Digitální kamera - princip

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

Digitální kamera - princip

Příspěvek od Thomas2425 »

Zdravím, můžete mě prosím vysvětlit co dělá Mini DV digitální kameru digitální? Jak to funguje a jaký je záznam na tu pásku. Analogově nebo digitálně?Děkuji předem za co nejpodrobnější info.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitální kamera - princip

Příspěvek od Dzin »

Thomas2425 píše:Zdravím, můžete mě prosím vysvětlit co dělá Mini DV digitální kameru digitální? Jak to funguje a jaký je záznam na tu pásku. Analogově nebo digitálně?Děkuji předem za co nejpodrobnější info.
Analogovy= spojity
Digitálni= 0 a 1
Vysvetlit to by bylo na dyl.
KOukni na www.tvfreak.cz
Hlavne u DV nedocházi k degradaci pri záznamu jelikož prave informace zustane stejna, neni tam zkresleni.Teda v ramci ukládáni....
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

Dzin píše:
Thomas2425 píše:Zdravím, můžete mě prosím vysvětlit co dělá Mini DV digitální kameru digitální? Jak to funguje a jaký je záznam na tu pásku. Analogově nebo digitálně?Děkuji předem za co nejpodrobnější info.
Analogovy= spojity
Digitálni= 0 a 1
KOukni na www.tvfreak.cz
Hlavne u DV nedocházi k degradaci pri záznamu jelikož prave informace zustane stejna, neni tam zkresleni.Teda v ramci ukládáni....
Takže na DV kazetu se to ukládá analogově? Takže to funguje takto: přes objektiv se obraz "dostane" na CCD snímač o určitým rozlišení (kvalita záleží jaký má rozlišení CCD snímač), tam se to zdigitalizuje díky tomu můžeme vidět na displeji obraz. Dále data jdou počítám do nějakýho D-A převodníku a analogově se video uloží na kazetu.
Je to +/- tak????? Prosím moc mě to zajímá. Děkuji
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

na DV kazetu se zaznam uklada digitalne.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Thomas2425 píše:
Dzin píše: Analogovy= spojity
Digitálni= 0 a 1
KOukni na www.tvfreak.cz
Takže na DV kazetu se to ukládá analogově? Takže to funguje takto: přes objektiv se obraz "dostane" na CCD snímač o určitým rozlišení (kvalita záleží jaký má rozlišení CCD snímač), tam se to zdigitalizuje díky tomu můžeme vidět na displeji obraz. Dále data jdou počítám do nějakýho D-A převodníku a analogově se video uloží na kazetu.
Je to +/- tak????? Prosím moc mě to zajímá. Děkuji
ne ukladá se to digitalne a jede to pres FW do PC.na analogovou kazetu se to ukláda digitálne :wink:
moninail
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od moninail »

"Nevěř ničemu, ani tomu, co říkám já. Věř jen tomu, co si sám ověříš. (Budha)"
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

Dík

Díky všem. :)
Hollywood
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hollywood »

Dzin píše:ne ukladá se to digitalne a jede to pres FW do PC.na analogovou kazetu se to ukláda digitálne :wink:
Ježíšikriste! :old8:
Moh bys mi prosímtě vysvětlit co je to "analogová" kazeta? Mluvím o médiu.
Já jsem si vždycky myslel, že analogový nebo digitální je druh záznamu na ten pásek.
Typický příklad je Sony - Hi8 a Digital 8.
Úplně stejná kazeta (médium), ale dva druhy záznamu.
Tak jaká je kazeta Sony Hi8? Analogová nebo digitální,he???
Akorát pleteš lidi... :?
PC-XT Commodore, 4MHz/8MHz TURBO, grafika EGA Hercules, RAM512kB, 10MB HDD, FDD 5,25"
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Hollywood píše:
Dzin píše:ne ukladá se to digitalne a jede to pres FW do PC.na analogovou kazetu se to ukláda digitálne :wink:
Ježíšikriste! :old8:
Já jsem si vždycky myslel, že analogový nebo digitální je druh záznamu na ten pásek.
Již se to tu jednou řešilo a byl to citát. Oveř si to nebo použij hledáni!
Ano druh záznamu muže byt na analogovou pasku bud anologovy nebo digitálni. Neni to z me hlavy a nevim jestli si to dobre pochopil nebo to bylo špatne podáno.
CD,DVD je digitálni medium. Paska je analogove, ale mužou na ni byt data zapsány i digitálne.
Nekde je tu toto vysvetleno i s odkazem na zdroj, jen cituji a nikoho nepletu.Mimochodem to neni presne to na co se uživatel ptal!
Hollywood
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hollywood »

Dzin píše:
Hollywood píše: Ježíšikriste! :old8:
Již se to tu jednou řešilo a byl to citát. Oveř si to nebo použij hledáni!
Ano druh záznamu muže byt na analogovou pasku bud anologovy nebo digitálni. Neni to z me hlavy a nevim jestli si to dobre pochopil nebo to bylo špatne podáno.
CD,DVD je digitálni medium. Paska je analogove, ale mužou na ni byt data zapsány i digitálne.
Nekde je tu toto vysvetleno i s odkazem na zdroj, jen cituji a nikoho nepletu.Mimochodem to neni presne to na co se uživatel ptal!
Proč teda píšeš o tý pásce explicitně jako o analogový????????????
Vlastně tys to nepsal, to byl jen citát, žejo? :sarcasm:
Vůbec byses nemoh divit, kdyby se následně někdo zeptal: "Když se teda na analogovou kazetu ukládají data digitálně (jak píšeš), jak se potom ukládají data na digitální kazetu?"
Tím co píšeš (nebo cituješ) jen mateš lidi, který o tom moc neví... a že to není poprvé, to máš pravdu. Poprvé jsem to přešel, ale podruhý už jsem mlčet nemoh.
Zdůrazňovat, že kazeta je analogová je NESMYSL!
A jestli se na to ptal uživatel, není v tuhle chvíli podstatný. Podstatný je, aby se tu neobjevovaly zbytečně matoucí informace.
P.S. Když už jsme u toho, tak uživatel se ani neptal, jak se to ukládá na analogovou kazetu. Ani kudy se to dostane do PC. Otázka se týkala pouze záznamu na kazetu.
Kdybys skončil tím - ne, uklada se to digitalne, tak by bylo všechno all right.
PC-XT Commodore, 4MHz/8MHz TURBO, grafika EGA Hercules, RAM512kB, 10MB HDD, FDD 5,25"
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Hollywood píše:
Proč teda píšeš o tý pásce explicitně jako o analogový????????????
Vlastně tys to nepsal, to byl jen citát, žejo? :sarcasm:
Vůbec byses nemoh divit, kdyby se následně někdo zeptal: "Když se teda na analogovou kazetu ukládají data digitálně (jak píšeš), jak se potom ukládají data na digitální kazetu?"
Tím co píšeš (nebo cituješ) jen mateš lidi, který o tom moc neví... a že to není poprvé, to máš pravdu. Poprvé jsem to přešel, ale podruhý už jsem mlčet nemoh.
Zdůrazňovat, že kazeta je analogová je NESMYSL!
A jestli se na to ptal uživatel, není v tuhle chvíli podstatný. Podstatný je, aby se tu neobjevovaly zbytečně matoucí informace.
P.S. Když už jsme u toho, tak uživatel se ani neptal, jak se to ukládá na analogovou kazetu. Ani kudy se to dostane do PC. Otázka se týkala pouze záznamu na kazetu.
Kdybys skončil tím - ne, uklada se to digitalne, tak by bylo všechno all right.
Dost OT! Piš sem jen k tematu!!!
Co tvrdim sem vyčetl tady a jeto pravda
link
jestli stim souhlasiš nebo ne je mi fuk. Neřeš tady neco co se netýká tematu. Mateš potom lidi ty :wink:
Pokud máš pripominky tak použij SZ. Na co se autor ptal sem odpovedel.
Prečti na tom odkazu třeba HI8 kde pišou na analogovou kazetu.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

dost OT, jde o princip media na vetsini magnetickych medii se zapisuje vsechno analogove, nuly a jednicky pri cteni z toho delaji az dalsi obvody, ktere detekuji uroven. Zaznam z DV kamery jsou prave nuly a jednicky zapsane analogove na pasku...
Ciste digitalne ja napr. CD, kde mezi pitem a cistou plochou jiny stav neni...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“