Jsou tady nejaci 30nici a vys, kteri pravidelne hraji hry?

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

bizak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bizak »

Já už se taky blížím třicítce. Hrát jsem začal zhruba před 18 lety na ZX Spectru. Zažil jsem jeho zlatá léta a potom prešel na Amigu 500. To byl další super stroj. Bohužel Amigy dopadli, tak jak dopadli a já jsem prešel na PC. Hraní mě pořád dost baví a myslím, že ani nepřestane. Dokud se budou vyrábět hry, budu i já hráčem.
Intel Q9300, MB ASUS P5QL-E, 2x2GB DDR2 400MHz, ATI Radeon 5850, 2x HDD (640+1500 GB), Creative SB X-Fi Xtreme
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

Jo, to je téma!!! Za půl roku už mám taky tři křížky na krku. Začínal jsem na Commodoru a Amize, pak první 386, to byly časy. Před pár lety mě to hraní trošku narušilo narození syna, ale už je trošku větší, takže na hraní je zase o něco víc času. Teď se jenom obávám, kdy začne chtít hrát taky. Jakoby nestačilo, že se o počítač musím občas přetahovat s manželkou, která tam chce dělat něco do práce (takový zbytečnosti, že? :wink: ). Předpokládám, že jestli mě z důchodu zbudou peníze na občasnej upgrade PC, tak budu hrát ještě na smrtelné posteli.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Ja som kamosa nakazil hranim, ten manzelku a aj svojho syna.
Takze maju doma kazdy svoje PC, to pomoze...

..kamos nakazil aj svojho brata, a ten svoju frajerku a nakoniec aj svojho otca.

Kua... ked si predstavim, co som spustil... 8)

Zacinal som na PMD85, potom 286/386, ZX Spectrum 48+, Atari ST, Amiga 500...... doteraz.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Funda píše: Jakoby nestačilo, že se o počítač musím občas přetahovat s manželkou, která tam chce dělat něco do práce (takový zbytečnosti, že? :wink: ). Předpokládám, že jestli mě z důchodu zbudou peníze na občasnej upgrade PC, tak budu hrát ještě na smrtelné posteli.
:lol: Já jsem přítelkyni naučil hrát a teď toho lituju (to nemyslim vážně :) ...vysedává u NFSU a Harryho Pottera :) )...V důchodu budem mít na smrtelný posteli nasazený helmy a hrát v "ultra 3D" Dooma 12 s patchem 1.3, kterej bude zlepšovat periferní vidění :lol:
kaimaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaimaster »

Počkejte až budem dědci, za takových 30 let už budou bannery s tématikou zubních protéz.
AMD Athlon 64 X2 4400+, 2GB DDR2, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, 320 GB HDD, atd.....
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Spousta 30-ti letejch hraje hry. Jsou to kluci, co mají a znají počítače už 20 let :-)

Je mi 32 let, a pokud se nevěnuji jiným věcem, tak po 10-12ti hodinové práci (programování, analýza, příprava prezentací a realizace) si někdy na půl hodiny až hodinu pustím jeden level z Facr Cry, Half Life 2, Chaos Theory, či Doom 3, nebo poslední dobou Battlefield 2 SP/MP.

Takové FPS je dost dobré odreagování mozku z pracovní činnosti celého dne. Prostě totální změna tématu.

Zajímavá je nakonec i grafika, nechápu jak si někdo může pustit třeba GTA:SA na ATI 9600 kartě (jeden můj kámoš), a baví jej to, vypadá to tak úděsně, že bych o to nezavadil pohledem.

Nicméně, včera jsem třeba se 7-mi letou dcerou hrál "krávy", taková pěkná malá logická Flashová hra, kdy člověk musí správně nastavit šipky aby se kráva dostala do cíle, je to blbůstka, ale vydrželi jsme u toho 3 hodiny (než jsem ji vyhnal ven na několikahodinovou procházku).

Zábavnost nemusí být jen v grafice, ale FPS prostě TOP grafiku potřebují, a takové Battlefield 2 MP je prostě fantazie po všech stránkách (rád likviduji tanky :-) ).
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

radekhulan píše:Zajímavá je nakonec i grafika, nechápu jak si někdo může pustit třeba GTA:SA na ATI 9600 kartě (jeden můj kámoš), a baví jej to, vypadá to tak úděsně, že bych o to nezavadil pohledem..
imho je to o tom co kdo od tý hry chce, já osobně preferuju hratelnost a zábavu před grafikou, nedělá mi problém dneska hrát 10 a více let starý "abandonware" (momentálně drtím Panzer Generala a chystám se na Rise Of The Triad), takže grafika je mi poměrně ukradená.

na druhou stranu.. je fakt že moderní akcelerovaný hry s ořezanýma detailama vypadají paradoxně mnohem hůř než starý neakcelerovaný hry, dřív se pracovalo s hráčovou fantazií a spoustu věcí si člověk musel domyslet. u moderních filtrovaných her tohle není, detaily chybí, není co by si člověk musel domýšlet. možná i proto tyhle dnešní hry nemají takovou trvanlivost.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Závidim, zombuxovi :) A to myslim uprimne (nebo radeji "vážně", upřímně uz se v tyhle zemi nedá myslet nic ... )

Kde jsou ty časy, kdy bych vydržel u hry i s příšernou grafikou, jen proto, ze je fakt zabavná. Dnes pokud hra vypada tragicky, tak ani neprojdu tutorial a jde pryč. :(
Nemáš na to Zombe nejakej recept? Taky bych chtel aby me zas bavily hnusne vypadající hry, nemusel bych upgradovat :(

Ale třeba je to tim, ze hraju převažne FPS - a jak napsal nekdo přede mnou - tam je to hlavne o grafice ...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

2Sent: nj dřív se hrálo všechno protože nic lepšího nebylo, dneska je hráč rozmlsán :-D jinak - bych to nehrotil, každýmu co jeho jest... mě nebaví upgradovat PC za x tisíc kvůli tomu abych hrál pár her v super-dee-duper grafice, za jedno odpoledne to dohrál (cenu hry samotný v poměru cena/výkon radši ani neuvažuju), a stejně mi z toho nic moc nezbylo (Max Payne, Half-life 2, Mafia... všechno poměrně zábavný hry, ale podruhý už to hrát nebudu). radši instnu Heroes 3 :twisted: to jde hrát měsíce :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

shadow píše:Já se teda k inkriminovanému věku naštěstí zase tak moc neblížím (24), nicméně hry mě baví pořád stejně, tj. velice :). Asi i proto, že mým oblíbeným žánrem je RPG. RPG nikdy neomrzí. A jdou hrát celé měsíce :).

ONE PLANET. MANY WORLDS. 8)
já mam do 30níka sice ještě o dva roky dál, ale jinak situace u mě je a bude stejná... RPG forever :worship: //edit by shadow--> 8)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Parim jak vzteklej =)

btw na www.csports.net jsem super elite player (top 1% world) =)

32years - 100-300 frags per day - podle nalady =)

A dodatek - uz nekolik let v podstate zasadne jen Interenet mltiplayer, at uz strilecky nebo strategie - pocitac je ve srovnani s lidkymi protivniky skutecne idiot a nebavi me to =)
Naposledy upravil(a) fanik dne čtv 29. zář 2005, 13:32, celkem upraveno 1 x.
danny1691
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny1691 »

Já začal s PC ve třiceti a hraju jak mourovatej.A kámoš, tomu je 34 a s juniorem hrajou proti sobě strategie.
Jak říká má milovaná, jsme jen přerostlý děcka :)
1984 bylo varování, ne návod.
...v pubertě se musí pořádně šo...t, ti ošklivější sportovat a úplní chcípáci dělat rámus jako paviáni v zoo.Franta Štorm
mita
Nováček
Nováček

Příspěvek od mita »

38, nehraju kazdej den ale 3x az 4x do tydne zastrilim, nebo nejakou strategii. A s kolegama z prace sme pred par mesici delali mini lanparty. Do trech do rana sme se znazili navzajem rozstrilet na cucky :)
PC
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

je mi 27let a nacky jsem nahanel v aces over europe+ japiky v aces over pacific jinak hraju doomovky + nejakou tu strategiji ale taky hlavne diablo2 :)
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

No tak mne je 27 a zacinal som ako 13roc. na Atari 800XL. Hram prevazne RPG ale neodmietnem nic dobre z ineho zanru...kludne aj adventurky a podobne. V poslednej dobe je to Dungeon Siege 2.
Inak podla mna maju buducnost hry typu MMORPG nakolko sa zrejme daju lepsie kontrolovat nelegalne verzie....nemas originalku, tak sa jednoducho nemozes pripojit a nehras. Ale vzdy mi vystane nejaky ten cas aj na to pivko cez vikend...bez toho sa proste neda :-D
AMD X2 5000+, 2x1 GB DDR2 800 , Asus M2N SLI Deluxe, Asus GF9600GT, SB Audigy 4
Petr Dalajka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr Dalajka »

No tak můj otec, 43, hraje už hodně dlouho, tak jak já. Nepropadl tomu asi jen proto, že u kompu jsem pořád já :-D, jinak, jsou určité hry, kdy ho od počítače nedostal snad nikdo, to jsem ho už musel natvrdo vyhodit. Seděl u toho třeba 8 hodin. :)
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Že bych hrál nějak moc hodin denně to ne, ale tak 10 hodin týdně to hodí. A ve 37 letech nejsem v partě s kterou procházíme už řadu let různé onlineovky a další zábavnosti nejsem zdaleka nejstarší, přes 30 je nás plno, několik přes 40, i jeden padesátník by se tuším našel. S řadou hrají i více či méně dospělé děti, jsme takový dvougenerační klan :)
vss Vodnik DrC+ (kp)
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

tak se mne konecne potvrdilo ze hrajou i 30tnici a vejs (nejsem v tom sam hehe), mne je 25 hraju FPS UT1 UT2003 atd nejlepsi je samozrejmne online dethmatch s ne-lamama ale vobcas nejakou lamu taky vyskolim :twisted: ee spoustu veci uz tady nekdo prede mnou rkl ale myslim taky ze budoucnost patri mmorpgeckam jako je Wow. A nebo asultik /dobivani/ (v ut1) pres skype to nema chybu podobny ne li lepsi taktiky jako treba ve Swat4 ale to je trochu lamerska gamesa takze teamovky to je moje uz se tesim ne UT2004 az si zase snekym zastrilime v teamu nechcete mne nekdo zasvetit do lineage2? :roll:
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

Mě je 25 let a hraju od 12 a porad mě to baví stejně a to už mám 1 dětatko 2 lety :) :)
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

dodatek neskolis "lamu" ale "nooba"
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“