takze pohoda :wink:
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
logann
Nováček
Nováček

Odezva

Příspěvek od logann »

http://www.hardware-software.cz/data/ACER_DATA.pdf

tady jsi stahnete pdfko kde si precte zajimavy udaj o 1951a
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Odezva

Příspěvek od Butch »

logann píše:http://www.hardware-software.cz/data/ACER_DATA.pdf

tady jsi stahnete pdfko kde si precte zajimavy udaj o 1951a
Uff 14ms?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
logann
Nováček
Nováček

Příspěvek od logann »

Uff 14ms?
ou nevim v tom pdfku ani hodnota 14ms neni u AL1951A je odezva 6/8ms
Ovca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ovca »

logann píše:
Uff 14ms?
ou nevim v tom pdfku ani hodnota 14ms neni u AL1951A je odezva 6/8ms
6ms pre zapnutie a 8ms pre vypnutie pixlu, čiže 14ms pre bliknutie:)

Ináč sa to dá vysvetliť, že nevedeli sa rozhodnúť čo dať tak dali, že má odozvu 6ms alebo 8ms vyber si. :lol:
myreg
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myreg »

Myslíte, že se v současnosti toto LCD vyplatí? Mám na mysli tu 19´, ... máte s přímo s ní nějaké zkušenosti? Odezva/úhly/...
Asus A7N8X-X (nForce2) | AMD Barton 2500+ | 1x Micron 512 MB DDR400 CL 2,5 | HDD Seagate Barracuda 160 GB, 8MB cache | DVD-RW LG 4163B | DVD-R Sony | Leadtek Winfast A7600 GT 2TDH 560/1400 | LeadTek WinFastTV2000 expert | *Razer Diamondback Chameleon | Revoltec Light Board Series XL | case EC |Y| i-net by Mh2Net ™ |Y| ... Fortron 350 W
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“