Vypnutí monitoru...možná grafikou??

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vypnutí monitoru...možná grafikou??

Příspěvek od Andrw »

Když jsem si teď nahrál Colina 2005....tak při nastavování grafiky se mi vypl monitor do OFF MODE.To samé mi začalo dělat i při jiných hrách (dříve mi ale jelo všechno v poho).
Usoudil jsem že to může byt grafikou (nová GF 6600GT) a jejím přehřátím.Zkusil jsem zapnout Colina při otevřeném case a už se nevypíná (snad).
Zajímavé ale je že dřív jelo všechno v pohodě (i Colin 2005)...
Mám reklamovat grafiku nebo něco jiného (nebo v čem je chyba)????
PLS help!! :shock:
CPU:AMD Athlon 64 X2 5600+ cooler:Scythe Mugen MB:ASUS M3A32 MVP-Deluxe RAM:GEIL 2x1024 MB-800 Mhz,DDR II Zdroj:Fortron BlueStorm II 500 W Grafika:nVidia Geforce 8800 GTS 512 MB Zvukovka:Creative sound Blaster Live! 5.1 HDD:WD3200AAKS (320 GB, SATA II) LCD:Samsung Syncmaster 931BF
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Mrkni jakou mas teplotu na te grafarne, teplota by se ti mela ukazat v ovladacich.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
free666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od free666 »

a pokud ne,tak si ji aktivuj treba pres Nibitor...a pak si nainstaluj RivaTuner, zapni monitoring(nech ho bezet na pozadi) a pak zkus gamesit...uvidis pak graf najaky teploty se dostavas...
CPU:AMD Sempron64 2800+ OC comin´ soonRAM: 2x Kingmax (SuperRAM :) )DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

zkontroluj také jestli je grafika dobře zacvaklá do slotu a jestli je dobře zadělán konektor monitoru do grafiky. Mohl ti začít odcházet jen ventilátor (prostříknul bych ho WD-40)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tohle mi dělá vadná redukce DVI -> D-Sub, spadnula mi na ní dřevěná deska a asi se tam porušily nějaký kontakty. Musím jí zespoda podpírat ...
Goldnoob team proud member!
Thomash181
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomash181 »

Presne tohle mi delalo... zacalo to delat z niceho nic... usoudil jsem, ze to bude zdrojem, mam tam 300W :oops: tak sem vytahl z byvaleho pc 250W zdroj a zapojil do neho grafarnu... a ono to jede... :)
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

tohle bych moc nedělal napájet grafiku dalším zdrojem protože může vzniknout rozdíl mezi napětím obou zdrojů a přechodový odpor, a se zemí to taky nebude nejlepší
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

Mám 350 W zdroj a podle toho co tady píšou admini na jednom FAQu, tak to je pro GF 6600GT (AGP) dostatek.

Jinak teplota je po hodinových pařbách maximálně 67 stupnu!!!Jinak pruměrně po dlouhé práci jak ve Windows tak ve hrách tak kolem 62 stupnu!!! (z ovladaču grafárny!!)
To je snad normál na tuto grafiku, nééé???!!!

Akorát je divné že to začalo dělat až po dlouhé době z ničeho nic!!!
CPU:AMD Athlon 64 X2 5600+ cooler:Scythe Mugen MB:ASUS M3A32 MVP-Deluxe RAM:GEIL 2x1024 MB-800 Mhz,DDR II Zdroj:Fortron BlueStorm II 500 W Grafika:nVidia Geforce 8800 GTS 512 MB Zvukovka:Creative sound Blaster Live! 5.1 HDD:WD3200AAKS (320 GB, SATA II) LCD:Samsung Syncmaster 931BF
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Andrw píše:Jinak pruměrně po dlouhé práci jak ve Windows tak ve hrách tak kolem 62 stupnu!!! (z ovladaču grafárny!!)

No, mně se na mém momentálně nepřetaktovaném Leadteku drží na 40 stupních....
show must go on..
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

zkusil bych take jine ovladace , to s otevrenou/zavrenou case muze byt taky nahoda (zalezi taky na poctu pokusu ale ten si nenapsal z toho usuzuju ze malo) .
0118 999 881 999 119 7253
free666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od free666 »

Andrw píše:Mám 350 W zdroj a podle toho co tady píšou admini na jednom FAQu, tak to je pro GF 6600GT (AGP) dostatek.

Jinak teplota je po hodinových pařbách maximálně 67 stupnu!!!Jinak pruměrně po dlouhé práci jak ve Windows tak ve hrách tak kolem 62 stupnu!!! (z ovladaču grafárny!!)

no nevim,ale takle malej rozdil mezi max. teplotou a "idle" mi prijde podezrelej...a pokud jsi tu teplotu zjistil,tak,ze jsi dlouho gamesil a pak ses proklikal k teplote v ovladacich, tak ver ze ta max. je min. o 5°C vyssi...ale to by melo byt ok...

mel jsem podobny problem s Radeonem 9250, ktery vypinal starsi monitory...vyresilo to neco z nasledujiciho nastaveni, AGP4x, SBA off,FW off + Omega driver +novej driver na AC97
CPU:AMD Sempron64 2800+ OC comin´ soonRAM: 2x Kingmax (SuperRAM :) )DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

Tuto teplotu má skoro každý koho znám a má tu samou grafárnu: Geforce 6600GT (AGP 8x) od Gigabyte!!!!

Jinak ovladače jsem mělo Forceware 71.84 a když to dělalo tento problém tak jsem je přeinstaloval na 77.72 ale mepomohlo to!!!

Pak jsem také vypl ten prográmek na nastavení nejvyšší obnovovací frekvence u rozlišení na monitoru - REFRESH FORCE , ale to jednou pomohlo a pak to dělalo zase!!!!

A ještě jedna moje otázka: myslíte, že to může být pevným diskem???
Když jsem totiž hrál jednu hru a vypl se monitor jediná obrana je restart.Já jsem ale comp rovnou vypl a pak po 15 min. zapl a HDD nechtěl ani BIOS nadetektovat.V servisu mi řekli že je TOTÁLNĚ po něm a dali mi nový!!

A 200 GB dat v pr.....!!!! :evil:
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

Prosím poraďte!!!

S tím vypnutím monitoru do OFF mode se stává jen když hraju nějakou náročnější hru.
Myslím si že to bude bud grafikou - přehřívání, vada (reklamace)
nebo zdrojem 350 W (málo pro grafiku) - ale půl roku ho mám i s grafikou a vše bylo OK!!!!!

Prosím poradte, PLZ!!!!! :cry: :cry:
Thomash181
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ti rikam, ze sem taky pul roku nemel problem, ale pak najednou bum a zacalo to delat, jak sem tam dal dalsi zdroj tak v poho... takze zkus vymenit zdroj za silnejsi.... pouze muj nazor... :wink:
snapcase
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snapcase »

ale kludne by to mohol myt aj monas,ze?
Thomash181
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

snapcase píše:ale kludne by to mohol myt aj monas,ze?
Hmm... tak to nevim, ale spise si myslim ze ne... protoze proc by to delalo jenom pri narocnejsich hrach?
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

Včeera jsem to zkoušel na LOTR:batttle for middle-earth a FEAR demo (a to je fakt kotel náročné a v poho to nic nedělalo....ale když dám nenáročného Richard Burns Rally tak to po chvilce udělá!!!!! :shock:
djmarshall
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od djmarshall »

Hele, zdrojem to určo nebude koukni co mám já v popisu PC. Mám 350W special Fortron, a mám tam připíchlý i dva disky ještě navíc, co nejsou v popisu a jedu uplně v poho, vše . 350W je pro G6600GT dostačující. Spíš co udělej, to už lidem pomohlo, co jsem radil, prostříkni a vyčisti, konektor v VGA + monitorovej kabel, dále vyndej vegu, pročisti slot v mainboardu, sleduj teplotu. Pak bych to vyzkoušel u někoho jiného.

Jo jinak to může dělat klído i ten monitor, pokud se přehřívá trafo!
CPU: AMD ATHLON XP 2800+@ ????+, 2× 512MB DDR 400MHz - PATRIOT CL2, MAINBOARD: EP-8KRAI, VGA: GEFORCE 6600GT + Zalman VF700-CU@5V, HDD WD 160GB JB + HDD WD 80GB JB + HDD WD 80GB JB, a další... Fortron 350W, BIGTOWER MOREX A120 (nesehnatelný), LG-GSA 4163B/A105, DVD - ROM, HDD RACK, YAMAHA CRW-F1, FDD 3.5", HighPoint ATA 133, a příslušenství okolo (N-TECH 5.1, Tiskárna, Mikrophone, USB HUB.....)
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

A čím to prostříknout???? :shock:

A s tím monitorem tomu bych věříl ale ty by pak muselo dělat u všeho!! :? :? :?
smile4me
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od smile4me »

Tak s tím mám taky problém. Začalo to, když jsem si na ati 9550 spustil gta-sa. Nějaký měsíc jelo vše v poho a pak se najednou vypl monitor a nic. Jenže grafiku mi jednou spadl šroubek a odpálil mi na ni kondík. Díky reklamačce mi kondíky vyměnili a karta zase jela, ale občas mi naběhly artefakty atp. Takže jsem i počítal s tím, že karta odejde. Teď jsem tam zatím hodil gf2 a někdy se mi stává, že se monitor ve woknech vypne a zase zapne. Někdy to udělá i 4x za sebou někdy vůbec. Dělá to jen ve widlích. Zatím to svádím na drivery, ale jestli mi to bude dělat i s novou grafikou, tak se poseru.

Navíc, když mi odešla grafika, tak jsem se díval na indikační ledky na msi desce a hlásilo to chybu pamětí. Tak jsem jednu vyndal a hlásilo to chybu grafiky. Tak jsem ty paměti prohodil, dal tam jen tu druhou a zase chyba pamětí. :? Pak jsem tam narval opět obě vyměnil grafiku a vše ok.
Takže normálně bych řekl, že je ten jeden modul v prde.li, ale v memtestu je po cca 13hodinách test bez chyb. :?
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“