Ahoj, co se týká Accessu jsem fakt totální lama, ale přesto jsem si udělal takovou malinkatou databázičku, která se skládá jen z pár tabulek a formulářů -> všechno tak nějak funguje, jak potřebuju.
V orientaci v tom, do kterého formuláře psát mi pomáhá "Přepínačí panel", který má ale víc "podpoložek" a v tom je můj problém. Když kliknu na něco, tak se dostanu o úroveň níž a tam si vyberu příslušný formulář, zapíšu co potřebuju a teď bych se potřeboval dostat ZPĚT buď o jednu úroveň nebo klidně i na začátek tohoto přepínacího panulu, ale nevim jak udělat dané tlačítko, aby mě takhle vracelo. Asi to je jen nějaká kra*inka, ale protože jsem LAMA, tak na to ne a ne přijít....
Pomožte mi někdo - díky....
MS Access - vytvoření tlačítka Zpět
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Lemra
- Čestný člen

No ideálně tak, že příkaz Zpět vlastně reprezentuje zavření formuláře - ten se Ti stejně standardně otvírá v novým okně (pro maximalizaci to chce makro). Ve VB by to vypadalo nějak takhle:
V grafickým prostředí:
Pravým na formulář, vyber Souprava nástrojů (nebo Sada - podle verze). Tam vyber Příkazové tlačítko, umísti ho do formuláře a přiřaď mu funkci. V tomhle případě Operace s formuláři - Zavřít formulář. Potom to jen naformátuješ - text, vzhled, bitmapku... easy...
Kód: Vybrat vše
Private Sub Příkaz1_Click()
On Error GoTo Err_Příkaz1_Click
DoCmd.Close
Exit_Příkaz1_Click:
Exit Sub
Err_Příkaz1_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_Příkaz1_Click
End SubPravým na formulář, vyber Souprava nástrojů (nebo Sada - podle verze). Tam vyber Příkazové tlačítko, umísti ho do formuláře a přiřaď mu funkci. V tomhle případě Operace s formuláři - Zavřít formulář. Potom to jen naformátuješ - text, vzhled, bitmapku... easy...