Posunutý obraz na notebooku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
speeddave
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Posunutý obraz na notebooku

Příspěvek od speeddave »

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Po reinstalaci OS Win XP SP 2 PRO se mi posunul obraz v oknech. Na pravé straně mám 2 cm černý pruh a při změně rozlišení zůstává a obraz je "pohyblivý". Nainstaloval jsem drivery k grafice GeForce 4 420 GO - univerzální detonatory 71.26 a nic se nezměnilo. Nevíte někdo co s tím?? Notes je Toshiba Satellite 2415. Díky
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

nainstaluj ovladace verze mensi nebo rovno 44.xx....az rano vstanu tak vysvetlim osobni zkusenosti, ted uz to po me nikdo nemuze chtit
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Takže je to způsobenou chybou EDID informací displeje. Interní displeje notebooku v sobě nemají uložené tyto EDID informace a tak je simuluje ovladač grafické karty. nVidia však z nějakého mně nepochopitelného důvodu v nějaké verzi 45.xx vyhodila tabulku pro tyto toshiba notebooky s GF4Go. Řešil a hledal jsem to mnoha světových forech a došel jsem k tomu, že některé notebooky stejného typu jako ty, kde to už nefunguje fungují i s novými ovladači, ale verze BIOSu byla úplně stejná, takže nevim čim to. Jako ani nikdo z nVidie mi nebyl rozumně schopen vysvětlit, proč už to v nových ovladačích na těchto notebookách nefunguje správně (ve stejné verzi pod Windows i Linux) a v podstatě se mi akorát dostalo odpovědi, že na určitých toshiba laptopech s GF4Go to nějak zlobí, ale že se neví co s tim.

Pod windows je tedy řešení nahrát starší ovladač.
Pod linuxem je možnost nahrát jakýkoli ovladač, ale bude zde tato chyba a navíc nepůjde vyšší rozlišení než 800x600, ale pokud se použije parametr "Ignore EDID" tak to poběží v nativním rozlišení displeje správně, ale nižší rozlišení budou stejně špatně. Pokud se použíje starší ovladač, tak krom tohoto řešení se dá ještě použít nastavení při startu kernelu nvidie NV_SoftEDIDs=0 + ten druhý příkaz podle dokumentace (na který si nevzpomínám teďka) s parametrem 4 a pojede to.

Jinak ale pokud to vyřešíš pod windows nebo linuxem nějak lépe, tak se neostýchej napsat svoje řešení ;-)
dr.Neon
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dr.Neon »

Lepší je sp 2 neinstalovat kurví to obraz i na stolnim pc ,
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

dr.Neon píše:Lepší je sp 2 neinstalovat kurví to obraz i na stolnim pc ,
:lol:
Jde o to, že v SP2 už je osekaná novější verze ovladače od nVidie, takže už má taky tuhle chybu....každopádně týká se to pouze mobilní GF4Go u Toshib.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“