Sapphire R9800Pro, modré a červéné body

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Sapphire R9800Pro, modré a červéné body

Příspěvek od Oi!@n »

Jsem neštastným majitelem výše uvedené karty a mám další problém. Při přehrávání hodně zkompresovaného videa se mi zobrazuji na nekterých místech červené a modré body (čárky, tečky,...). Po nataktování, které je u tohoto kusu dosti omezené (GPU-392;MEM-351 a to mám Silencer!) se sice množství chyb nepatrně zmenšilo, ale problém i nadále přetrvává. Zkoušel jsem jiné drivery, codecky, reinstal OS,... a nic. Je to již třetí kus (předchozí dva odpáleny) a tak doufám, že je to na reklamaci a tím pádem na vrácení původní zaplacené částky, jelikož tomuto výrobku už opravdu nevěřím. Máte někdo jiný názor?
Macbook Pro 13 2020 | i5 / 16 /512
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Některý Silencery likvidovali jádra 9800ek... Že by to byl ten případ?

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oi!@n »

Já mám pocit, že mi to dělalo i s původním chladičem a taky že je to chyba spíše pamětí ne? Jinak na pamětích mám passivy od Zalmanu
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oi!@n »

Tak mám novej poznatek... ty chyby se vyskytují v černých oblastech a pouze u souborů typu WMV... Zkusim se ještě podívat po specíálních codecích na tento formát.
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Silencer nenapojuj na GK ale na dosku,alebo zdroj..............Skontroluj ci ho mas dobre nasadeny...............
Pripadne GK skusit v inom PC...........
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

to odsieranie sapphirov nie je urcite sposobene napajanim z grafiky, pretoze poznam pripad ked sa r9800pro odpiekla po niekolkych tyzdnoch uzivania silencera, ale aj ked bola uz grafika mrtva, po zapnuti PC sa fan roztocil, takze sudim ze napajanie s tym umrtvovanim sapphirov nema nic...(inak by sa fan neroztocil) :?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

spirit: já to vidím tak, že to napájení jde přes nějakej filtrační nebo regulační obvod, kterej je společnej pro více částí karty. A jeho nadměrným zatěžováním vlivem silenceru zřejmě dojde k tomu, že se poškodí a pustí do karty trochu jiné napětí (trochu nižší nebo vyšší). Citlivá elektronika to nezvládne, ale větrák je v poho (všimni si, že do 12V větráků můžeš pouštět 5-15V a točí se tak jako tak, ale grafickýmu čipu nebo pamětem to zas tak jedno být nemusí).
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

no moze byt..i ked sa mi to nezda....(a nizsie napatie snad nie...)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Pokud se napětí sníží, může to snížit stabilitu, způsobit artefakty... podle většiny lidí, co měli tuhle zkušenost to probíhalo tak, že pokud po prvních příznacích silencer přepojili na zdroj, tak se to vrátilo do normálu. Pokud s tím běželi dál, karta vždycky chcípla. Může to být jak vyšší napětí (které způsobí trvalé poškození), tak nižší napětí (v určitých situacích dochází při snížení napětí ke zvýšení proudového odběru, zvýšení zahřívání a zničení čipu)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

aha tak...no to potom ano, je to dost mozne
Woodpecker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woodpecker »

ja mam na R9800Pro@XT 398/730(zmtek r360) taky VGA Silencer zapojenej na karte a bez problemu... :roll:
MB: MSI K7N2 Delta2-Platinum CPU: Sempron 2600+ 1833MHz@2009MHz 1.7V(zatim :-) ) RAM:768MB GK: Sapphire R9800Pro@XT 128MB 378/676@400/730(flashnutej BIOS ale zmetek jadro proto tak malo...)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

A nemáš novější PCB? Ty už byly na vyšší spotřebu chladiče dimenzovaný.
Woodpecker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woodpecker »

no-X píše:A nemáš novější PCB? Ty už byly na vyšší spotřebu chladiče dimenzovaný.
je to mozny karta neni stara ani mesic....
MB: MSI K7N2 Delta2-Platinum CPU: Sempron 2600+ 1833MHz@2009MHz 1.7V(zatim :-) ) RAM:768MB GK: Sapphire R9800Pro@XT 128MB 378/676@400/730(flashnutej BIOS ale zmetek jadro proto tak malo...)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“