Acer AL1951a - LCD 19"
Moderátor: maXXmilian
- logann
- Nováček

-
Acer AL1951a - LCD 19"
Cau bohuzel se mi nepodarilo najit na netu recenzi na AL1951a tak bych rad vedel jestli tech 8ms(Tr+Tf ),Tr=1.7ms,Tf=6.3ms je opravdovych nebo papirovych taky odpoved na otazku jestli to sklo je na skodu a nebo jestli jeden z plusu no a hlavne taky jestli myslite ze ten stroj stoji za 11k
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=30437
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=30437
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Recenze
Nevím, jestli ti to pomůže a jestli ti tahle recenzička k něčemu bude (taky netuším jaký je tvůj vztah k Radku Hulánovi a jakou váhu přikládáš jeho názorům), nicméně tady je něco o 17" Aceru ze stejné řady:
http://hulan.cz/blog/item/acer-1751a-17-lcd-pro-hrace
Ten monitor mě totiž v 19" provedení zajímá taky. Těžko říct, Radek se třeba nezmínil o kvalitě podsvícení, ale Radek je většinou náročný tester, takže snad to znamená, že je kvalitní...
http://hulan.cz/blog/item/acer-1751a-17-lcd-pro-hrace
Ten monitor mě totiž v 19" provedení zajímá taky. Těžko říct, Radek se třeba nezmínil o kvalitě podsvícení, ale Radek je většinou náročný tester, takže snad to znamená, že je kvalitní...
- VeVe_350Z
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mne sa ho podarilo vidiet a trocha odskusat nazivo (ale len nachvilu - ten 19") a vyzera velmi dobre, aj kvalita obrazu je za tu cenu super.Ta "sklena" obrazovka vyzera naozaj efektne. Mam ho uz objednany a ked pride tak sem nahodim podrobnejsie postrehy 
edit// hry na nom idu dobre (skusane na NFSU2)
edit// hry na nom idu dobre (skusane na NFSU2)
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Recenze
Podsvícení je naprosto rovnoměrné, zapomněl jsem to napsat, protože na něm nebylo co kritizovatAntonín Chromý píše:Ten monitor mě totiž v 19" provedení zajímá taky. Těžko říct, Radek se třeba nezmínil o kvalitě podsvícení
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
19" si viděl taky na vlastní oči? Škoda, že se ti nepovedlo zrecenzovat oba v jedné recenzi.RadekHulan píše: Podsvícení je naprosto rovnoměrné, zapomněl jsem to napsat, protože na něm nebylo co kritizovat![]()
Pokud by totiž došlo pouze ke "zvětšení uhlopříčky" mohl by nastat v 19" problém právě s podsvícením. Tuhle zkušenost jsem udělal s monitory LCD LG - jejich 19" měly naprosto otřesné podsvícení. Pravda už je to dávno a byly to nějaké low cost, ale od té doby vím, co je to špatně podsvícený LCD panel
- Butch
- Středně pokročilý

Otřesné pozorovací úhly. Když se dá na fullscreen bílá plocha...tak je opravdu bílá pouze při čelním pohledu. Na LCD mi reflexní vrstva opravdu nechybí.
Nejříve, Neovo, pak NEC a teď začíná i ACER.
Nejříve, Neovo, pak NEC a teď začíná i ACER.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Ovca
- Začátečník

-
- VeVe_350Z
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
V hornej a dolnej casti monitoru je podsvietenie pri zobrazovani ciernej mierne svetlejsie ale nie je to nic strasne co by kazilo celkovy dojem z kvality obrazu. S tymi pozorovacimi uhlami to az take strasne nieje akurat ked sa pozerate z dola a zhora alebo ked sa v obraze nieco odraza tak sa zorne uhly zmensia, z boku to je v pohode.S tymi odrazmi od obrazovky je to sice pravda ale velmi zalezi kde mate monitor umiestneny.Ked oproti oknu kde svieti slnko tak to je jasne ze bude chytat odrazy jak sv**a aj ked je oproti ziarovka.Ja nemam s odrazmi v obraze najmensi problem ani cez den ani v noci takze pohodaAntonín Chromý píše:19" si viděl taky na vlastní oči? Škoda, že se ti nepovedlo zrecenzovat oba v jedné recenzi.RadekHulan píše: Podsvícení je naprosto rovnoměrné, zapomněl jsem to napsat, protože na něm nebylo co kritizovat![]()
Pokud by totiž došlo pouze ke "zvětšení uhlopříčky" mohl by nastat v 19" problém právě s podsvícením. Tuhle zkušenost jsem udělal s monitory LCD LG - jejich 19" měly naprosto otřesné podsvícení. Pravda už je to dávno a byly to nějaké low cost, ale od té doby vím, co je to špatně podsvícený LCD panel
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
- logann
- Nováček

-
Odezva
http://www.hardware-software.cz/data/ACER_DATA.pdf
tady jsi stahnete pdfko kde si precte zajimavy udaj o 1951a
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Odezva
Uff 14ms?logann píše:http://www.hardware-software.cz/data/ACER_DATA.pdf
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- logann
- Nováček

-
- Ovca
- Začátečník

-
- myreg
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Myslíte, že se v současnosti toto LCD vyplatí? Mám na mysli tu 19´, ... máte s přímo s ní nějaké zkušenosti? Odezva/úhly/...
Asus A7N8X-X (nForce2) | AMD Barton 2500+ | 1x Micron 512 MB DDR400 CL 2,5 | HDD Seagate Barracuda 160 GB, 8MB cache | DVD-RW LG 4163B | DVD-R Sony | Leadtek Winfast A7600 GT 2TDH 560/1400 | LeadTek WinFastTV2000 expert | *Razer Diamondback Chameleon | Revoltec Light Board Series XL | case EC |Y| i-net by Mh2Net ™ |Y| ... Fortron 350 W