mir77 píše:Pojede mi tu bez problémů tahle paměť? http://alza.cz/DetailPage.asp?DPG=47076&CatId=18842855
Teď mám 2x512MB DDR400 Samsung a dost se to jebe při přetaktování tak bych potřeboval jen jeden modul... thx...
Ten ti tam nepojede, protože je to DDR2 a řadič v procesoru podporuje jen DDR1
Když už tento thread je....zkoušeli jste nějaké jiné biosy na tuto desku? já tam mám pořád ten původní, ale štve mne, že nefungují děličky 120 a 140. Pořád to píše u nich detecting array....při 150 pohoda..při 100 taktéž, ale to už je dělička na houby.
Meridius píše:Když už tento thread je....zkoušeli jste nějaké jiné biosy na tuto desku? já tam mám pořád ten původní, ale štve mne, že nefungují děličky 120 a 140. Pořád to píše u nich detecting array....při 150 pohoda..při 100 taktéž, ale to už je dělička na houby.
ta poslední beta s podporou sempronů64 běží vpoho... nevšim sem si zatim žádný "vady"
Ten chipset se da v pohode chladit,kdyz na ten pasiiv nasroubujete jakykoliv maly FUN, teplota 28-32 stupnu,jinak sem zjistil,ze na tuhle desku bude pasovat AMD Turion 64 ,kterej se da sehnat treba ve FOXpc,a na dfi.cz je aji Bios,takze do budoucna super moznost... na zvyseni vykonu
Larin píše:Ten chipset se da v pohode chladit,kdyz na ten pasiiv nasroubujete jakykoliv maly FUN, teplota 28-32 stupnu,jinak sem zjistil,ze na tuhle desku bude pasovat AMD Turion 64 ,kterej se da sehnat treba ve FOXpc,a na dfi.cz je aji Bios,takze do budoucna super moznost... na zvyseni vykonu
To myslis vazne mne sa ukazuju vo vsetkych programoch atd. ale ani zaboha ne v BIOS-e sakra . A zaujimalo by ma kedy DFI vyda novy BIOS v ktorom bude uz funkcny MEMTEST !!
Este taka otazocka vymienal som teplovodivu pastu na CPU a nevedel som sa ktomu dostat tka som odpojil pridavne napajanie to stvorpinove co je podpeticou a po polhodine cistenia a nanesenia novej pasty arctic silver 5 uz som nato zabudol a zapol som PC bez toho pridavneho napajania .. dostal som sa do windowsu pozeram smartguardian a uz pipal PC ALARM a 12 V vetvu ukazovcalo 6-8 V . Nemohlo sa nieco stat z doskou po pripojeni ide normalne ja len ze ci som neoc nedodr...
Iguka píše:vše mi funguje tak jak má, i memtest v biosu je ok!
AAAAAA mas tento BIOS : ver. BLPUTNF3L0623 (23.6.2005) !!!
O tom BIOS-e sa tu hovori teraz nikomu v nom nefunguje memtest tak napis verziu tvojho BIOS-u !!!
A napiste pls nekdo kto ma ten BIOS ci mu mera otacky ventilatora .
Takže pro jistotu jsem ještě teď přeflešoval bios tím posledním ze stránek z Dfi.cz. ze dne 23.6.2005. Otáčky fun procesoru mi bios ukazuje, i memtest funguje, vše ok.
Napadá mě, že ty máš 64 bit sempron a já obyč, snad bude tady v tom zakopanej pes
Iguka píše:Takže pro jistotu jsem ještě teď přeflešoval bios tím posledním ze stránek z Dfi.cz. ze dne 23.6.2005. Otáčky fun procesoru mi bios ukazuje, i memtest funguje, vše ok.
Napadá mě, že ty máš 64 bit sempron a já obyč, snad bude tady v tom zakopanej pes
Aha takze predsa je v niecom rozdiel hmm , ale tak ma teda sere ta podpora 64 bitovych CPU a preco kvolitomu procvesoru nefunguje memtest a otacky ventilatora jaaj .
Iguka píše:Takže pro jistotu jsem ještě teď přeflešoval bios tím posledním ze stránek z Dfi.cz. ze dne 23.6.2005. Otáčky fun procesoru mi bios ukazuje, i memtest funguje, vše ok.
Tak jsem si tuto krásku objednal, chtěl bych se zeptat jak y bylo ideální vyřešit chlazení čipsetu, já totiž dostal nápad, sehnat někde redukci 80 mm - -> 60 mm, a tu dostat na čipset , nějak uchytit, ideálně tak aby ten vzduch měl dolem kudy utíkat pryč, pak dát nějaej tichej 80 mm větrák a tím získat skvělé chlazení třeba pasivu primecoooler nebo revoltec atp.
spirit64 píše:Tak jsem si tuto krásku objednal, chtěl bych se zeptat jak y bylo ideální vyřešit chlazení čipsetu, já totiž dostal nápad, sehnat někde redukci 80 mm - -> 60 mm, a tu dostat na čipset , nějak uchytit, ideálně tak aby ten vzduch měl dolem kudy utíkat pryč, pak dát nějaej tichej 80 mm větrák a tím získat skvělé chlazení třeba pasivu primecoooler nebo revoltec atp.
Zbytocne ja som za 200 SK kupil tohto zalmana a je postarostiach pasivny ale superne chladi mam zvysene napetie cipsetu idem na FSB 300 a teplota cipsetu okolo 44 stupnov neviem ako s tmy pasivnym lebo hend vten den ako som dosku kupil som ten pasivny co tma bol to miniaturne hlinikove dal dole cize snim tadoska nebola vobec zapnuta HH http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 1&code=014
Inak preco ked anstavim delicku pamete v BIOSE 133 , a mam FSB 300 HTT 3 a proste secko ponastavovane mi doska pri bootovani pise DDR266 ked jej realna frekvencia je 200 Mhz ??? To bude zase chyba BIOS-u .
Najviac ma stve ze na lanparty nf3 ultra-d vychadza bios kazdy mesiac pomaly a na 250Gb seru nato hrôza
MaTTo S píše:Inak preco ked anstavim delicku pamete v BIOSE 133 , a mam FSB 300 HTT 3 a proste secko ponastavovane mi doska pri bootovani pise DDR266 ked jej realna frekvencia je 200 Mhz ??? To bude zase chyba BIOS-u .
Najviac ma stve ze na lanparty nf3 ultra-d vychadza bios kazdy mesiac pomaly a na 250Gb seru nato hrôza
tjn... nový biosy se na tuhle mocnevedou
no.. snad nezůstanou jen u týhle bety :_)
MaTTo S píše:Inak preco ked anstavim delicku pamete v BIOSE 133 , a mam FSB 300 HTT 3 a proste secko ponastavovane mi doska pri bootovani pise DDR266 ked jej realna frekvencia je 200 Mhz ??? To bude zase chyba BIOS-u .
tjn... nový biosy se na tuhle mocnevedou
no.. snad nezůstanou jen u týhle bety :_)
Zatial to vyzera tak na 90 % ze asi zostanu oni mi uz pisi z tech podpory take srandy ze mam chybnu ramku , CPU a ze mam nastavovat vselijake chujovny a ze memtest v tom BIOS-e funguje OK tak neviem co si o tom mam mysliet mam poslad dosku spolu z RAMa CPU s vytlacenym emailom na reklamacku do alzasoftu nech mi pred mojimi ocami ukaze jak funguje memtest a nech si vyksusa viacej CPU a ramiek som zevdavy co by potom pislai ked su taky strasne mudry z DFI posledny email co mi napisali bol ze chyba je na mojej strane a memtest je OK ze si mam nastavit spravne RAM-ky alebo mam nekompatibilne RAM a odkedy som im napisal ze mam KINGSTON bla bla bla proste presne model co odporucaju na ich stranke medzi prvymi pametami tak odvtedy neodpisuju na moje emaily nic v zlom ale asi si tne BIOS bduem musiet urobit sam nakoniec aby mia spon detekoval DDR400 a ne DDR266 a meral otacky CPU FAN . Nechapem preoc ked stoji vetrak ... softwarovo zastaveny pise smartguardian 68450 otacok vetraku !!!!