RAM timing & best CPU for socket 370/slot 1

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
->Mike<-
Nováček
Nováček

RAM timing & best CPU for socket 370/slot 1

Příspěvek od ->Mike<- »

1. FSB mam 83 MHz na 100 ten celer 433 nabehol len po spusteni a pochvili zhaluzil. A preto by som chcel aspon zlepsit casovanie ramiek kedze su 133 MHz. V biose mam clko: 2 a 3 a sdram timing: 10ms, 8ms, normal, fast, turbo. Ktore je lepsie turbo alebo 8ms. Z clkom asi nepohnem lebo ramky maju cl 3.

2. Poradte mi nejaky procak do slotu 1/socketu 370 lebo po prehodeni jumpra na 100 MHz FSB som si vsimol ze doska podporuje aj 103, 112 a 133 FSB a preto rozmyslam nad niecim lepsim ak to ovsem s novym kompom nebude vyzerat ruzovo. V biose mam az 800 MHz core clock.
Keby som tam slahol nejaku 800 s FSB 100 MHz tak by som ju mohol pretaktit ked v biose mam max 800 MHz :?:
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

1) CL2 bych být tebou vyzkoušel, CL3 je totiž hodnota pro frekvenci 133MHz, pokud jedeš RAMky na 82, je určitá naděje, že budou šlapat v pohodě i s CL2.

Jestli je lepší 8ms nebo Turbo, netuším, každý výrobce schovává pod "Turbem" jiné hodnoty. Zkus mrknout do manuálu k MB.

2) Do své desky můžeš nejspíše vrazit jakékoliv PIII s jádrem Coppermine/S370. Třeba tebou zmiňovanou 800. A pokud by to ten procák snesl, tak OC na 133 FSB by na desce šel určitě. 1066 MHz už je ale celkem dost, chce to štěstí na dobrý kousek...
Veterán
->Mike<-
Nováček
Nováček

Příspěvek od ->Mike<- »

Uz som si myslel ze mi nikto neporadi. Na inom fore mi povedali ze bez redukcie tam lepsi procak ako 533 nedam.

K tym ramkam: ako si to vsimnem ked to bude moc, odpalit by sa nemali ze :?

Co by sa stalo keby som tam dal nejaky rychlejsi procak ? Kedze mam v biose len po 800 MHz nebrzdila by to potom doska ?
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

odpalit se neodpali ,ale pokud ti nenajede PC budes muset vymazat bios pres jumper ,tedy u vetsiny desek co sem mel tomu tak bylo...

ale vseobecne na 100% ti to pojede i na 133 CL 2 ,by si musel mit fakt smulu na spatne kousky.
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

napis presne aku mas dosku
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
->Mike<-
Nováček
Nováček

Příspěvek od ->Mike<- »

MS7102C - VIA Apollo Pro chipset
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

na tehle desce radsi nic neres a bud rad, ze to vubec jede...
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“