Copak se nám podařilo spálit...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
dr.Brown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dr.Brown »

STANIK#007 píše:..., u kterýho jsem nejak ulomil lopatku a utrhl cívku
Tak tebe bych asi potkat nechtěl...
Naposledy upravil(a) dr.Brown dne pát 1. čer 2007, 22:17, celkem upraveno 1 x.
myslíte-li si,že jsem hlupák,neříkejte mi to-já to vím :-)
P.S.: ta i386 je můj majetek :-)
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

No já jsem vědomě nic nespálil, všechny zničené věci prostě odešly...
- deska Intel se soc. 370 (už nevím typ) - vypouklé kondíky, zbyl mi CPU Celeron 700, který mi již několik let leží v šuplíku
- harddisk Quantum 1,2GB - odešel stářím, nejdřív vadné sektory, pak týden cvakal a pak byl kaput
- několik zdrojů AT i ATX - teď už nekupuju šmejdy
- několik CD-ROM - špatně četly, vyčistit nešly, byly v nich dobrý motůrky
- Pentium 75 - zadřel se ventilátor a CPU se zavařil
- line-in na SoundBlaster16 - odešel při nahrávání z TV kvůli nějakému přepětí, 3,5mm jack potom pěkně kopal
- odešly mi přídavné paměti na S3 Trio64V2 (ty v paticích) - začala dělat artefakty ve 2D (3D pochopitelně neumí)
- u dvou mechanik LiteO0n (CD-RW a DVD-ROM) se mi nějakým způsobem nakopnul firmware - CD-RW nevypalovala a DVD-ROM občas úplně odmítala číst - po naflashování obou mechanik vše OK
- u desky FIC soc. A jsem špatně zasunuj SDRAM a trochu to smrdělo, ale deska i SDRAM jsou OK
- u Durona 850 mi za chodu upadl chladič, CPU to přežil bez problémů
Tak to je asi všechno.
Jak tak koukám, spousta lidí dojela na to, že něco připojovali za živa - to já vždycky při montáži PC odpojuji od 230V - proč zbytečně riskovat?
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
KAR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KAR »

Dneska sem spalil mysku :twisted: !!!!! Polozil sem na stul rozhavenou pajku, ona nejak sjela ja si toho nevsiml a mys se skvarila, vsiml sem si toho az kdyz to zacalo byt citit ale to uz bylo pozde. R.I.P :lol:
F222
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F222 »

Ja
-athlon XP 1600+ (palomino)
-Deska jetway v333da
-2 desky pro s.7
-Grafiku ati radeon 7500LE
-a zdroj 250w
CPU: Athlon 64 3000+ TRAY s.939 1.8@2.44 chladic CPU: ACsilencer 64 Ultra TCL MB: GB K8nsc s.939 GPU: ASUS V9999/TD 128mb HDD:WD 16MB cash 250GB CASE:KME CX-6062 CD/DVD-RW: LG 4160b Teac W540E RAM:2x 512mb kingston CL 2.5 400mhz
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

1x AMD Athlon 1100 MHz (T-Bird) (Opravoval jsem komp a měnil součástky, a pak na mehu AMD zapoměl dat chladic)
1x FIC AD11 (T-Bird zažhaven v patici)
1x Microsoft Wheel Mouse Optical
2x ATX zdroj, nevim proc odesly :(

A jinak snad uz nic...

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Rezistorový pole SMD pod packou socketu na ECS K7S5A: já vůl si nevšim při nasazování CoolerMastera se tříočkovou sponou,že se její jedna část dotýká SMD pod packou.Po zapnutí PC nic...
Pak jsem dostal pecku od grafiky,když jsem odpojoval monitor,že se mrknu do casu,co s tím je.To už mi bylo jasný,že je něco v p.deli.No - SMD jsem objevil s malou vypálenou tečkou na jedné dráze,zkusil jsem to přejet tužkou - a komp najel (sice jen do POSTu a zapípal veselou zprávu o nefunkční grafice GF2MX200 - na té pro změnu odlítl kondík,po výměně jede do dneška).Tak jsem to přetáhnul opravným lakem a deska jede dodnes v kompu mé známé :lol: .
Mr.Peacemaster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

je to v hajzlu

Příspěvek od Mr.Peacemaster »

dneska sem si spalil displej 4x20znaku ,dal jsem mu 12V :-( .mrzi me ty prachy..... :sad: [/b]
Fido-Member of united alliance of PC tune In
pista6104
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pista6104 »

Ja som raz taktil moj celeron 100mhz a spalil som ho...potom som spalil cca 2 disky(ne taktovanim ale prehriali sa samozrejme MAXTORY) a potom este manli geforce 2 :oops: :oops: :oops:
:devil: :devil: : :devil:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

tunto...disky se ani nedaj taktit... :lol: ...tak proc to tam pises...
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

ja jsem spalil 250W ATX zdroj a GForce 4 MX440. jo vlastne pak taky jeste 386 ( nevim proste najednou zasmrdela a konec ) a PII333
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
Phillip J. Fry
Nováček
Nováček

Příspěvek od Phillip J. Fry »

Jednou,uz je to tak asi rok a pul, se mi postupne zacal smazit zdroj. Trvalo asi tyden ez odesel. Nejdriv vzdycky tak po hodce provozu proste vyplivl. Potom to byla cim dal tim kratsi doba a potom smitec..
Ale divil sem se ze vzdycky dyz vyplivl tak asi za pul hodky se rozjel uplne v pohode. No a pak sem si koupil nove a lepsi........ :-D
Phillip J. Fry
Nováček
Nováček

Příspěvek od Phillip J. Fry »

Jo a taky sem jednou taktoval (dopředu říkam pro nezkušené blbej nápad) ((no vlastne jak pro koho, ale po me rozhodne jo)), no proste sem s od kamose pucil knizku o taktovani a šel se do toho...
O mym Athlonu tam byly asi dve stranky jak ho taktnout, no ale za nema este dalsich pet s upozornenima (ty sem samozrejme necet) ((chyba!!)) a rovnou sem taktoval.slo to jak po masle, ale jaksi sem to prepisk a najednou reset. Zničeho nic se to resetlo a pak vyhodilo napis ze (teda co sem z nej pochopil) ze deska neobsahuje procesor...Pak asi 2 dny na to se me uplně haluzově podařilo nahodit nouzovej režim a spravit to...
Ale bylo to teda vo fous... Nemit dobrej chladič, tak už asi mam novej procesor... :shock: Tak zatim...
Anarki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anarki »

Zdarec.

Sám sobě bych definoval jako Quantum terminator protože disky téhle značky mi pod rukama odešli téměr všechny (použitý).

QDI Kinetiz 7B - za chodu jsem jel zapájet přídavní ventilátor, tak blblý, že neměl zarážky a klidně jel posunout o nožku doprava nebo doleva, ventilátory se zastavili a doska skončila na reklamačním oddělení.

QDI Kinetiz 7B - moje vlastní a já blbec za chodu v roztržení vytáhl grafickou kartu Hercules 3D Prophet 4000 XT 64 MB DDR. Na desce i grafice odešla podpora AGP 4X a grafika začala mrznout při UT99.

Matsonic 7127C - hořeli s celeronmi 800 - 1000 Mhz jedna radost. Finální stav bylo osm desek za dva dny. Pět desek odešlo kvuli závadě od výrobce (vzali sebou také procesor), tři desky odešli díky špatné sérii Celeronu. (Ty celerony v jiných deskách šli bezva pouze v Matsonicích tehdy hořeli.)

Lucky Star MVP3 - zákazníkovy odjel zroj a místo aby ho dal opravit odborníkovy nebo si koupil nový do něj strčil prsty (elektrikář silnoproud)
a rozběhl se. Pozapájeli jse to dokopy, stisknul vypínač naběhla obrazovka s info o paměti CPU bios atď a rána. Na desce vystřelil most VIA 82C598MVP a spolu s ním taky čip grafiky S3 Trio 3D/2X 8 Mb AGP.
A bylo vystráno. Po otevření zdroje jsem se spálených torz stabilizátoru zjistil, že ty puvodní na sekundární straně vyměnil za Teslácky a taky nějaké ukrajinské. :twisted:
Athlon 64 X2 6400 Black Edition+Zalman CNPS 9500, Abit KN9-Ultra, 4 Gb Corsair 6400C4DHX 2xWD Raptor 150GB 10krpm+ZALMAN ZM2HC2 500W Fortron 7800 GTX Asus nikdy více, Sound Blaster XFI Xtreme Music, Starší Big Tower ATX Cambridge Soundworks Gigaworks S750, 5.25 floppy, Logitech G5 Laser+Func Surface 1030 ...
crazyape
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crazyape »

Ja kdyz sem delal mod molexu(ledka,odpor) tak sem sem ho pak zapomel dat do disku a kdyz sem zap PC tak me o hlasilo ze nemam HDD tak sem to tam zachodu strcil anz by me doslo ze se to posere....jiskra....PC se vypnul a HDD v prdeli.Byla to Barca ATA 20GB.

Inu sel sem s tim k reklamaci k ALzasoftu....pohoda do tejdne sem dostal IBM 30GB ale uz repasovane.....byl sem nasranej......za 3 mesice ten disk zacal chochtat jak svine a mel asi 6MB chybnejch clusctru,tak znova reklamace kde sem je docela serval.Za 2 dny me prisla SMS ze reklamace byla uznana a ze tam mam jako nahradu Hitacchi 40GB s 2 letou zarukou.

Inu zadarmo(no dobre asi 100kc za MHD) sem zvysil kapacitu o 20GB,jediny co me sralo byli ty data no.Ted uz ho nemam....chrousta uz u jinyho maitele. :)
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

crazyape píše:tak sem to tam zachodu strcil anz by me doslo ze se to posere....jiskra....PC se vypnul a HDD v prdeli.Byla to Barca ATA 20GB.
Mám dojem, že moje Barča 20GiB skonala stejnm způsobem (prohození 5V a 12V, že? :oops: )... Teď ji tu mám ve skříňce, je na ní asi 16GiB dat...hezky archivovanejch, než mi osud přihraje do rukou kompatibilní elektroniku :D
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

ve ctvrtek jsem mel prvni hodiny informatiky (chvalabohu oddech ve skole) a profesor nam nechal pc "ze nejde,tak se na to mrknete"... nejaky czurda tam narval pamet obracene :!: :o a znicil jak pamet tak zakladni desku a zdroj :lol: a pak nam ten ucitel rekl,ze to po nich jeste kontroloval (zkousel jsem pamet (ddr) nasazena jen z pulky (spodni :razz: ) do slotu a jeste obracene skutecne celkem drzi :) )
záchod
Nováček
Nováček

blahoprani

Příspěvek od záchod »

Blahopřeju Sleepymu :-D
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

hmm.. mam nove prírastky :D :-D :roll:
- spatne zapojeny konektor na disketovke - disketovka zahorela plamenom a pak vybuchol Forton 300W na ktory bola pripojena :cry: :twisted: na bielej stene pri ktorej bol ten komp ostali cierne stopy (cez ventilator z fortona vyslahli iskry :twisted: )

- (moj bratranec) opacne zasunuta SDR SD RAM 64MB :roll: :roll: :roll: ani neviem ako sa to mu tam podarilo zarvať :lol: odniesly to SMD odpory, 3 kondiky a praskol chipset !!! procesor (AMD K6-3) nastastie zázrakom prezil !
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no je to uz asi pul roku co se mi stalo ze potom co sem udelal flexo na zdroji sem u jednoho molexu prehodil 5 a 12V ... no a WD 1200JB...jak to rict...elektronika uplne zcernala a jeste ted smrdi case... :lol:

nej na tom je ze mi to vyreklamovali :lol: :lol: :-D
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Dnes jsem vyndal Sound Blaster 16 ISA. Odesel mu radic. :(
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“