1) Viem ze je strasne vela "distribucii" linuxu. Co to je distribucia? v com sa lisia?
2) Co je to linux? Je to len ten sprosty prikazovy riadok a zbytok je "third party" software? Napriklad tie "graficke rozhrania" - co to je? Linux sam nebezi v grafickom mode alebo co? Je to ako dos?
3) Naco milion komponentov? Pocul som ze v linuxe je vsetko "customizable". Vety typu "No vcera som si stiahol novy file system a boot loader, zajtra znova skompilujem jadro" ma docela desia
4) Ako je to s windows aplikaciami? musia byt emulovane? ak ano tak to je brutalne pomale ze?
5) Co je to unix? Naco su mi dobre tie unixovske prikazy ako ls a pod?
6) Co to ma byt to "wmware" alebo tak nejak? Co to je "virtualne pc"? Preco by som si mal pustat nejaku virtualnu kravinu?
7) Max os X x86. Tiez zevraj existuje niekolko verzii tiger a este daco. Aky je rozdiel?
8 ) Posledna a hlavna otazka, co mozem spravit v linuxe a vo windows nie? To iste mac os x. vyhody? co sa tam da robit? naco to cele je?
Neberte ma za idiota ale:
" Ve widlích a u Linuxu v GNome" co to je gnome?
"hdparm -Y /dev/hdX" - TOTO je maso. odkial si mam vycucat nazov "hdparam"? Proste miliony nazvov, miliony "menitelnych" sucasti systemu, miloiny "nastaveni". HROOOOZNE zlozite.... To kym by som nastavil tak by to muselo trvat tri roky! A prirucka je kde? prirucka s kazdym moznym nastavenim a popisom ze co to presne robi. Taku som este nenasiel.
Tak sorry za otazky ale inak to neslo