Asus P4S800 (478, SiS 648FX + 963L)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Sioca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Asus P4S800 (478, SiS 648FX + 963L)

Příspěvek od Sioca »

Mám tuto desku revize 1.01, BIOS 1009 a mám problém se změnou napětí na procesoru. Oficiálně to deska podporuje a je to popsáno i v nastaveních BIOSu v manuálu, problém je, že v BIOSu u kolonky "CPU Vcore set" mám nastaveno "auto" a je to zobrazeno šedivě, takže to nemůžu změnit. Když na to chci najet tim kurzorem (nebo jak se tomu v BIOSu říká) tak tohle pole prostě přeskočí. Tak co s tim ??? Neni tam ještě nějaký jiný nastavení který by tohle pole aktivovalo, případně jumper na desce ? Nebo by to mohlo být revizí desky/typem procesoru ?
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

se ti podivam,ale nekde tam je primo nastaven, kde povolis pretaktovani a tim muzes menit i Vcore, podivej se poradne.
Az budu v praci tak se ti kouknu
....ze by to byl MELOUN
Sioca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sioca »

Jediný jumpery ktery jsem našel a maj co dočinění s napětim jsou na "USB device wake-up" a mění se tu +5V a +5VSB - bohužel i po proházení (na několikero způsobů) je situace stejná :?
Ale přetaktování jde v pohodě až na to že mi ve hrách nejakej "VPU recover" pořád resetuje grafickou kartu, ale o tom už jsem tu psal - myslim že bude něco s tou deskou :x

EDIT:
Po dlouhé době vyřešeno - deska prostě nepovolovala změnu napětí přímo na konkrétním procesoru (Intel Celeron 1700 Mhz - jádro Williamette), po koupi nového CPU už zmena VCore v pohodě funguje 8)
Odpovědět

Zpět na „Asus“