PC nestartuje

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
alcyon
Nováček
Nováček

PC nestartuje

Příspěvek od alcyon »

Caute,

mam 3 rocne PC. Procesor AMD 1800+, MSI dosku KT133 Ultra 2, 760MB RAM, grafiku MSI GForce 4 s 64MB. System WIN XP. Pri spusteni nenabehne vobec ani len obrazovka. So 4 LED diod na zadnej casti dosky mi ostanu 2 vrchne cervene. Podla manualu prebieha iniciacia IDE drive a controllers. Pred casom mi zacal po case zamrzat az dodnes, ked nejde vobec spustit. Zbernice k CD ROM a HD su v poriadku.
Vie mi niekto poradit co sa deje ?
kovino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kovino »

No kedze ti nenabehne ani obrazovka, tak skus vybrat baterku zo zakladnej dosky, vymazes tym bios, ak to nepomoze, mozes este skontrolovat chladic na CPU ci sa toci, lebo mne pred casom odisiel chladic, vrtula sa netocila a pc vobec neslo, ale to som hned zbadal, lebo mam pc na stole otvorene, dalej mozes skusit princip vylucovania, jednoducho odpoj vsetky disky a cd rom, alebo co to tam vsetko mas, lebo do biosu sa musis dostat vzdy, staci ked mas zapojeny cpu, grafiku a ram (ani ta tam mozno nemusi byt), jednoznacne skus vybrat aj jednotlive moduly pamate RAM a skusat ich po jednom, isto prides na to co je vadne... Daj vediet ako si dopadol.
PC : zakladna doska: MSI k7n2 delta-ILSR, cpu: AMD BARTON 2500+, ram: PQI 2x256MB, pevny disk: MAXTOR 6Y80M0 80GB SATA, WD 6,4GB ATA, graf. karta: GAINWARD gf4 ti4600 128MB, monitor: HANSOL 730D, dvd mechaniky: TEAC 516D, SONY DRU-710A

LAPTOP: ASUS A6VA-Q044, centrino 1.73 GHz, 512 MB DDRAMII, 80 GB disk 5400 rpm, ATI X700 128 MB, 15.4 displej, BT, INFRA, wifi, kamera, mikrofon...
alcyon
Nováček
Nováček

Příspěvek od alcyon »

Zistilo sa, ze mi zhorela zakladna doska. Kontakty na IDE radici.
Zaruka konci o 2 tyzdne. Takze musim si svihnut s reklamaciou.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“