nasobic u Celeronu D

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Z@vinac
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

nasobic u Celeronu D

Příspěvek od Z@vinac »

Zdar lidi!
Mam celerona D na 2,66 Ghz. Zkousim prehodit na FSB 800 (4*200), to by ale delalo u meho prociku 4Ghz a to by asi neprezil. Bez zvyseni napeti jsem se dostal na 3,2 a se zvysenim napeti na 3,4. Pameti jsou ok. Procital sem clanek na foru o intel procesorech a tam stalo, ze u prescotu se da snizit nasobic na 14, jde to i u celeronu?
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

je to spíš podle mě věc desky než CPU, právě že to umí jen několik desek (v tom je ten háček) jinak násobič má každé CPU
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Dj
Nováček
Nováček

Násobič

Příspěvek od Dj »

Já bych právě tvrdil, že to závisí na CPU. Pokud ho nemá otevřený, tak s tím nic neuděláš.
Se koukni do CPU-Z, jestli je otevřený, ale asi nebude.
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

podle mě obojí, procesor by měl mít EIST - což nemá... a deska s čipsetem min. Intel 945P.
Z@vinac
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Z@vinac »

v tom CPU-Z je akorat polozka multiplier, ktera je u me x20. jine moznosti tam nejsou
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Násobič

Příspěvek od B@RT »

Dj píše:Já bych právě tvrdil, že to závisí na CPU. Pokud ho nemá otevřený, tak s tím nic neuděláš.
žádný intel ho nemá od dob prvních Pentii otevřený (tím se brání proti prodejcům, kteří dříve prodávali méně výkoná CPU za výkonější) je to deskou
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Násobič

Příspěvek od Wiruss »

B@RT píše:
Dj píše:Já bych právě tvrdil, že to závisí na CPU. Pokud ho nemá otevřený, tak s tím nic neuděláš.
žádný intel ho nemá od dob prvních Pentii otevřený (tím se brání proti prodejcům, kteří dříve prodávali méně výkoná CPU za výkonější) je to deskou
To není zcela pravda ty poslední to mají co vím otevřené tak napůl a to,že muže přepnou třeba mezi 14 či 15, ale neděláš to ty, ale dělá to přímo ten proceasor, ale neměl jsem v rukou tak nemuzu poradně sloužit... :wink:
radim2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radim2 »

násobič u Celera D nezměníš,
frekvenci FSB 200MHz by s mírně zvýš. napětím zvládnul ale je to dost na hraně, já mám těsně pod 4GHz (násobič 19) když jdu nad 4 tak jen na chvilku (je to nestabilní, musel bych zamknou děličky). Celery D jsou stavěny do těch 4GHz.
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“