AC freezer & lapování

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Brzda
Začátečník
Začátečník

AC freezer & lapování

Příspěvek od Brzda »

Myslite ze AC frezer by me byt lapován?? A jaky by byl rozdil teplot pred a po lapovani??
Moli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moli »

:D :D :D :D :D
Takovej vtip jsem docela dost dlouho neslyšel. Víš ty co je vůbec lapování. A myslíš, že by to mělo význam?????
Rovinnost 0,150 mikronu na délce 150 mm
Drsnost 0,05 mikrony
To už je drsnější i ten obal, v kterym je jádro zalitý.

Neřikám, že styčná plocha freezeru je nějaká jemná, ale stejně tam musíš dát pastu. A jestli myslíš, že to nedosedne hladce, tak to jsi na omylu. K tomu aby jsi musel freezera uchytit musíš vyvinout dost síly. Já jsem se bál abych to nevylomil z desky.

Takže odpověď je NE nemusí být lapován. Zbytečně drahá a nákladná technologie.

Změna teplot. ŽÁDNÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zajímalo by mě jestli tohle psal strojař? :D
CPU: Core i7-920 Deska: Gigabyte GA-EX58-UD4 - Intel X58, VGA: GigaByte 9800GTX+ (GV-N98XPZL-1GH) 1GB, RAM:Kingston DIMM 6144MB DDR III 1333MHz,HDD:2xHitachi 500Gb SATA2, Case: Tt M9, AC Freezer Extreme, 2*120Tt
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

a proc by to pro klid v dusi nemohl zalapovat? :) rozdil teplot bude totalne minimalni, ale proc ne,treba to bude dobry zrcatko :wink:

ted k veci, ja uz ze zvyku sem zalapoval heatspreader a chladic...ale jak rikam...jde o zvyk...a taky o ty nervy :-D
Moli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moli »

Zrcátko to bude možná pěkný, ale to je tak vše. Teplotní rozdíl nebude žádnej. Takže mi to přijde jako zbytečný. Je spousta jinejch věcí nad kterejma se dá přemýšlet. Viděl jsem už dost chladičů a AC neni nikterak dokonalá plocha, ale viděl jsem i horší.

Stejně si myslim, že u AC to maj dobře vyzkoušený jak ta plocha má bejt drsná.

Jinak lapování je naprostá zbytečnost. Na stroj to stejně nedostaneš, nebo musíš udělat fakt dokonalej přípravek na upnutí (kor na toho freezera, blbý tvary a měký žebra), a ručně? :-D
CPU: Core i7-920 Deska: Gigabyte GA-EX58-UD4 - Intel X58, VGA: GigaByte 9800GTX+ (GV-N98XPZL-1GH) 1GB, RAM:Kingston DIMM 6144MB DDR III 1333MHz,HDD:2xHitachi 500Gb SATA2, Case: Tt M9, AC Freezer Extreme, 2*120Tt
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja nevim ale ja freezera zalapoval uplne nadherne...staci bruska a na ni filcovej kotouc + ta lestici zelena pasta :)

jinak asi sis nevsim, taky sem toho nazoru ze to teplotu nesrazi :roll:
Moli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moli »

Všiml, všiml. Sorry :-D
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“