Inno3D 6600 AGP - monitorování teploty

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

broncekP
Nováček
Nováček

Inno3D 6600 AGP - monitorování teploty

Příspěvek od broncekP »

Chtěl jsem si podle už vícekrát zveřejněného návodu zapnout monitoring teploty čipu v ovladačích a při flashování Biosu mi to na konci napsalo, něco o nekompaktibilitě paměti a flash programu ( použil jsem NVFlash 5.13, novější asi není? ). Předpokládám, že NVFlash nepodporuje typ ROMky na kartě. Jinak se naštěstí s grafikou nic nestalo, ale chtěl jsem se zeptat, jestli na to není nělaký fígl ( jiný flashovací program a pod ) a nebo jestli to už někdo nějak řešil.
Díky- Broncek
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Navod na SHW jak sledovat teplotu na GF6600
http://www.svethardware.cz/art_doc-7FF7 ... 3BBAC.html

Pokud flashovaci program zahlasi neco s tim ze nesouhlasi ID karty (BIOSU), popripade jiny problem, je potreba k flashnuti BIOSU pouzit prikaz ve tvaru: "nvflash -5 -6 6600edit.rom", coz prekona pripadnou nekompatibilitu.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
broncekP
Nováček
Nováček

Příspěvek od broncekP »

Takto jsem samozřejmě postupovaj, ale uvedená hlaška o nekompaktibilitě flashovacího programu s pamětí se objevila až po zadání toho výše uvedeného příkazu ( konkrétně po potvrzení Yes )
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

S jakou pameti, na graficke karte? a nemenil si jeste neco v tom NiBiToru?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
broncekP
Nováček
Nováček

Příspěvek od broncekP »

Asi jsem se vyjádřil nešikovně,psalo to něco o nekompaktibilitě EEPROM, takže předpokládám, že typ EEPROM co ji Inno použilo, nepodporuje NVFlash. Někde, teď ale nevím kde, jsem už o podobném problému četl.
V readme u NVFlashe jsou vypsány přesně typy EEPROM, které jsou podporovány, akorát nevím co v tom Innu mám já.( nevím který ,,šváb" na grafice je EEPROM)
free666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od free666 »

musis pouzit tehnto prikaz:

nvflash -4 -5 -6 nazevsouboru.rom

mas to napsany i v readme k nvflashi, ze u karet rady 6xxx nebo snad 66xx je doporuceno pouzit parametr -4...takze to jeste zkus...
CPU:AMD Sempron64 2800+ OC comin´ soonRAM: 2x Kingmax (SuperRAM :) )DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372
broncekP
Nováček
Nováček

Příspěvek od broncekP »

O tom příkazu -4 jsem v tom texťáku vůbec nic nenašel, buď jsem slepý, nebo máte ten NVFlash v jiné verzi, než já. Mohl by jste k tomu napsat více informací?
free666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od free666 »

tak sorrac nebylo to v textaku bylo to tady:http://www.mvktech.net/index2.php?optio ... df=1&id=15

a pisou tam presne tohle:
GeForce 6 & 7 Flash Procedures.

- Flashing with nvFlash (nVidia) - Use nvFlash 5.13
Standard Procedure for 5.13: (flashing with 5.13 is recommended for the use with the 6x00 series NVIDIA cards, using
the -4 switch forces flash and overrides vender mismatch)
CPU:AMD Sempron64 2800+ OC comin´ soonRAM: 2x Kingmax (SuperRAM :) )DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372
broncekP
Nováček
Nováček

Příspěvek od broncekP »

Tak jsem si zase sedl k PC a zjistil jsem, že NVFlash 5.13 mou EEPROM nepodporuje, protože v programu je příkaz ( -c ) , kterým vyvoláte ověření kompaktibility EEPROM s NVFlashem.
Mně to vypsalo:

Identifing EEPROM...
EEPROM ID (1F,65) : Unknown
EROR: Supported EEPROM not found.

Takže jsem nahraný,nebo snad existuje nějaký jiný flashovací program?
broncekP
Nováček
Nováček

Příspěvek od broncekP »

Takže už to funguje! Vyšla nová verze NVFlashe 5.15, ke stažení zde: http://www.nvworld.ru/downloads/nvflash.zip a ten již EEPROM zná, takže flash proběhl v pořádku a teplota už v ovladačích zobrazena je.
Lukmas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukmas »

muze mi nekdo poradit s tim inno3d geforce 6600 zamkli mi thred, je mozny aby mi riva tuner ukazoval ty teploty v klidu 60C kdyz v Biose zadny teploty grafiky nejsou a nic jsem neaktivoval-teplotni cidlo? :x
Lukmas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukmas »

bude problem s reklamaci kdyz uz mi jela na frekvencich 410/530? zadny flash biosu ani nic podobneho jsem nedelal
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Pouzivej edit! V BIOSu zakladni desky se teplota graficke karty neukazuje.. Je mozne ze ma ta karta aktivovane cidlo uz od vyroby.. Spis vyzkousej kolik ma ta grafika stupnu pri zatezi. Pokud si na tu gk neflashoval BIOS, problem s reklamaci mit nebudes..
Lukmas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukmas »

JJ dik moc ten rivatuner ukazuje v klidu 60 C -zda se me moc je nepretaktovana a zatez 73C
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=56956 - v tomhle threadu jsi jako teplotu pri zátěži uváděl 90 st. ... jinak ty teploty jsou celkově na nepřetaktovanou grafiku dost vysoký, ale zase nejosu tragický a dá se s tím žít. Moje 6600 (Leadtek) @ 515/715 nejde přes 70 st. ani při zátěži a v klidu se drží do 50 st.

Máš dobře vyřešené odvětrání skříně ? Sedí chladič dobře na grafice ?
Goldnoob team proud member!
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ta teplota v zatezi je OK, nelam si tim vubec hlavu...

//edit:
2 Thellwinn: Jenze kazdy vyrobce ma chladic na karte vyreseny uplne jinak.. Ze stock chladicu na 6600 je urcite nejlepsi ten od Leadteku.. Ja mam MSI NX6600 Diamond (def. 400/800) a to uz mi s originalnim chladicem topila neco malo pres 70C.. a pri OC GPU na 550MHz to vylezlo i pres 80C..

//edit2: Ale je pravda ze pri frekvenci 300MHz na jadre jsou ty teploty dost vysoke.. :?

//edit Thellwin - to vím, ale chtěl jsem poukázat na to, že já mám s OC kartou nižší teploty než on s non OC :)
Lukmas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukmas »

tech 90C bylo s taktama 405/535 myslim nak tak a taky mam divnej pocit ze v klidu topi nak hodne jak zkontroluju ze chladic spravne doleha? :oops:
Lukmas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukmas »

takze teplota pri zatezi je pri projeti 3D marku 06 nejvyssi 75C a v klidu tech 60C fakt nevim co s tim delat , ale kdyz je pasiv teplej tak to se da vyloucit moznost ze by chladic nedolehal ze?
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Lukmas píše:takze teplota pri zatezi je pri projeti 3D marku 06 nejvyssi 75C a v klidu tech 60C fakt nevim co s tim delat , ale kdyz je pasiv teplej tak to se da vyloucit moznost ze by chladic nedolehal ze?
Kup si vetrak a foukej s nim na pasiv. Cena cca 100Kc, spokojenost s teplotou k nezaplaceni.

Kdyz tak sem dej link na tvou kartu.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Nekdy se stava ze vyrobci spatne a nerovnomerne nanesou pastu mezi chladic a GPU.. takze oddelej chladic, kompletne odstran puvodni pastu jak z chladice tak z GPU a potom nanes novou.. A jak uz bylo receno, zkotroluj jestli chladic sprave na na tu grafiku doleha..
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“