Nutná nová pasta?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
behero
Nováček
Nováček

Nutná nová pasta?

Příspěvek od behero »

Chtěl bych se tak trochu amatérsky všech odborníků zde zeptat :oops: ,potřebuju poradit. Cca před měsícem jsem měnil desku a sundaval chladič z procesoru cca 2x (Barton) pastu jsem neměl žadnou při ruce,takže se chci zeptat zda je nutné a jistější koupit novou pastu a aplikovat-obvzlášť když cca týden mám přetaktěno (tj. i voltáž na procesoru se zvedla). Teplota je OK tj. 44°idle, burn PRIME 50° (barton 2500+@3200, 1.76V)Díky všem.
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Já bych tu pastu radši vyměnil. Doporučuju Arctic Silver 5.

Třeba tady: :)

http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 911&kat=78
Alien--forever
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alien--forever »

asi bych tam radši novou dal... ale bacha na silikonoví... v nedělu sem vytahoval AC freezer pod kterym byla ta jejich silikonova a drželo to tak fest, že mi to vytahlo CPU z uzamčený patice :evil:
už není :(
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Vzdy pri predelani chladice se ma jak chladic, tak CPU dokonale (lihem) ocistit a nanest pasta znovu, protoze si "seda" a pro optimalni prenos tepla se optimalizuje termalnimi chody (max zahrati, max zchlazeni), a tak se to vice nez doporucuje :wink:

Na druhou stranu, pokud jsi mel 50C uz predtim pri loadu, +-2C, tak bych se na to asi... :wink:

A co se ArcticSilveru5 tyce, tak co jsem se vratil k v3, tak mam o 2-3C nizsi teploty :razz:
AS5 jsem vyhodil.
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
brm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brm »

Predpokladam, ze novu pastu treba aj v pripade intel pentia s boxovanym chladicom.. na original chladici je taka cierna vrstva, ale po vybrati chladica a spatnom zalozeni (asi 2x) sa nieco prilepi na procak a nieco ostane na chladici.. :(

S cim by som mohol vycistit samotne cpu a chladic? ..a pasta by mohla ist rovnaka, co ste spominali vyssie? :)
Intel Core2Duo E6750 | Scythe Ninja Plus Rev. B | ASUS MAXIMUS FORMULA | Corsair 4×1GB DDR2-800 TWIN2X 4-4-4-12 | ASUS EN8800GT/G/HTDP/512M | 3x Western Digital WD6400AAKS 640GB 16MB 3Gb/s + Western Digital WD5001ASYB 500GB 16MB SATA 3Gb/s | Samsung 203D | MSI megaSKY 580 DVB-T | Enermax Liberty ELT500AWT | CoolerMaster CM-690 | Eizo S1731 | default | oc
icq je mŕtve, nech žije jabber
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Vycistit lihem ci benzinem a finalni cisteni provadet cistou hadrou, nejlepe z mikrovlakna, aby nepoustela chlupy - bys neveril, co takovy chlup udela s teplotou.
Pastu jednoznacne AS3.
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“