nasobic u Celeronu D
- Z@vinac
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
nasobic u Celeronu D
Zdar lidi!
Mam celerona D na 2,66 Ghz. Zkousim prehodit na FSB 800 (4*200), to by ale delalo u meho prociku 4Ghz a to by asi neprezil. Bez zvyseni napeti jsem se dostal na 3,2 a se zvysenim napeti na 3,4. Pameti jsou ok. Procital sem clanek na foru o intel procesorech a tam stalo, ze u prescotu se da snizit nasobic na 14, jde to i u celeronu?
Mam celerona D na 2,66 Ghz. Zkousim prehodit na FSB 800 (4*200), to by ale delalo u meho prociku 4Ghz a to by asi neprezil. Bez zvyseni napeti jsem se dostal na 3,2 a se zvysenim napeti na 3,4. Pameti jsou ok. Procital sem clanek na foru o intel procesorech a tam stalo, ze u prescotu se da snizit nasobic na 14, jde to i u celeronu?
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- _Stepan
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Z@vinac
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Násobič
žádný intel ho nemá od dob prvních Pentii otevřený (tím se brání proti prodejcům, kteří dříve prodávali méně výkoná CPU za výkonější) je to deskouDj píše:Já bych právě tvrdil, že to závisí na CPU. Pokud ho nemá otevřený, tak s tím nic neuděláš.
Se koukni do CPU-Z, jestli je otevřený, ale asi nebude.
- Wiruss
- Středně pokročilý

Re: Násobič
To není zcela pravda ty poslední to mají co vím otevřené tak napůl a to,že muže přepnou třeba mezi 14 či 15, ale neděláš to ty, ale dělá to přímo ten proceasor, ale neměl jsem v rukou tak nemuzu poradně sloužit...B@RT píše:žádný intel ho nemá od dob prvních Pentii otevřený (tím se brání proti prodejcům, kteří dříve prodávali méně výkoná CPU za výkonější) je to deskouDj píše:Já bych právě tvrdil, že to závisí na CPU. Pokud ho nemá otevřený, tak s tím nic neuděláš.
Se koukni do CPU-Z, jestli je otevřený, ale asi nebude.
- radim2
- Začátečník

násobič u Celera D nezměníš,
frekvenci FSB 200MHz by s mírně zvýš. napětím zvládnul ale je to dost na hraně, já mám těsně pod 4GHz (násobič 19) když jdu nad 4 tak jen na chvilku (je to nestabilní, musel bych zamknou děličky). Celery D jsou stavěny do těch 4GHz.
frekvenci FSB 200MHz by s mírně zvýš. napětím zvládnul ale je to dost na hraně, já mám těsně pod 4GHz (násobič 19) když jdu nad 4 tak jen na chvilku (je to nestabilní, musel bych zamknou děličky). Celery D jsou stavěny do těch 4GHz.
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2