FPS a lišící se názory na dolní hranici hratelnosti!

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Rajče píše:a nikdo mě nepřesvědčí, že mi pozná rozdíl mezi 40-ti FPS a 120-ti FPS...
no ehm pozant to je...v rychlý hře to poznat je.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

2 karf : No...rychlou hrou myslíš first person střílečky? Já si pořád myslim, že každej řekne : "no jasně, tohle je sekanější, to je poznat" jenom proto, že v rohu vidí okamžitou sníkovou frekvenci zobrazovanou napřklad prográmkem Fraps, ale je to jenom jeho sugesce...Jsem přesvědčen a mám to i odkzkoušený, že když člověk přijde ke dvoum monitorům, kde současně probíhá např 3DMark01, tak neni schopen určit, monitor, na kterém se snímková frekvence pohybuje okolo 35-ti (nesmí ale klesnout pod 30!!!!) a na kterym okolo 120-ti
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Rajče píše: ...
Ono to možná na první pohled poznat není (ale někteří to třeba poznají), ale když by jsi hrál stejnou hru na 35 FPS a 120 FPS tak určitě poznáš rozdíl ...
Goldnoob team proud member!
Lukas[CZE]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas[CZE] »

Jak psal Thellwin!!!

Ono je trošku rozdíl Dívat se a hrát :wink: :roll:
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

2 Thellwin : já rozdíl nepoznám...tak mám asi africký oči :)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

No chlapi, kdybyste rekli ze nepoznate 80 a 120fps tak nereknu nic ale 30 a 120 je SAKRA znat! Zahrajte si Doom3 na max ve 30 snimcich a hra se proste "jakoby" klepe, netrha se ale obraz je takovy nekompaktni a nesedi mi to.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

ano je rozdíl dívat se a hrát. 2Rajče: Nainstaluj si Q3, nastav 85fps a hraj chvíli. Třeba mapku hellsgate. zkus si vyskočit, něco trefit atd. Pak si nastav 130fps a zkus to samý. Rozdíl v plynulosti obrazu je minimálně ale rozdíl ve fyzice je brutální. rail najednou fugnuje jak má, vyskočíš výš a dál a celkově ti připadá ta hra živější.
nemusíš mít kdovíjaký oči jen prostě tu hru musíš HRÁT.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

JJ to samé Far Cry, Fear, ted to nové demo Starship troopers...

Kdo má cit, tak prostě pozná 30fps a 50fps.
Kolem 30ti fps je prostě jakákoliv 3D střílečka pomalá. Tedy alespoň pro mě.
Kdo nepozná 25fps a 50fps, tak zřejmě nikdy na vyšším fps dlouhodoběji nepařil.
Pro někoho, kdo si zvykne hrát na 50+, je fakt těch 25-40fps utrpením.

Ano, když jsem dříve hrál UT2003 na 30fps, tak jsem si říkal jak je to krásně plynulé a že se to neškube. Ale když to zkusím teď, tak sakra poznám, že to není to pravé ořechové. Prostě postupem času se vjem změní a hráč je mnohem citlivější a vnímá dost pokles fps třeba z krásně plynulých 50 na bídných 30.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

karf píše:ano je rozdíl dívat se a hrát. 2Rajče: Nainstaluj si Q3, nastav 85fps a hraj chvíli. Třeba mapku hellsgate. zkus si vyskočit, něco trefit atd. Pak si nastav 130fps a zkus to samý. Rozdíl v plynulosti obrazu je minimálně ale rozdíl ve fyzice je brutální. rail najednou fugnuje jak má, vyskočíš výš a dál a celkově ti připadá ta hra živější.
nemusíš mít kdovíjaký oči jen prostě tu hru musíš HRÁT.
Q3 mám nainstalovaný a hraju pořád :) ...Pravda, že Fps díky sestavě hodně vysoko....dobře, večer to teda zkusim tak, jak říkáš...
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Tak jsem to zkusil a máš pravdu, že na 30-ti FPS se mi hraje hůř...(musím uznat svůj omyl)...65 už ale bylo OK...
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

taky souhlasím 30fps je dostačujici ale když mam vic tak se nezlobím :) :) :)
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
mato555
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mato555 »

mne hlavne koli gk GF4 440MX 64MB idu vsetky "novsie"(nfsu2,hl,gta sa,CoD,AvP,BF1942) hry okolo 20-40 a napr CS ide na 60 v poho
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Butch píše:JJ to samé Far Cry, Fear, ted to nové demo Starship troopers...

Kdo má cit, tak prostě pozná 30fps a 50fps.
Kolem 30ti fps je prostě jakákoliv 3D střílečka pomalá. Tedy alespoň pro mě.
Kdo nepozná 25fps a 50fps, tak zřejmě nikdy na vyšším fps dlouhodoběji nepařil.
Pro někoho, kdo si zvykne hrát na 50+, je fakt těch 25-40fps utrpením.

Ano, když jsem dříve hrál UT2003 na 30fps, tak jsem si říkal jak je to krásně plynulé a že se to neškube. Ale když to zkusím teď, tak sakra poznám, že to není to pravé ořechové. Prostě postupem času se vjem změní a hráč je mnohem citlivější a vnímá dost pokles fps třeba z krásně plynulých 50 na bídných 30.
Pochopitelně pro ty kdo hráli na 50 + fps, je to utrpením :) třeba já hrál pořád ET na A64 a R 9200 teď na GF 2 MX 400 a ta hra né že by se sekala, ona jede pomalu, poznat to kua je :roll:
sodom
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sodom »

Do doby, než jsem začal hrát CS a CSS, jsem si myslel že 30- 40 FPS stačí. No hooodně jsem se mýlil.
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

20 fps je v kazdy 3dakci malo av ut 200
3/2004 teda nevim jak kdo hraje ale jestli opravdu hraje nejakej ten rok UT tak 60fps je uplny minimum snad pro kazdyho vetsiho hrace.
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Jasny panove tady neni co resit :)
Pokud se bavime o CRT monitoru (coz predopokladam) tak 60Hz je naprosty minimum spis bych to videl na 75+ a taky nesmite zapomenout na slovicko STABILE! ono kdyz tam mate jednou 40 podruhy 140 to je taky napytel....takze uprave configu zdar :P

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

maXXmilian píše:Jasny panove tady neni co resit :)
Pokud se bavime o CRT monitoru (coz predopokladam) tak 60Hz je naprosty minimum spis bych to videl na 75+ a taky nesmite zapomenout na slovicko STABILE! ono kdyz tam mate jednou 40 podruhy 140 to je taky napytel....takze uprave configu zdar :P
Myslím, že si pleteš pojmy FPS a refresh ... FPS vyjadřuje kolikrát dokáže grafika vykreslit danou scénu za 1 sekundu, kdežto refresh (monitoru) udává kolikrát za 1 sekundu se daný obraz obnoví na monitoru.
Goldnoob team proud member!
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Thellwin píše:blabla....si pletes FPS a obnovovaci frekvenci.....blabla
Ver tomu ze si to OPRAVDU nepletu.....smarja :roll:
Jenze ono moznosti je mnoho
pro priklad uvedu tu svoji....
Napriklad ja mam vsync zapnuty abych dosahl sice mensiho, ale co nejstabilnejsiho FPS a este k tomu mam horni hranici fps urcene pomoci dalsi promenne (netspeed). Vpraxi to znamena ze na mojem monitoru muzu mit maXXimalne 90 fps (protoze mi jede na 90Hz) ale ja to mam omezene na 85. A mam je stabilne.
Jestli si myslis ze kazdy hrac ma dneska vypnuty vsync, tak si proste vedle :down:

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Bananan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bananan »

Ja si myslim ze dolna hranica je 30 ale ide o to ze ci vam 30 fps drzi alebo preskakuje napr z 30-100 to citit je.Napr CS:S neopatchovany tam my skakalo fps od 25 do 300 tak som musel dat obmedzovac a uz som bol spokojny
Frz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frz »

Musim rict, ze je opravdu rozdil DIVAT SE treba na video, ktere ma 25FPS (no radsi 30, tech 25 je takove na hranici...) a 100FPS - tam si troufnu rict, ze rozdil proste nepoznam.
Ale je to neco uplne jineho, nez HRAT napr. first person strilecku. Tam rozdil mezi 30-ti a 100FPS poznat jde, tim si jsem jisty. Pokud bych se na nekoho jen dival, jak hraje(30FPS vs. 100FPS), tak by rozdil tak velky nebyl, bylo by to tezke poznat, mozna bych to ani nepoznal. Ale proste HRAT hru ve 30-ti a ve 100 fps je rozdil (samozrejme je to neco jineho, nez se bavit o 15 a 30 FPS, tam je to i videt hodne), pri stech je hra daleko plynulejsi co se tyce napr. reakce na pohyby mysi. No proste... hrat treba takoveho Quaka 3 ve stech je daleko zivejsi, realnejsi. Hrac neni limitovan rozhranim mys->PC->monitor. Muzete zamavat mysi sebevic rychleji, ale obraz na monitoru reaguje naprosto okamzite, svizne. Taky zalezi i na tom, jak je hra udelana...
Jen doplnim jeste to, ze rozdil v rychlosti 15 vs 30 fps je opravdu obrovsky, ten vidi kazdy, ale rozdil mezi 30 a 100 jde poznat tezko, ale myslim si, ze prece jenom poznat jde, ale clovek musi hru hrat a ne se jen divat treba na 3d mark, aby to poznal.
Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 4GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“