>>projekt: ISAAC dokoncen (str 5a6) +wallpaper (str 7)

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

Dj´ Frodo píše:ta bocnice se mi liby. to mas rizli laserem?? kolik te to stalo???
edit: a neni lepsi to strikat kazdy vzlast??? pak nemas poradne strikly ty hrany.

:)
jj cele je to riznute laserem a cenu radeji ani rikat nebudu, bo jsem si s tim chtel udelat radost a tak jsem na ni nehledel...ale samozrejme - vlezlo se to do 1000,- s cimz jsem i pocital a vyclenil jsem na to pulku rozpoctu 8) Od zacatku se mi okno zamlouvalo a vyrezat jinak by neslo, protoze kdybych to delal napr. primocarkou tak se mi ten plech kolem napisu muze nepekne ohnout a budu to horko tezko oparvovat....snad kdybych to podlozil drevem tak by to slo, ale uz to nema cenu obkecavat...bocnice je hotova :twisted:

co se tyce strikani, tak s hranama mas pravdu ale to si jde ohlidat, protoze o tom vis a tak proste dvakrat-trikrat projedes spesl kolem hran a nejde nic videt a navic pocitac nehodlam provozovat v rozlozenem stavu takze to ani nikdo nepozna :P co si ale jinak nepohlidas je rovnomerne nanesni barvy a prechody mezi jednotlivymi dily - kdyz to mas takhle sestavene tak to vidis jestli je vsude stejne barvy a vubec mi to prislo elegantnejsi. Plasty budu strikat zakladovnou zvlast, ale finalnim lakem taky sestavene dokupy.
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No bočnice vypadá každopádně velice pěkně...myslím, že by se k ní hodně hodilo i kouřové plexi, ale nevím, co přesně plánuješ.¨

Každopádně z tvého postu mám dojem, že se cena toho řezání dostala někde k hranici 1000,-Kč, což je docela dost...:(
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

Stoobi píše:No bočnice vypadá každopádně velice pěkně...myslím, že by se k ní hodně hodilo i kouřové plexi, ale nevím, co přesně plánuješ.¨

Každopádně z tvého postu mám dojem, že se cena toho řezání dostala někde k hranici 1000,-Kč, což je docela dost...:(
kouřové plexi by se facht hodilo ale problém mám s tím že chci mít LCD vevnitř kompu až za plexi display a tak pro zachování maximální čitelnosti použiju plexi čiré...ale třeba jen lehký nádech do kouřové by to snesl...uvidím co vyžebrám z firem které jsem si vyhlédl že obchodujou s trochu lepším plexi :D

co se týče té bočnice tak nemám dalšího komentáře, snad jen že kdybych si nechal vyřezat jen písmenka a zbytek udělal sám tak by to vyšlo asi na méně než polovinu :sad:

a ještě bych rád přidal, že pokud jste z Ostravym, tak z CAD návrhu vám laserem rádi bočnici nebo cokoliv vyřežou, řekl bych za průměrné ceny, v IVT centru v paskově. Čeká Vás tam pravdu příjemné a profi jednání což se i dneska cení :oops:
eXp10it is b4ck
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
Dudu
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudu »

eXp10it píše: Plexi jsem pořád ještě nezajistil i když už jsem si vytipoval adresy nebohých firem u kterých zajdu žebrat o odřezky (tabule o velikosti 3×2m se mi zrovna kupovat nechce :twisted:)
Stači se zeptat:
V Ostravě na Poděbradce / u Ferony/ firma Portaflex, řežou přesně na míru,
ale dají se u nich koupit i různé zbytky.
Vyzkoušeno :-),
zvláště slečna v klanceláři je ochotná ...
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

Dudu píše: zvláště slečna v klanceláři je ochotná ...
podarilo se mi dnes zajistit celkem kvalitni 5mm kousicek nekde jinde, ale i tak dekuju za ochotu...takze slecnu uz asi neuvidim :D

BTW: odkud jste bral plexi v době kdy ještě fungoval váš internetový shopík?
eXp10it is b4ck
Dudu
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudu »

Z portaflexu ...
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

Protože jsem dneska dostříkal celý case základovkou uvažuju o tom že bych ho už přejel i finalnim lakem a cirym lakem, ale mam hned nekolik problemu....se kteryma potrebuju pomoct od Vas profici:

1) kdy muzu (po jak dlouhe dobe) zacit strikat na zakladovku? a dale samozrejme prebrousim barvu smirglem 1000 ale zajimalo by me jestli je to jeste vhodne odmastit tech. benzinem jako pred nastrikem zakladovky?
2) Kdyz nastrikam lak a pak na nej i ten transparentni (na pixlach je psane ze do 30 minut) mel bych ho prelestit, ale protoze jsem to nikdy nedelal, tak se ptam: za jak dlouho, cim a jak?

predem diky za rady at nemusim pridavat dalsi dekovne posty :D
eXp10it is b4ck
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Odpovídám na tvojí SZ tady, takže osobně nechávám základovku vyschnout asi 24hodin. Asi je to zbytečné, ale už se mi stalo, že pak začla krabatět. Hlavně taky záleží na druhu, chce si to někde mimo zkusit, jestli se snese s barvou...

Až zachne, tak samozřejmě zase přebrousit, ideálně 800-1200 pod vodou a odmastit, protože tam zůstane dost nečistoty. No a nakonec barva + lak, o tom tady pěkně psal Dil, já jsem udělal tu blbost, že jsem na 2.0 lak nedal a dost toho lituju...pak je to opravdu velice tvrdý (ale to mluvím o autolaku), pokud je to sprej, tak prostě postupuj podle návodu... :wink:
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

díky strašně moc za odpověd. Základovka, barva i lak jsou fsechno znacky MOTIP, takze si to snad sedne dobre. Jako vzdy pozde jsem nasel na strankach motipu celkem pekny navod jak fse zmaknout: http://www.motipdupli.cz/produkty/typy/index_typy.html :sad:
eXp10it is b4ck
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

barvicky jsou tady

Příspěvek od eXp10it »

Takze dneska jsem se konecne pustil do strikani case a tady jsou me zazitky:

1) dve dozy autolaku byly skutecne tak akorat (diky stoobi) a kdybych nemel tak velike okno nebo bych snad nedejboze case predem nenastrikal zakladovkou tak by mi ani nestacily.

2) na strikani barvy by se siknul respirator :twisted: IMHO i kdyz jsem strikal ve sklepe panelaku (kde jsem si nechal otevrene vsechny okna) tak budou sousedi zrejme az do vecera inhalovat aroma autolaku...

3) bez transparentniho laku na zaver to ani nezkousejte....muzete to strikat precizne jak chcete ale stejne nebude matny povrch ze spreje nikdy vypadat dobre...uz od 5ti minut po naneseni posledni vrstvy slo videt ze se to ubira smerem ktery neni zadany. Okamzite nastrikani trech tenkych vrstev bezbarveho laku vse zachranilo

4) vysledna barva je krasne leskla a kdyby nemela takovy rozptyl tak vypada jako zrcadlo. Pri primem slunecnim svetle ulitava do oranzova a vecer zase az nekde k bordove CASE vypada nad me ocekavani dobre...mohlo se stat cokoliv ale me to vyslo...takze nevahejte a muzete do toho jit smele taky 8)

A na zaver jeden dotaz, ktery uz jsem tu zkousel nahodit minule: cim a za jak dlouho rozlestit lak? pisou o tom v navodu na motipu, pisete tady o tom i vy ale....porad mi neni jasne co presne se tim mysli :?

Na zaver prikladam dnesni foto. jak uz jsem se zminoval cervenou barvu moc JPEG komprese nezvlada a tak jsou dnesni fotky trosku vetsi (datove).

jako zrcadlo...
Obrázek
cely case a v pozadi predni kryt...
Obrázek
detail prechodu plastu na plech...
Obrázek
logo ISAAC...
Obrázek
klasika na konec...
Obrázek
eXp10it is b4ck
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No vypadá to pěkně...sice tam je místama viděl tok barvy (okolo nápisu, hrany), což je škda, ale jinak je to pěkný...a na první fotce je vidět, že tomu chybí pořádný rozleštění...

Já používám brusnou pastu na autolaky (pro auta)...a chce to jemným hadrem pořádně leštit. A pak uvidíš ten rozdíl... :wink:
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

Stoobi píše:No vypadá...
přesně to jsem chtěl vědět...takže brusná pasta...ale asi to mam udelat nejdriv tak za mesic mozna i za dyl, ze? jinak ohledne te barvy: vuuubec jsem si toho nevsiml a kdyz si toho nevsimne takovy puntickar jako jsem ja tak je videt ze jsi facht machr :oops: nastesti se to udelalo kolem vsech hran pismenek a zrejme proto jsem si toho na prvni pohled asi nevsiml...jako duvod proc se to udelalo bych videl to ze jsem vnitrky pisnek nemel poradne jak zbrousit ani odmastit...no nic ted uz o tom vim :(
eXp10it is b4ck
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Vyleštit to můžeš po několika dnech, to nemusíš čekat tak dlouho...jen to chce nechat proschnout, zrovna u sprejů to není tak dlouho, takže se neboj a klidně lešti... :-D

A jinak ty okraje okolo písmen, to je způsobený spíš velkou vrstvou barvy najednou...tohle se většinou stane u hrany, protože se tam barva nerozleje ale udělá tohle...ale máš pravdu, že to není nijak převratně vidět... :wink: Good job :wink:
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Kluci to už není možný, musím si taky pořídit stříkací pistoli :-D

Super práce :worship:
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

XPM píše:Kluci to už není možný, musím si taky pořídit stříkací pistoli :-D

Super práce :worship:
Ja ji doma mam i sporadnym homemade kompresorem. :P
Ale zpet k tematu. Az na drobne chybky je barva povedena ale priste to bude urcite lepsi. Ten odstin vypada fakt pekne. Silne premyslim o tom ze si udelam PC podobne barvy.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

XPM píše:Kluci...
:shock: och tolik chvály od člověka ze kterého mám takový respekt....děkuji! nicméně je to stříklé z ruky ze spraye. I když přiznávám že spraye nebyli z nejlevnějších (viz. výše). Tak je to spíše haluz, že to tak pěkné vyšlo a jak jsem se na to teď ráno díval tak je to ještě hezčí než včera a poku po vyleštění příjde ještě radikálnější rozdíl tak jsem úplně nadšený a SPRAY beru jako plnohodnotnou alternativu ke stříkací pistoli i když kvůli menšího tlaku (cca. od poloviny dózy) je třeba pracovat hooodně precizně a obezřetně. Fotky nejsou ani zdaleka tak pěkné jako realita, protože ta červená nesvědčí JPEG kompresi a tudíž ani foťáku čřehož si můžete všimnout v rozích bedny kde jsou takové ty malé fragmenty typické pro JPG (fotit v raw se mi to zrovna nechtělo protože stejně nebylo světlo ale slibuju že až bude case hotový tak dám foťáku pěkně zabrat a case nafotím někde venku v 7MPix a bez komprese)
Woyta píše:Ten odstin vypada fakt pekne
je to temer presne stejna barva jaka se dava na nove Skodovky, ale bez transparentniho laku nakonec by to dopadlo blbe!!!

Jinak včera jsem odbalil kousek plexi a vypadá celkem hustě....je to nějaký Akrylon (tuším že se to značí PMMA) a krom toho že je křišťálově čirý tak má pod úhlem squělý zrcadlový odraz jako kdyby byl povrch antireflexně upraven....kam se hrabe OBI, určitě se oplatí nakupovat ve velkoskladech s plasty :twisted:
eXp10it is b4ck
LuckeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckeR »

JE to dost dobre ale nejak mi chyba fotka ktora by zachytavala cely predok a bok cace .. ale inac je to fakt dobre
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

ta barva je vostrá 8-)
a jak chces udelat ten předek? tam nechas ty puvodní plasty?
mOOder
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

!

Příspěvek od mOOder »

Moc pekny ! libi se mi to !
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

LuckeR píše:JE to dost dobre ale nejak mi chyba...
prislo mi ze na 2 a 4 fotce je dost patrny jak bok tak i predek, ze ktereho v podstate pujdou videt jen male kousky a celni kryt, ktery je taky na 2 fotce i kdyz ne vyfoceny v detailu...jeste prohrabu fotky ze vcerejska, protoze se mi dnes uz nechce fotit bo se zitra stehuju do Brna.
Xan píše:a jak chces udelat ten předek?
reseni predku je patrne hned nekde z prvnich fotek v tomto threadu. Budou tam dva 120 mm ventilatory s dratenyma mrizkama (rezane laserem by v takovehle velikosti nevypadaly tak dobre. Ventilatory necham cerne a pokud se naseru tak je udelam bile :twisted: Dale takove ty dve zelene listy co jsou po bocich uz jsou strikle na cerno, jen jsem je nefotil protoze mi to neprislo jako podstatne. Vrchni ventilator bude z cca 3cm prekryt tim krytem co je na vcerejsi fotce 2 vzadu, ma to takovy ten smrnc jako mracitka na svetlech u aut. Tenhle kryt pujde sundavat jen o 2 a 1/2 pozice mechanik ktere uz mam z minule case striknute na cerno + jednu krytku do prazdne pozice jsem nastrikal spolecne s bocnimi listami. A to je cos se predku tyce vse...uplne schvalne a umyslne to chcu nechat takto strohe a zbavuju se zbytecnych detailu jako je FDD nejake kontrolery, regulatory, tlacitko power nebo reset. Proste se mi to tak libi a clovek ktery ten komp nezna ho ani nezapne :razz:.
Vevnitr budou dve bile katody, cervene svitici ventilator a bile LCD s modrym podsvetlenim (ktere jde videt uz na zacatku threadu). Az vse poskladam tak promyslim posledni detail a tim jsou nejake ty polepy. Predpokladam bila loga znacek komponentu v kompu na hornim plechu (ale to opravdu jen jestli si budu myslet ze to vypada pekne) a porad laskuju s tim ze by mohlo neco bileho byt na tom krytu vepredu (tam jak je na zacatku threadu nakreslena ta lebza)...vizualy delat umim, takze nebude problem to napred overit :)

uf...zase jsem to prehnal

bok mozna z trochu lepsiho uhlu...
Obrázek
celkem nepovedena fotka predniho krytu...
Obrázek
eXp10it is b4ck
Odpovědět

Zpět na „Projekty“