...vlevo s upravenym žebrováním, vpravo originál...
Moderátor: L4mka

...sry, ale nemáš pravdu. respektive máš, ale jen z části. hustý chladič má pochopitelně větší plochu, ale ta je ti k ničemu, když ji vzduch dostatečně neofukuje. to je přesně případ radiátoru z favorita. příliš hustý žebrování znemožňuje dostatečný proudění vzduchu mezi jednotlivými žebry, takže ve výsledku hustý radiátor chladí hůře než ten s méně žebry. víc informací najdeš (pokud budeš chtít) v sekci Chladiče a chlazení thread TEPLO...B@RT píše:já bych ho nechal husčí, protože to má větší plochu a bude víc chladit (u pasivu je to jiná věc tam je potřeba škvíra ale pokud tam dáš 120 tak je lepší husčí)

...vzhledem k rozměrům radiátoru (250x130) na něj hodlám nainstalovat dvě regulovaný 120-ky...B@RT píše:a ty to budeš mít se 120 ventilátorem, nebo jako pasivní

Tak není jedno, jestli tam bude mít větrák jeden nebo pět, když všecky budou mít stejnou hlučnost?VlasTik píše:-- DiL --e,
je vidět, že víš co děláš a je to docela funkčně provedný, celkem sis na tom máknul. Říkáš, že prvotní a jedinej účel je velmi tichej kolejní komp, tady si ale myslím, že by na tom šlo ještě trochu zapracovat, ne? Myslíš, že je nezbytně nutný, mít tam pět 120-tek, není to na tichej komp zbytečně moc? Nevím, co přesně tím budeš chladit, ale nestačilo by fan ve zdroji + 1 na radiátoru + dostatečné pasivní nasávání vzduchu dole v case? Ale nevím, třeba máš v každém tom větráku nějaké rozumné opodstatnění.
Ale mě by hlavně zajímal ten HDD BOX, jakým způsobem ten hdd v tom boxu přesně chladíš a odhlučňuješ? Pokud to není tajný, hoď třeba foto.

Počkej, jako když budu mít jeden fan, kterej má třeba 20 decibelů a dalších 5, který maj taky 20 decibelů, tak to bude mít víc něž 20 decibelů? Samozřejmě s tím, že de zvuk z více míst souhlasím, ale hluk by měl být víceméně stejnej ne? A s těma bubnama, když každej bude bubnovat stejně, a budou od sebe vzdáleny max 1m, tak to bude taky stejný (když počítám stejnej rytmus (fany taky dělaj hluk pernamentně a ne chvílu jo a chvílu ne)). Samozřejmě nemusím mít pravdu, protože doma mi vždicky jeden fan přehluší ty ostatní, ale logicky by to tak mělo být ne? Nechcu tu dělat OT, ale todle by mě, fakt docela zajímalo a rád se poučím, protože mi to nejde do hlavy.VlasTik píše: to Perfect_ : no tak tohle jsem přesně čekal, další teoretický řeči. Takže říkáš, že když jede jeden fan nebo třeba dvacet fanů, tak je to furt stejně hlučný? Tak to bych neřekl, si to nejdřív vyzkoušej, než něco napíšeš. Mění se charakteristika zvuku, frekvence, je to prostě výraznější zvuk, jde z více míst. atd, vem si třeba, když bubnuje jeden člověk nebo když bubnuje pět a každý jinak, taky je to horší poslouchat

urcite bude..zcasti se to nascita..treba 1 vetrak a3 (stejny) asi rozdil normalne slysitelnej nebude..ale u tech 10 by to podle me uz poznat bylo..i kdyby byli tesne u sebe..Perfect_ píše:Počkej, jako když budu mít jeden fan, kterej má třeba 20 decibelů a dalších 5, který maj taky 20 decibelů, tak to bude mít víc něž 20 decibelů?