MSI K8N Neo3 (nF4-4x) - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
LeeBa
Začátečník
Začátečník

MSI K8N Neo3 (nF4-4x) - tipy a triky, rady

Příspěvek od LeeBa »

Obrázek

patice: socket 754
napajeni: ATX 24pin + pridavny ATX12
cipset: nVidia nForce4 4X
pameti: jednokanalove DDR266/333/400, max 2GB

graficky slot: PCIe ×16 a AGR*
ostatni sloty: 1 PCI ×1 a 3 PCI
diskove konektory: 2 PATA133 (4 zarizeni), 4 SATA150, RAID 0,1,0+1,JBOD (na SATA i PATA)
zvuk: kodek Realtek ALC655, AC97 2.3, 6kanalu
sit: Marvel 1Gb/s

deska nepodporuje diagnosticky LED display

*AGR - jde o AGP slot, ktery vznikl slozenim 2 PCI, proto je jeho propustnost omezena, pametove narocne aplikace jsou pak limitovany na uroven rychlosti cca ATI R9600, u pomalejsich grafik k vyraznejsimu zpomaleni jiz nedochazi.

//edit Wilik
LeeBa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeeBa »

ahoj, nevite nekdo jak aktivovat spdif na tehle desce .. chtel bych to propojit s recieverem ale nejde mi nikde zapnout digital output only...teda spis sem ho nikde nenasel... na live i audigi to bez problemu slo ale tu...??

diky vsem
jo jinak zadnej spesl soft na zvuk tam nemam,.jen to co bylo k desve takze jestli vite o necem v cem by to slo sem s tim ...diiiiik
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

No sory já mám z touhle deskou takovy zkusenosti,že jsem obědnal 30 kusů z Levi a asi jsem dostal nějakou blbou serii,protoze ani jedna deska nefungovala!!!takže jsem se akorát nasral a všechno jsem jim hodil na hlavu....a to byla celá zkušenost s touhle deskou..

Problém byl v tom,že v Desce nefungovaly žádný ramky na 400 mhz kromě A-DATA 600 mhz.....všechny pamětí(asi nekompatibilita nebo vada chipsetu),házeli ruzný chyby a nešli nainstalovat widle....a to jsem zkoušel XXX biosů od MSI a nic:(

sory za OT ale připadlo mně to jako důležitej poznatek k tehle desce...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Highlander píše:.....
Já jsem jich taky pár prodal a všechny byly OK. :oops:

BIOS 1.1 se nějak nepovedl (někdy docházelo k špatné inicializaci CPU a RAMek), verze 1.2 už maká naprosto korektně.

2 Highlander: Ono to možná bylo tím, že celá série měla třeba BIOS 1.1..... pak ale stačilo najet do safe-módu BIOSu (přes "Insert") a přeflashovat BIOS na verzi 1.2... :wink: S tím jsem se setkal dvakrát... a po flashi to bylo už OK. :roll: :oops:
LeeBa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeeBa »

jj dekuji wilikovi... :) :)

takze kuciii..poradite mi nekdo s tim digitalem?? neo SPDIF nejni obyc digitalni vystup?? dneska tam zkusim prdnout muj stary LIVE 1024 co to bude delat..
LeeBa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeeBa »

Shit píše:
Highlander píše:.....
Já jsem jich taky pár prodal a všechny byly OK. :oops:

BIOS 1.1 se nějak nepovedl (někdy docházelo k špatné inicializaci CPU a RAMek), verze 1.2 už maká naprosto korektně.

2 Highlander: Ono to možná bylo tím, že celá série měla třeba BIOS 1.1..... pak ale stačilo najet do safe-módu BIOSu (přes "Insert") a přeflashovat BIOS na verzi 1.2... :wink: S tím jsem se setkal dvakrát... a po flashi to bylo už OK. :roll: :oops:
nedela mi krome toho spdif zadny problem ale muzes mi PLS na SZ posalt nakej presnejsi postup jak flashnout ten BAJOS
LeeBa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeeBa »

taxem dal Live 1024 a uz tam je Digital only.pres nej to funguje...ale na desce ani prd.nainstaloval sem NVIDIA NVmixer ale ani tam to nejni ...poradte mi nekdo pls
Doc_CZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doc_CZ »

Mam ji v kompu a od kamose jsem si vzal S-Bracket. Ta vec, co prida vystupy na 5.1 zvuk a SPDIF. Ale pak jsem s hruzou zjistil, ze jsem ho otravoval zbytecne. Ona ta deska je tak okuchana, ze ten bracket nejde pripojit. Ta deska na nej proste nema piny. Takze, jestli se nemylim, tak je dost dobre mozne, ze ta deska ani nepodporuje SPDIFko.
domací PC - AMD Sempron 2800+ @ 1800MHz, MSI K8N Neo3-F Golden Edition, 1GB (2 x 512) @ 400MHz, ASUS EN6600 256MB @ 600/580MHz, Seagate 120GB 7200rpm 8MB cache
MT - Motorola MPx200
LeeBa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeeBa »

Doc_CZ píše:Mam ji v kompu a od kamose jsem si vzal S-Bracket. Ta vec, co prida vystupy na 5.1 zvuk a SPDIF. Ale pak jsem s hruzou zjistil, ze jsem ho otravoval zbytecne. Ona ta deska je tak okuchana, ze ten bracket nejde pripojit. Ta deska na nej proste nema piny. Takze, jestli se nemylim, tak je dost dobre mozne, ze ta deska ani nepodporuje SPDIFko.
to by tam ale snad nebyl ten konektor (cinch) ne ?? a va manualu je o SPDIF
PC
Nováček
Nováček

Příspěvek od PC »

btw planujem kupu tejto dosky pretoze mam este starsiu AGP(geforce 4ti) a v buducnu by som chcel tam dat daco vykonejsie. Lenze ked som cital manual k tejto doske tak som zistil zaujimavu vec.
Citujem s manualu:
MSI Remind you...
1. Make sure...
2. For systems using double-sided DDR400 modules in single-channel mode, the maximum DRAM speed is DDR333

Trocha to nechapem, ved predsa to podporuje iba single channel. a to ze mam double sided pamat snad neznamena ze mi nepojde ako DDR400 :o
Dufam ze to tak nie je

Diik, za opdoved
Naposledy upravil(a) PC dne ned 28. srp 2005, 14:15, celkem upraveno 1 x.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

PC píše: Trocha to nechapem, ved predsa to podporuje iba single channel. a to ze mam double sided pamat snad neznamena ze mi nepojde ako DDR400 :o
Dufam ze to tak nie je
Pri pouziti 2ks obojstranich pamaty ( double sided - cipi osadene s kazdej strany PCB pamate.... ) je maximalna frekvencia 333MHz ..., toto je vsak vseobecne problem platformi 754, aj ked napr. tento problem casto odstrani novsia verzia BIOSu ....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
noiz
Nováček
Nováček

MSI K8N Neo3 a Core Center

Příspěvek od noiz »

Zdravim, potreboval bych poradit, Core Center ma podporovat automaticke pretaktovani a ma se to zobrazovat v leve liste teto utility, jenze nevim proc se to u me neukazuje, mam tam jen tlacitka default a save, zadne auto, stop ci +, -, kdyz oznacim FSB, tak se u nej zvyrazni to kolecko a ukaze se lista s tim prednastavenym pretaktovanim podle hodnosti (1-11%) a disable, nic vic... Mam nekde neco povolit, treba v biosu, nebo proc to nefunguje? Procesor je AMD Sempron 2800+. Pripadne jeste jestli byste mi mohli poradit nejakou jinou utilitu pro automat. pretaktovani... Diky.
záchod
Nováček
Nováček

Příspěvek od záchod »

Cau, chapu to dobre ze na tehle desce nejdou Semprony 64?
:oops:
gimb
Nováček
Nováček

Příspěvek od gimb »

Zdravím, mám problém s speedFanem. Regulace funguje na 1. Ale sere mě jedna věc. Pokud si speedFan nechám zpouštět po startu xp, tak nedetekuje všechny senzory na fanech a také teploty na CPU a v Case. Reaguje až po spuštění Core center. A Core center zase vadí nulové otáčky fanu chipsetu (pořad vyskakuje s alertem), neboť jsem ho vyměnil na pasiv. Takže postupuji tak že nejdříve spustím Core center potom SpeedFan, dále Core center zavřu a už jen používám speedFan. Fan na bočnici mám zapojený na konektor pod GF. Zkoušel jsem v Core center nastavit teplotu a fan chipsetu na 0 ale nepomáhá. Chci používat jen SpeedFan neboť umí regulovat vše co potřebuji. Má někdo podobný problém?
Naposledy upravil(a) gimb dne čtv 8. zář 2005, 10:58, celkem upraveno 1 x.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

záchod píše:Cau, chapu to dobre ze na tehle desce nejdou Semprony 64?
:oops:
Podle me by jit mely - ale musis prefalshovat BIOS a jeste predtim nahrat novy ovladace s ofic. podporou Sempronu64 - aspon tak je to u moji Asus K8N4-E Deluxe taky by to mohlo bejt podobny :oops: .
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Faramir
Nováček
Nováček

Příspěvek od Faramir »

Mne to take bezne neukazuje otacky ve Speedfanu. Ukazuje je az tehdy kdyz pustim treba Everest, kde jsou videt hned od zacatku. Takze ten samej pripad jako psal Gimb :(
A jeste k tomu pasivu na chipsetu, ja ho tam mam take. Teplotu mi to hlasi dokonce asi o 2st C nizsi nez s tim jejich original vetrackem (tj. obvykle tak od 32 do 35 st C), coz by bylo OK, jenze kdyz na nej sahnu, tak pali jak svine :shock: a ruku na nem moc dlouho neudrzim :x
Jaky mate na chipsetu teploty vy??
Sempron2600+(1.6Ghz, Palermo)@2000Mhz(8*250), K8N NEO3, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, DDR400 2x512MB CL2.5, Asus GF 6600 TOP 128MB, Seagate 160GB SATA(NCQ-bohuzel nevyuzito:(), Audigy, LCD Philips 200W6CS/00
Anduril
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anduril »

S tím speedfanem to dělá i na mé desce (Asus K8N-E) .. musím spustit Everest (tam je vše ok) a pak jde i speedfan.. Pokud na něm neudržíš ruku, tak určitě nemá 35°C ;) Ta teplota není teplota chipsetu, ale teplota v bedně imo ;)
HP nx7400 EY505ES
Faramir
Nováček
Nováček

Příspěvek od Faramir »

To je mi taky jasny, ze kdyz tam neudrzim ruku, ze to ma vic nez 35C :wink: :D Ale i v BIOSu je u teto teploty napsano Chipset(nebo NB, ted nevim presne). Takze uznavam, ze sice ukazuje nejak hooodne podsazene, ale zase snad mohu verit tomu rozdilu oproti tomu, kdyz tam byl aktivni vetracek, ne? Nebo ne? Mel bych urychlene na ten pasiv zacit foukat necim jeste :o ? Ale takhle to provozuju uz asi 5mesicu a OK. Jak jste na tom vy ostatni? Udrzite ruku na pasivu na chipsetu?(teda vy co tam pasiv mate :) )
No a ten Speedfan...je to na hovno. Skoda, ze neukazuje hned.....pokazde kdyz vyjde nova verze, tak naivne doufam, ze uz to bude OK a ono neni :( :)
Sempron2600+(1.6Ghz, Palermo)@2000Mhz(8*250), K8N NEO3, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, DDR400 2x512MB CL2.5, Asus GF 6600 TOP 128MB, Seagate 160GB SATA(NCQ-bohuzel nevyuzito:(), Audigy, LCD Philips 200W6CS/00
Anduril
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anduril »

No já mám v BIOSu teda System, nikoliv chipset...to jsem ještě nikde neviděl :)
HP nx7400 EY505ES
Faramir
Nováček
Nováček

Příspěvek od Faramir »

Tak jsem se tam(do BIOSu) koukl a mas pravdu :oops:, take tam mam System temperature, nicmene, kdyz jsem tehda v dobe aktiv vetracku na chipsetu zkousel ten vetracek odpojit, tak prave ta teplota u toho System temperature zacala stoupat, z cehoz jsem (zrejme nespravne) usoudil, ze to je teplota primo chipsetu(NB). Ale pojdme k veci.....mam se nejak strachovat z toho rozpaleneho pasivu??? :?
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“