Posunutý obraz na notebooku
Moderátor: Don
- speeddave
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Posunutý obraz na notebooku
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Po reinstalaci OS Win XP SP 2 PRO se mi posunul obraz v oknech. Na pravé straně mám 2 cm černý pruh a při změně rozlišení zůstává a obraz je "pohyblivý". Nainstaloval jsem drivery k grafice GeForce 4 420 GO - univerzální detonatory 71.26 a nic se nezměnilo. Nevíte někdo co s tím?? Notes je Toshiba Satellite 2415. Díky
- swarm
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- swarm
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takže je to způsobenou chybou EDID informací displeje. Interní displeje notebooku v sobě nemají uložené tyto EDID informace a tak je simuluje ovladač grafické karty. nVidia však z nějakého mně nepochopitelného důvodu v nějaké verzi 45.xx vyhodila tabulku pro tyto toshiba notebooky s GF4Go. Řešil a hledal jsem to mnoha světových forech a došel jsem k tomu, že některé notebooky stejného typu jako ty, kde to už nefunguje fungují i s novými ovladači, ale verze BIOSu byla úplně stejná, takže nevim čim to. Jako ani nikdo z nVidie mi nebyl rozumně schopen vysvětlit, proč už to v nových ovladačích na těchto notebookách nefunguje správně (ve stejné verzi pod Windows i Linux) a v podstatě se mi akorát dostalo odpovědi, že na určitých toshiba laptopech s GF4Go to nějak zlobí, ale že se neví co s tim.
Pod windows je tedy řešení nahrát starší ovladač.
Pod linuxem je možnost nahrát jakýkoli ovladač, ale bude zde tato chyba a navíc nepůjde vyšší rozlišení než 800x600, ale pokud se použije parametr "Ignore EDID" tak to poběží v nativním rozlišení displeje správně, ale nižší rozlišení budou stejně špatně. Pokud se použíje starší ovladač, tak krom tohoto řešení se dá ještě použít nastavení při startu kernelu nvidie NV_SoftEDIDs=0 + ten druhý příkaz podle dokumentace (na který si nevzpomínám teďka) s parametrem 4 a pojede to.
Jinak ale pokud to vyřešíš pod windows nebo linuxem nějak lépe, tak se neostýchej napsat svoje řešení
Pod windows je tedy řešení nahrát starší ovladač.
Pod linuxem je možnost nahrát jakýkoli ovladač, ale bude zde tato chyba a navíc nepůjde vyšší rozlišení než 800x600, ale pokud se použije parametr "Ignore EDID" tak to poběží v nativním rozlišení displeje správně, ale nižší rozlišení budou stejně špatně. Pokud se použíje starší ovladač, tak krom tohoto řešení se dá ještě použít nastavení při startu kernelu nvidie NV_SoftEDIDs=0 + ten druhý příkaz podle dokumentace (na který si nevzpomínám teďka) s parametrem 4 a pojede to.
Jinak ale pokud to vyřešíš pod windows nebo linuxem nějak lépe, tak se neostýchej napsat svoje řešení
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
- dr.Neon
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- swarm
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
dr.Neon píše:Lepší je sp 2 neinstalovat kurví to obraz i na stolnim pc ,
Jde o to, že v SP2 už je osekaná novější verze ovladače od nVidie, takže už má taky tuhle chybu....každopádně týká se to pouze mobilní GF4Go u Toshib.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]