G6600 256MB jak na lepsi OC nebo flash BIOS

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
overcloker.cz
Začátečník
Začátečník

G6600 256MB jak na lepsi OC nebo flash BIOS

Příspěvek od overcloker.cz »

Zdravím, omlouvám se pokud už se to tady někde psalo ale nenašl jsem to.Koupil Jsem si AXLE G6600 s 256MB paměti a nějak se jí nechce přetaktovat.Poradíte mi někdo jestli se tam dá flashnout nějaký jiný bios.Všude jsem čeltže Sparkle bios pouští do jádra víc V, ale na 256MB verzi jsem fakt nikde nic nenašel.Jde mi taktovat z GPU 300 MEM 460 na GPU 400 MEM 490. :sad:

//Allatutti - upraven nadpis
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: G6600 256MB jak na lepsi OC nebo flash BIOS

Příspěvek od Jan Machalík »

overcloker.cz píše:Zdravím, omlouvám se pokud už se to tady někde psalo ale nenašl jsem to.Koupil Jsem si AXLE G6600 s 256MB paměti a nějak se jí nechce přetaktovat.Poradíte mi někdo jestli se tam dá flashnout nějaký jiný bios.Všude jsem čeltže Sparkle bios pouští do jádra víc V, ale na 256MB verzi jsem fakt nikde nic nenašel.Jde mi taktovat z GPU 300 MEM 460 na GPU 400 MEM 490. :sad:

//Allatutti - upraven nadpis
Mno ja nevim , ale AXLE neznam a z toho prameni to, ze to nemusi byt zrovna kvalitni znacka, uz jenom proto, ze ma nestandartni takty pameti.Navic je tam 256MB a to je u tyhle karty docela velky minus, samozrejme za predpoklad ze budes taktovat.U jadra by to mohlo byt internaltestem, zkus ho vypnout v rivatuneru, ale je dost mozne, ze bios uz vic proste neda jak tech 400, pak by mozna pomohlo flshnout tvou kartu biosem ze Sparkla :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
overcloker.cz
Začátečník
Začátečník

Děkuji za radu.Tento článek už jsem četl.Ta karta je sice Axle, ale je na ní referenční chladič Nvidia a má i stejné PCB.Nakonec jsem po skupině testů zjistil že ta karta v 3DM03 nejede ani na default.Je to fakt nepovedený kus.Dá se to reklamovat když to hází chyby v 3DM03?3DM01 je v pohodě.O5 jsem nezkoušel.Jinak sundal jsem z ní chladič a odstranil jsem z ní tu dilatační pásku, která je mezi jádrem a chladičem.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

overcloker.cz píše:Děkuji za radu.Tento článek už jsem četl.Ta karta je sice Axle, ale je na ní referenční chladič Nvidia a má i stejné PCB.Nakonec jsem po skupině testů zjistil že ta karta v 3DM03 nejede ani na default.Je to fakt nepovedený kus.Dá se to reklamovat když to hází chyby v 3DM03?3DM01 je v pohodě.O5 jsem nezkoušel.Jinak sundal jsem z ní chladič a odstranil jsem z ní tu dilatační pásku, která je mezi jádrem a chladičem.
:-D Heh, uz vidim jak prijdes do obchodu a reknes jim : ,,jdu reklamovat kartu, protoze mi nenajede 3D mark03 :-D " , myslim ze by te honem rychle poslali do pr.......e .Mas nejakej rozumnej duvod tu kartu reklamovat ? Projevujou se problemy pri hrani her ? Pokud ne, tak nevidim duvod reklamace, a to ze jde malo pretaktovat, prodejce nezajima !!!
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
overcloker.cz
Začátečník
Začátečník

No když hraju třeba Undergroundy2 tak se mi prostě kouše obraz.Né že by se kousala hra, ale protě mi vypadává obraz a objevují se mi tam různé artefakty. :sad:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jan Machalík píše: :-D Heh, uz vidim jak prijdes do obchodu a reknes jim : ,,jdu reklamovat kartu, protoze mi nenajede 3D mark03 :-D " , myslim ze by te honem rychle poslali do pr.......e .Mas nejakej rozumnej duvod tu kartu reklamovat ? Projevujou se problemy pri hrani her ? Pokud ne, tak nevidim duvod reklamace, a to ze jde malo pretaktovat, prodejce nezajima !!!
Tak tady bych si dovolil nesouhlasit, na kartě není napsáno - Určeno výhradně k hraní her - měla by zvládat všechny aplikace, pro které splňuje požadavky, takže pokud karta Mark03 nezvládá ani na default, tak to je důvod na reklamaci. Samozřejmě pokud je chyba v samotné kartě.
Goldnoob team proud member!
overcloker.cz
Začátečník
Začátečník

No předtím jsem měl tu samou, ale 128 MB a ta šla jak super taktovat tak na ní všechno chodilo, ale byla bohužel 64b. :sad: Myslím si že problém bude v kartě.Nevíte jak je to s tou dilatační páskou?Já jsem ji odtamtud odstranil.Není to viděl, ale technik který bude vědět že tam má být se bude asi divit... Jinak karta není nijak mechanicky poškozená...
YohanN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od YohanN »

overcloker.cz píše:No předtím jsem měl tu samou, ale 128 MB a ta šla jak super taktovat tak na ní všechno chodilo, ale byla bohužel 64b. :sad: Myslím si že problém bude v kartě.Nevíte jak je to s tou dilatační páskou?Já jsem ji odtamtud odstranil.Není to viděl, ale technik který bude vědět že tam má být se bude asi divit... Jinak karta není nijak mechanicky poškozená...
prostě ji tam odnes a nijak to nekomentuj. pokud se tě zeptají - nebyla tam a hotovo :oops:
hasta la vista
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“