P4C800-E Deluxe upgrade BIOS
Moderátor: Eddward
- macek
- Nováček

-
P4C800-E Deluxe upgrade BIOS
Chtěl bych se zeptat někoho z vlastníků téhle desky. Dělal jsem doma upgrade BIOSu téhle desky a mám následující problém. Upgrade dělám přes EZ_flash jenž je integrován v MB a disketu s novým BIOSem. Provedl jsem upgrade na poslední verzi 1023.Po restaru mi BIOS zahlásil check sum error .Tak jsem vešel do BIOSu a udělal změny ohledně power managementu a vše uložil.Další restart žádná chyba. Win XP najedou bez problémů pouze s tím , že nefunguje integrovaná síťovka a Firewire. Pokusy jsem došel až na to, že jedniná nejbližší verze, kde to začne fungovat je 1021 ( také dostanu hlášku check sum error po upgrade, ale pak vše ok). Máte někdo stejnou zkušenost , popř. radu jak toto řešit ?
Dík
//edit Wilik - presun do vhodnejsi sekce z s478
Dík
//edit Wilik - presun do vhodnejsi sekce z s478
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
dělal jsem to samé, ubgrade z verze 1.19 na 1.23 a po restaru stejná hláška, vjel jsem do biosu, nastavil savnul a už to nenajelo vůbec, tak jsem dal originální bios a seru na to protože firma asus evidentně neumí dělat biosy, čus Tt.
Core i5-750 na Asrock P55 Deluxe3, Kingston 2x2GB, QuadroFX 1500 256MB, Munli MuchTV, SB X-Fi Fatal1ty Pro, Seasonic 500W, HDD 120GB + 500GB + 80GB
- macek
- Nováček

-
Tak jsem hledal na webu a konec jsem našel odpověď. Psal tam nějaký maník, že řešil podobný problém a nakonec zjistil, že upgrade je třeba udělat tou dosovskou utilitkou za diskety a nepoužívat ne zabudovaný loader EZ-flash. Tak jsem to testnul. Po přehrátí biosu a restartu jsem dostal stejnou chybu s checksum error, ale po vstupu a výstupu z BIOSu a novém restartu je vše OK a vše funguje
))
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Dagerfall
- Nováček

-
Bios
Jedu Biosy zasadne pres disketu - zadne inet-updaty,nebo Win-utility.Co se tyka Updatovani pres EZ-flash, tak co si vzpominam, tenhle problem s Asus deskami tu uz 1 byl -> nepouzivam.
Jinak mam tu samou desku a s verzi 1019 jede vse OK, takze nemam duvod upgradovat.
Nebo se tam nekdo chystate cpat Pentium-M? Pokud jo,zajimaly by mne nejake vysledky porovnani.
Jinak mam tu samou desku a s verzi 1019 jede vse OK, takze nemam duvod upgradovat.
Nebo se tam nekdo chystate cpat Pentium-M? Pokud jo,zajimaly by mne nejake vysledky porovnani.
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mě makaly vždy obě verze, je pravda že utilitka přehledně vypíše verze a lze s ní měnit startovací obrazovku (ta z novějších biosů s tou hlavou se mi nelíbí a mam tam tu původní jen s nápisem) ale na disketu jsm zvyklí a mechaniku FDD pořád v PC mamSpirit píše:preco istejsie? ked ti neprecita bios z diskety v polke flashovania??B@RT píše:to je dobrá informace, nebo by se asi musela stáhnout ta nová verze utilitky, já ted vše dělám přez disketu příjde mi to takové jistější
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: