Visual C++ vs. C++ Builder

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Helda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Visual C++ vs. C++ Builder

Příspěvek od Helda »

Zdarec lidi,
až do teď sem programoval v Delphi 6, ale teď bych chtěl přestoupit na C++. :D Ale nevím, který editor si vybrat, jestli C++ Builder nebo Visual C++, popřípadě něco úplně jiného. Mohly byste mi prosím vás poradit, který editor je podle vás lepší? :oops:
Motherboard: Gigabyte GA-K8NE nForce4 4x CPU: AMD Sempron 2600+ Soc.754 1600MHz@2312MHz Palermo 128kB 90nm RAM: Kingmax DDR433 1024MB CL2.5-3-3-7-1T VGA: ATI Radeon X300 256MB 325/400@500/450 HDD: Samsung 200GB 7200ot./min ATA/133 8,9ms
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Ja osobne pouzivam Dev-C++, kvalitni, zadarmo, s debuggerem... Akorat v sobe primo nema vizualni tvorbu oken. Rozdil Builder x Visual C++ se trochu resil uz tady
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Anduril
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anduril »

Taky používám Dev-C++...
Je to IDE s kompilátorem MingW, debuggerem, profilerem atd, vizuální návrh oken chybí, ale existuje upravená verze wxDevcpp, která umožňuje vizuální návrh dialogů pro toolkit wxWindows ... ten ale imo vyžaduje už celkem slušnou znalost C++.
HP nx7400 EY505ES
Helda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helda »

Díky :D
Motherboard: Gigabyte GA-K8NE nForce4 4x CPU: AMD Sempron 2600+ Soc.754 1600MHz@2312MHz Palermo 128kB 90nm RAM: Kingmax DDR433 1024MB CL2.5-3-3-7-1T VGA: ATI Radeon X300 256MB 325/400@500/450 HDD: Samsung 200GB 7200ot./min ATA/133 8,9ms
next_ghost
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Anduril píše:Taky používám Dev-C++...
Je to IDE s kompilátorem MingW, debuggerem, profilerem atd, vizuální návrh oken chybí, ale existuje upravená verze wxDevcpp, která umožňuje vizuální návrh dialogů pro toolkit wxWindows ... ten ale imo vyžaduje už celkem slušnou znalost C++.
wxWidgets (Micro$oft si už dávno vynutil změnu jejich názvu, aby nebyl podobnej jejich produktu)

Jinak já osobně používam taky Dev-C++ a posledních pár měsíců zkoumam VI+BASH+MAKE. A zjišťuju, že vyměnit tlačítka hezkýho grafickýho editoru za plain text soubůrku může bejt docela výhodný. Prográmek na testování nějakejch malejch algoritmů se v tom dá napsat a zkompilovat rychleji než se Dev-C++ stihne spustit. 8-)
Anduril
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anduril »

wxWidgets

... tak to jsem ani nezaznamenal, díky :) už jsem s tím dlouho nedělal.
HP nx7400 EY505ES
Helda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helda »

Takže bude nejlepší, když začnu s Dev-C++ a posléze přelezu na Buildera (mám C++ Bilder 6 Enterprise) ? Pokud jde o mý zkušenosti (v programování), tak sem dělal asi něco přes rok v pascalu a potom asi 2 roky v Delpháčích
Anduril
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anduril »

Pro začátek ti bude Devcpp určitě stačit...pro zvládnutí těch základů C a pak C++ (streamy, třídy, STL). C++ je všude stejné, liší se akorát nějaké přidané knihovny, komponenty atd.. stejně ale potřebuješ nejdříve zvládnout základní věci...a když už máš nějaké zkušenosti z Delphi, tak by to neměl být problém. Doporučuju koupit nějakou knihu.. Já jsem se učil céčko z knihy od P. Herouta: Učebnice jazyka C 1/2 (dvojka je spíše doplňková). Pak jsem koupil Od C k C++ (M. Virius). Hodně slušné jsou taky Thinking in C++ od Bruce Eckela, která se dá stáhnout zdarma legálně z netu (v angličtině).
HP nx7400 EY505ES
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

a co byste doporucili pro Linux? :?
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
next_ghost
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

cruzz píše:a co byste doporucili pro Linux? :?
Kombo VI/EMACS+BASH+MAKE+GCC je jasná volba, jinak je taky dobrej KDevelop nebo podobný IDE, ale na Linuxu je nepoužívam.
johnn
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnn »

zkus jeste "prozkoumat" www.openwatcom.org ....

ale vx resi vse...
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

používám MS Visual Studio .NET 2003, takhle nějak si představuju vývojový prostředí, je dokonalý, akorát asi by tě ta licence na "pár drobnejch" přišla, což je pěknej sux

já tohle neřešim, dokud studuju tak můžu mít licenci téměř k jakýmukoli softu od MS zadara
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

kamarad mi doporucil Rhide
http://www.rhide.com/
znate nekdo?
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“