Athlon XP 3200+ a X850 XT PE?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Digital
Nováček
Nováček

Athlon XP 3200+ a X850 XT PE?

Příspěvek od Digital »

Cau lidi, nevym si rady s upgradem PC, co byste mi poradily k tyhle sestave za pameti a grafu? Nebo mam dokoupit i paměti?
:?
MB: MSI nforce2 ultra, Athlon XP 3200+ box, 2x256Mb DDR Kingston 400Mhz cl2,5. Limit je 15000,- Muj napad byl koupit Radlo X850 XT PE do AGP 8x, myslíte že bych ho využil ? Prosím poraďte. :roll:
Gaming is our live, live is a game.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Za 15K vyměn desku, CPU i garfiku. Kupovat takovou kartu do AGPčka je imho nerozvážné. K čemu ti bude, když většinu výkonu bude brzdit procesor.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Néééé :crazy:

Digital: Ignoruj všechny, kteří ti budou cpát, že grafiku bude brzdit procesor. Nebude. už jsme se tu o tom bavili alespoň 10x a všechny testy dokazujou, že jak zapneš AA/AF, tak jsou všechny moderní hry brzděný grafikou a je jedno, jestli máš 3200+ nebo 4000+. X850XT-PE je sice nejlepší karta do AGP, ale zkus už ty dva týdny počkat, protože po vydání R520 by se ATi mohla vyjádřit, jestli AGP veze budou, nebo ne. Aspoň budeš mít jistotu, žes nemohl líp koupit.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

no-X píše: že jak zapneš AA/AF
Ve vysokém rozlišení s vyhlazováním už je to jedno. Grafika dostane takové sady, že procák bude stačit. To ale předpokládá, že tvoje pc bude z 99,9% na hry. V tom případě si opravdu počkej na novou řadu od ATI, když už nic tak starší řady budou levnější. Není to rozumná investice z hlediska ceny PC. Ale o to ti asi nejde pokud hraješ.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nejsou třeba ani vysoká rozlišení, 1024*768 + FSAA stačí
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Athlon XP 3200+ je výkonem stále celkem špičkový procesor a já také nevidím důvod, proč by měl nějak zásadně brzdit vybranou grafickou kartu. Můj PC je jasným příkladem toho, že PC se dá držet nad vodou "silnou" VGA. :)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Závísí na tom jaké hry hraješ. U nejnovějších titulů, kde hraje hlavní roli grafika, opravdu CPUčko nebude brzdit. U "starších" her a her kde samotný "kód hry" zatěžuje PC to poznáš.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

A komu záleží na starejch hrách, když si kupuje novou grafiku? Je celkem jedno, jestli ti Quake III bude běhat na 300 nebo 350FPS a naopak UT03/04 je procesorem limitovanej tolik, že mu nepomůže ani 4+.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Zde je to úplně jedno. Třeba v takovém TotalWaru, nebo u SilentHuntera 3 je mi celkem jedno jakou DX9 kartu mám, ale u CPUčka pociťuji dost velký rozdíl. Mohu říct, že AthlonXP vs. Athlon64 cítím dost podstatně. U nových graficky založených her to je jedno jaký máš procák. Dělá to jen pár fps a to za ty peníze nestojí. To je fakt.
Naposledy upravil(a) Fifi dne čtv 22. zář 2005, 18:46, celkem upraveno 1 x.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Ja jsem na svem PC1 menil GF4Ti4200 za to co mam ted a narust vykonu byl OBROVSKY.A grafiku to nelimituje.V marcich mam +- stejne bodu jako lidi s A64
.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Holda29 píše:V marcich mam +- stejne bodu jako lidi s A64
Mno to opravdu neee :) Pokud mluvim jen v reci cisel,tak po prechodu na A64 2,7Ghz z XP-M 2,6Ghz jsem zaznamenal brutalni narust v 3DMarku 01+Aquamark,ktery jsou dost zavisly na vykonu CPU..nekde jsem cetl ze 1000b navic v Aquamarku je realne 1fps tak nevim...me je to stejne fuk

Aquamark 54000b X800XT+XP-M
Aquamark 64000b 6600(aka 6600GT)+2,7Ghz A64
Mac...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

2KuBA: nechcem ta sklamat, ale tvoja zostava CounterStrike: Source v 1280x1024 (LCD) s 4xAA a 16xAF neutiahne. Rovnaku zostavu som mal, akurat XP3200+ a tiez pekne pretoceny R9800Pro... a to je pre niekoho dovod na upgrade, alebo prechod do 1024x768.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

tak 2001 testuje vic cpu a markama jsem myslel jen ty od futuremarku,tam poznas ze cpu to tak neovlivnuje.Proste grafika je na hry potrebnejsi jak cpu. Samozrejme do urcite miry

//prf.KuBA - MadOnion bylo před časem přejmenované na Futuremark - pro pořádek.
.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Wuuduu píše:... R9800Pro... a to je pre niekoho dovod na upgrade, alebo prechod do 1024x768.
Já vím, že R9800PRO v dnešní době není extra výkonná karta, ale jestli sis nevšíml, tak slovo "silná" jsem psal v uvozovkách. Vím, co si můj PC může dovolit, ani jsi mě nezklamal. Jenom jsem tím podotknul, že souhlasím s tím, co napsal no-X.
Fifi píše:... U "starších" her a her kde samotný "kód hry" zatěžuje PC to poznáš.
Na starší enginy Athlon XP 3200+ stačí s drtivým náskokem, takže je zbytečné debatovat o tom, jak na tom poběží staré hry.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Digital
Nováček
Nováček

Děkuju všem

Příspěvek od Digital »

Děkuju všem za rady, počkám si na nový rádlo, i když pochybuju, že by ho dělali i do AGP 8x. Když už ho, ale neudělaj do agp, tak bude aspoň x850 XT PE levnejši. Nějaký paměti by ste mi neporadili? Nepotřebuju je taktovat, jen chci dobrý výon na hry. Nějaké cena/výkon, tak do 7000,- :)
Gaming is our live, live is a game.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Děkuju všem

Příspěvek od Jan Machalík »

Digital píše:Děkuju všem za rady, počkám si na nový rádlo, i když pochybuju, že by ho dělali i do AGP 8x. Když už ho, ale neudělaj do agp, tak bude aspoň x850 XT PE levnejši. Nějaký paměti by ste mi neporadili? Nepotřebuju je taktovat, jen chci dobrý výon na hry. Nějaké cena/výkon, tak do 7000,- :)
Kdyz uz chces investovat tolik do pameti a do grafiky, tak uz rovnou investuj do cpu a desky 8-)
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Podle tebe získá větší výkon když si koupí za 15000 desku, procesor, paměti a grafiku, než když těch 15000 dá jen do grafiky a pamětí? To asi nee :roll:
Kokis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Děkuju všem

Příspěvek od Kokis »

Digital píše:Děkuju všem za rady, počkám si na nový rádlo, i když pochybuju, že by ho dělali i do AGP 8x. Když už ho, ale neudělaj do agp, tak bude aspoň x850 XT PE levnejši. Nějaký paměti by ste mi neporadili? Nepotřebuju je taktovat, jen chci dobrý výon na hry. Nějaké cena/výkon, tak do 7000,- :)
http://www.foxpc.cz/detail/4100 8-)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Za 7000kc bych urcite vzal 2x1GB nez 2x512 nesmyslne drahych pameti...zkus se taky poohlidnout po bazarovych AGP..obcas jsem narazil na X800XT za 8000kc v zaruce,coz je myslim prijemna cena :)
Mac...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Pokud má deska 3 sloty na paměti, dokoupil bych jednu 512MB (nebo maximálně jednu 1GB), přidal ke stávajícím 512MB a zbytek nechal na grafiku.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“