Jak je to s chlazenim MSI NX6600 Diamond? prosim o radu
Moderátor: morke
- rinma
- Nováček

-
Jak je to s chlazenim MSI NX6600 Diamond? prosim o radu
Dobry den, koupil jsem MSI NX6600 Diamond, chci se zeptat na jeji chlazeni, dodavane s kartou staci na jakou frekfeni? 400/800? jake je dobre po pretaktovani karty? Diky za radu, jsem zacatecnik
- Wiruss
- Středně pokročilý

Tak jelikož jsi jak ty říkáš začátečník tak ti vysvětlím jednu důležitou věc... Nemůžeš se ptát na jakou frekvenci to stačí to je u každého kusu naprosto jiné... Referenční chlazení stačí na to, aby uchladilo kartu na základní frekvenci a většinou postačuje i pro příjemný přetakt... Určitě se nemusíš bát taktovat vem si třeba RivaTuner (návod máš tady) a 3dmark05 (ten stáhneš třeba tady) a pomalu taktuj (moc pěknej článek pro začátečníky najdeš zde)
No a s tímto se budeš snažit dosáhnou co nejlepší frekvence. A uvidíš třeba ti to bude stačit a pokud ne tak můžeš přemýšlet o lepším chlazení, dobrej test chladičů najdeš na světhardware (část1, cást2, část3). Celkově se dá říci, že pokud máš hlučnejší comp a málo výfuků ven vem chladič od AC, pokud hledáš spíše tišší řešení tak Zalmana. To je jen na tobě z vlastní zkušenosti bych ti nedoporučil chladiče od Primecooler ač v testu dopadli celkem dobře.
PS: Na ceny tak nekoukej tyto chladiče se dají sehnat i o dost levněji, hodil jsem první odchod co mě napadl...
No a s tímto se budeš snažit dosáhnou co nejlepší frekvence. A uvidíš třeba ti to bude stačit a pokud ne tak můžeš přemýšlet o lepším chlazení, dobrej test chladičů najdeš na světhardware (část1, cást2, část3). Celkově se dá říci, že pokud máš hlučnejší comp a málo výfuků ven vem chladič od AC, pokud hledáš spíše tišší řešení tak Zalmana. To je jen na tobě z vlastní zkušenosti bych ti nedoporučil chladiče od Primecooler ač v testu dopadli celkem dobře.
PS: Na ceny tak nekoukej tyto chladiče se dají sehnat i o dost levněji, hodil jsem první odchod co mě napadl...
- LuckyLuky
- Nováček

-
- Wiruss
- Středně pokročilý

- LuckyLuky
- Nováček

-
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a nebo se taky divat ocima nez neco zalozis a precist si tohle
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=45295
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=45295
- rinma
- Nováček

-
to Highlander
jak pises v tom tvem odkazu, tak ja doma nemam zadne stare dily, vetracky apod. a delat takove veci neumim, nevim jestli bych to zkusil, nerad bych si znicil grafiku. Mam pro tebe nabidku, klidne mi to muzes udelat (napis cenu), pristi ctvrtek nebo patek 7.10. jsem na vikend v brne, tak se muzem domluvit. cau rinma@atlas.cz