Reklamace ? HDD SAMSUNG SP2004C 200GB SATAII NCQ- Vyřešeno

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
vini
Nováček
Nováček

Reklamace ? HDD SAMSUNG SP2004C 200GB SATAII NCQ- Vyřešeno

Příspěvek od vini »

Zdravím všechny čtenáře.
V úterý a celou středu jsem byl na lan party. Dneska ráno (čtvrtek) zapnu pc a najede mi modrá obrazovka s hláškou o kontrole diskové jednotky -konkrétně Samsungu. Po kontrole zahlásí, že je zničená NTFS. Ve Winech když se chci podívat na ten hdd hlásí to, že struktura disku je zničená a že ze zařízení nelze číst. Ani teplotu nezobrazoval. Data už jsem odepsal, tak jsem se rozhodl naformátovat. Stejně ho mám 2-3 týdny a těch 7GB si seženu bez problémů. Po formatu a restartu pc (načítá se nějak pomalu) disk vypadá vpořádku,ale ihned mě to přešlo když jsem změřil v HDD TACHU ,že rychlost má pouze 10MB/s. Zkoušel jsem jiné ovladače desky,řadič,bios. Nic.
POZN: Systém mám na Baracude, kterou jsem v Tachu taky měřil a je to OK.
Dík za názory je to na reklamaci ?
Naposledy upravil(a) vini dne čtv 29. zář 2005, 16:24, celkem upraveno 1 x.
AMD Opteron 144(@245*9)2,2 GHz(zatim) ,MSI K8N nForce 4 SLI Platinum, Inno3D 6800GT,2*512 DDR Transcend 2.5,Seagate Barracuda SATA I 120GB,Samsung 200GB SATAII NCQ; CD-ROM Toshiba,DVD LG,FDD,Cooling by Zalman,LC 550W
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Re: Reklamace ? HDD SAMSUNG SP2004C 200GB SATAII NCQ

Příspěvek od PcBuh »

vini píše:Zdravím všechny čtenáře.
V úterý a celou středu jsem byl na lan party. Dneska ráno (čtvrtek) zapnu pc a najede mi modrá obrazovka s hláškou o kontrole diskové jednotky -konkrétně Samsungu. Po kontrole zahlásí, že je zničená NTFS. Ve Winech když se chci podívat na ten hdd hlásí to, že struktura disku je zničená a že ze zařízení nelze číst. Ani teplotu nezobrazoval. Data už jsem odepsal, tak jsem se rozhodl naformátovat. Stejně ho mám 2-3 týdny a těch 7GB si seženu bez problémů. Po formatu a restartu pc (načítá se nějak pomalu) disk vypadá vpořádku,ale ihned mě to přešlo když jsem změřil v HDD TACHU ,že rychlost má pouze 10MB/s. Zkoušel jsem jiné ovladače desky,řadič,bios. Nic.
POZN: Systém mám na Baracude, kterou jsem v Tachu taky měřil a je to OK.
Dík za názory je to na reklamaci ?
Jede ten disk na DMA5 ??? pokud ne tak tam DMA5 nastav
vini
Nováček
Nováček

Příspěvek od vini »

Jééé na řadiči bylo nastaveno PIO MODE a ne SATA 2. Dík moc na to jsem zapoměl. (ale stejně mě štve, že jen tak spadl).
AMD Opteron 144(@245*9)2,2 GHz(zatim) ,MSI K8N nForce 4 SLI Platinum, Inno3D 6800GT,2*512 DDR Transcend 2.5,Seagate Barracuda SATA I 120GB,Samsung 200GB SATAII NCQ; CD-ROM Toshiba,DVD LG,FDD,Cooling by Zalman,LC 550W
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

vini píše:Jééé na řadiči bylo nastaveno PIO MODE a ne SATA 2. Dík moc na to jsem zapoměl. (ale stejně mě štve, že jen tak spadl).
Lepší 7GB Dat na HDD , než 180GB Dat na vadném HDD , to jsem tu nedávno mněl já :(
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“