Nečtení FAQ, Důležitých Thredů a Pravidel

Zde čtěte zprávy od administrátorů a hlašte problémy nebo návrhy na vylepšení + pravidla fóra.
Pravidelně sledujte tuto sekci.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nečtení FAQ, Důležitých Thredů a Pravidel

Příspěvek od -HoNY- »

Mám pocit, že se tu poslední dobou nikdo nesnaží o dodržováni pravidel a ani tresty ze jejich porušování (a pokud ano jedná se o tresty pouze symbolické). Myslím, že je to věc nad kterou stojí se zamyslet: Buď tu pravidla budou a bude dbát na jejich dodržování nebo se úplně zruší a bordel a fórum se bude udržovat. Od doby kdy sem na fóru trávil denně i několik hodin uběhlo hodně času a podle mého názoru zde proběhly změny k horšímu :evil: FAQy jsou zde úplně zbytečné, protozě je nikdo nečte to samé o důleźitých thredech a pravidlech.

Zvlášt bazar je toho vzorným příkladem, setkal sem se už s pár lidmi co prodávají po SZ, ICQ a většinou se jedná o uživatele s duplicitným accountem. Dále je zde hojný případ prodeje někomu jinémů než prvnímu zájemci popř. lidem kteří nabídli nejvíce

Rád bych, aby se to začalo řešt - fórum se podle mého názoru ubírá špatným směrem.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nečtení FAQ, Důležitých Thredů a Pravidel

Příspěvek od thool »

-HoNY- píše:Dále je zde hojný případ prodeje někomu jinémů než prvnímu zájemci popř. lidem kteří nabídli nejvíce
nechapu co je na tomto spatneho :? to ma clovek co chce neco koupit viset na bazaru 4h dene, jenom aby odpovedel jako prvni? nesmysl :x
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

thool píše:
-HoNY- píše:Dále je zde hojný případ prodeje někomu jinémů než prvnímu zájemci popř. lidem kteří nabídli nejvíce
nechapu co je na tomto spatneho :? to ma clovek co chce neco koupit viset na bazaru 4h dene, jenom aby odpovedel jako prvni? nesmysl :x
ne jenom nechapu kdyz nekdo napise ze to proda prvnimu zajemci a nakonec to dostane nekdo uplne jiny :evil:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

On spis myslel ze se prodavaj veci, ktere uz byly drive zamluveny prvnimu a ten druhy nabidl vyssi cenu. Bohuzel spis je to jenom na prodavajicim jestli udela to, ze to proste proda tomu co dal vic. Prodvajici si taky ale musi uvedomit, ze takovym gestem si rozhodne dobre jmeno nedela, ale tohle je jenom muj nazor, proste kdyz uz nekomu neco zamluvym tak si za tym i stojim :sad:
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Už jsme se o tom bavili po ICQ, osobně taky zrovna nesouhlasím s tím, co píšeš...podle mě se ady pravidla úspěšně dodžují, ale nikde nevidím zmínku o tom, že jsou zakázené prodeje po SZ či ICQ a nebo je zakázané neprodat prvnímu. Ale názor ti neberu... :oops:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Stoobi píše:Už jsme se o tom bavili po ICQ, osobně taky zrovna nesouhlasím s tím, co píšeš...podle mě se ady pravidla úspěšně dodžují, ale nikde nevidím zmínku o tom, že jsou zakázené prodeje po SZ či ICQ a nebo je zakázané neprodat prvnímu. Ale názor ti neberu... :oops:
ano ale kazi pověst fóra jeden nejmenovany uzivatel neco nekomu prodala a pak se toho druhyho zeptal jestli nechce R9800 ta se ukazala jako vadny ale predtim za ni kupujici zaplatil 2500, mě se to vlastně vůbec netýká ale vadí mi že ti dva pak po sobě šli a přitom si zakladali několik accountů :oops:
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

-HoNY- píše:ne jenom nechapu kdyz nekdo napise ze to proda prvnimu zajemci a nakonec to dostane nekdo uplne jiny :evil:
Je sice pravda ze je to ne prilis moralni, ale zrovna tohdle si myslim ze je na kazdym userovi, jestli bude moralni nebo ne...nemuzes nekomu prikazat jak se ma chovat...kua :-D
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

jo, s tímhle souhlasím a to je problém, ale jak tomu chceš zabránit? Když uděláš hodně přísný pravidla, tak to stejně neomezíš, to je prostě jen a jen na morálce a slušnosti kupujicího a prodávajicího...
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

V bazaru je v poslední době nehoráznej bordel žádný pravidla neexistuji, OT sou na denním pořádku a kolikrát se stane že prodávájící prodá věc aniž by o tom informoval zájemce, kteří mu tam postovali nabídky..prodá se to někomu kdo ani nepostoval žadnou nabídku apod.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Je pravda, ze duplicitni thready jsou ale neni jich mnoho, horsi je to obcas s jejich nazvy - kdyz nekdo pojmenuje thread ! tak za to bych osobne rovnou cervenil. Problem je v tom, ze nez se ten clovek rozkouka tak hned zalozi thread - osobne bych treba zalozil forum "Nez zacnete" nebo neco podobnyho, jenze nevim jak donutit lidi to cist - myslim, ze tohle nejde tak hednoduse vyresit - kdyz budete rozdavat karty tak nicemu neprospejeete - ty lidi jsou tuplem liny na to cist vlakno se zaznamem vsech "hrisniku".
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Don Martinez píše:...
Jak jsem jiz mnohokrat navrhoval, Imho zakladani noveho fora je naprosto zbytecne, na ostatnich forech se casto setkavam s tim ze po registraci mi prijde ihned SZtka a v ni vysvetleni co a jak na foru, imho mnohem lepsi nez dalsi "forum". Ovsem nejspise jak jiz mnohokrat to bude zamitnuto jako zbytecne
0118 999 881 999 119 7253
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

cool.user píše:...
Jo to neni spatny napad (uznavam, ze lepsi nez muj), nebo by to mohlo take byt v potvrzovacim mailu...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

No, nevim co znamena pojem "nikdo se nesnazi o dodrzovani pravidel", ale ja osobne poslu denne cca 10 - 15 upozornujicich SZ a zamknu minimalne stejny pocet threadu, ktere jsou nadbytecne. Pri zbeznem pohledu na SD zjistis, kolik threadu denne konci mimo bazar pro nesplneni pravidel (a to se jich po opraveni spousta vraci).

Je tu 11 tisic uzivatelu, tak si uvedom, ze sprava takoveho fora neni nic jednoducheho a opravdu se vsichni snazime - byt to nekdo nemusi zrovna postrehnout.

Pokud vis, ze tu nekdo porusuje pravidla (OT, nepatricne threadu, dvoji registrace), tak neni nic snazsiho nez napsat SZ modum ci adminum - udelal jsi to? Me zadne upozorneni od -HoNY-ho dosud nedoslo... Je hezke se vztekat v teto sekci, ale udelal jsi TY neco proto, aby to bylo lepsi?

ICE píše:jakoze... takovy bordel jako je aktualne na foru tady jeste nebyl... nejwyssi by se mel zamyslet, kde udelali cerveni soudruzi chybu.
To je tvuj nazor, ty jsi sve ukazal, kdyz sis misto PCT vybral Zive...

Tady nepochybne neni vsechno uplne v poradku (mj. i tvoje OT jsem nedavno presouval na SD), ale na to, ze je tu 25 lidi, kteri se staraji o chod fora pro 11 tisic lidi, tak to vypada vic nez dobre. Pochopitelne pokud bys mel napad, jak ten "bordel" dat dohromady, tak si to mile radi vyslechneme.
nechces uz odstoupit? :)))))
A zacnou se diky tomu cist vic FAQ a dulezite thready? Pokud ano, tak je ma rezignace neprodlene na stole...
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

K těm duplicitním threadům a OT bych tady rád něco napsal.

Rozhodně se to netýká jenom nových členů, ale spousta toho je právě od členů stálých a už jsem se nad tím v sekci optik několikrát pozastavil, jak někdo se dvěma větrákama si klidně založí thread o věci, která se tam propírá dnes a denně. Chcete vědět, kde se zapíná DMA? Není nic jednoduššího, než založit nový thread a přitom na hlavou vám visí FAQ, že. :oops:

Nováčci to tady dělali v určitém rozsahu vždy a nemyslím si, že by se tento trend nějak stupňoval a taky si nemyslím, že každý z vás, když sem přišel, tak si napřed důkladně přečetl pravidla a všechny FAQ.
Není naším cílem všechny seřvat a honem dávat karty, spíš lehce nakopnout a ukázat cestu, jak na to. Tohle je fórum pro lidi, pro vás, tak si proboha nestěžujte, že na vás málo řveme. :roll:
Bathory
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Wilik píše:ale na to, ze je tu 25 lidi, kteri se staraji o chod fora pro 11 tisic lidi, tak to vypada vic nez dobre. Pochopitelne pokud bys mel napad, jak ten "bordel" dat dohromady, tak si to mile radi vyslechneme.
Kolik z těch 11 tisíc lidi zde postuje 5-10% a o toto forum se sice stará 25 lidi, ale jak. Kolik z Moderátorů má respekt a stará se o svoji sekci řádně?
Moc jich není.
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

ICE píše:ja jsem chtel stejne kvalitne moderovat obe fora. ja nevim, kdo me dotlacil naprosto nevybirave a arogantne do kouta. nebyl jsi to nahodou ty? tak ted nehraj divadylko, jaky ja jsem osklivy...
Je strasne zajimave, ze Random ani Lord nic o "nevybiravem a arogantnim" nerikali a pritom dostali uplne stejne na vyber jako ty - proste se rozhodli co je pro ne dulezitejsi - na to ma kazdy pravo. Pro nekoho PCT, pro jineho Zive...
edit:
jo... mam navrh... nekdy z modu by obcas mohl pohnout prstem...

treba tenhle FAQ uz nidko neaktualizoval ani nepamatuju
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=2296
A co je lepsi - poslat moderatorovi dane sekce SZ s tim, ze by to mohl aktualizovat a nebo tu vykrikovat v sekci pro adminy? Je zajimave, ze Sent byl tvym kamaradem a kolegou pres 1,5 roku v dane sekci a najednou je to nekdo kdo "nehne ani prstem"...

2 Nordir - bud konkretni, takto obecne to nema smysl. Pokud nekdo z modu podle tebe nedela praci dobre, tak rekni kdo a proc. Admini jsou 3 a nemohou byt vsude, takze mas prilezitost...

edit - doplneno...
Naposledy upravil(a) Wilik dne pát 30. zář 2005, 21:55, celkem upraveno 1 x.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Wilik píše:Pokud vis, ze tu nekdo porusuje pravidla (OT, nepatricne threadu, dvoji registrace), tak neni nic snazsiho nez napsat SZ modum ci adminum - udelal jsi to? Me zadne upozorneni od -HoNY-ho dosud nedoslo... Je hezke se vztekat v teto sekci, ale udelal jsi TY neco proto, aby to bylo lepsi?
nebudu se vztekat nad tim ze sem ti obcas neco npsal a ty si pak rekl neco ve smyslu: "Víš ono vlastně k ničemu nedošlo..." a tak sem došel k názoru Zě stížnosti podávané tobě nemají smysl obrátil sem se na mawu:
MaWa píše:njn :(
MaWa píše:uprimne nejak sjem nepochopil co ti tam kde vadi, a nemam cas to procitat 10 minut. zkus problem lepe specifikovat :wink:
Zdržím se komentářů

Bathory píše:Není naším cílem všechny seřvat a honem dávat karty, spíš lehce nakopnout a ukázat cestu, jak na to. Tohle je fórum pro lidi, pro vás, tak si proboha nestěžujte, že na vás málo řveme. :roll:
Stačí normální domluva (sem tokhle jedno cerstve po registraci pokecal s JD a nebyl problem 8)), vím že ty si svoji sekci udržuješ, tento thred byl určen pro jiné aby zpytovali svědomí.
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

-HoNY- píše:nebudu se vztekat nad tim ze sem ti obcas neco npsal a ty si pak rekl neco ve smyslu: "Víš ono vlastně k ničemu nedošlo..." a tak sem došel k názoru Zě stížnosti podávané tobě nemají smysl obrátil sem se na mawu:
Ale to ti mam lhat? jestlize k nicemu nedoslo, tak proste nedoslo - nemuzeme vsechny perzekuovat jen kvuli tomu, ze mas pocit, ze ti bylo ukrivdeno. Jestli nekdo nema moralku, tak s tim ani ja - ani nikdo jiny nic neudela. Ani sebelepsi pravidla ne.

O tom, ze nekdy proste neni cas - to je naprosty fakt. Neni nas moc a delame to ve volnem case, takze nikdo nemuze chtit abychom tu byli 24h denne a meli cas, kdykoli si nekdo vzpomene. Navic, pokud se kazdy obraci v 1 zalezitosti na vsechny, tak jen pridelava praci.

Ad posledni vec - sam jsem byl v poslednim tydnu snad 5 uzivateli napadan za to, ze "zbytecnou prisnost" pri vyzadovani dodrzovani pravidel. Ty si zas stezujes, ze jsme moc benevolentni - tak ted jsi jen vybrat :)
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

2Wilík:
Cabman, Stoobi - moderatorsky ranky jen na ozdobu, nic nedelaj
Potom Sekce Intel desky, Bazar, AMD, Zvuk - pomalu vubec je nikdo nemoderuje. Jistě by se našli další sekce.
Treba moderatora Bajgy sem zde pomalu nevidel. A nový moderatoři bohužel nedosahují kvalit předešlých modů. Je to můj názor a třeba se pletu, ale připadá mi to že je tu čím dál tím větší bordel.

Chtěl si to po mě teď tak mi pak nevykládej že sem to měl poslat po SZ.

//edit: ale doufám že je to pouze dočasný stav a Wedení fóra zareaguje dřív než bude pozdě.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Nordir píše:2Wilík:
Cabman, Stoobi - moderatorsky ranky jen na ozdobu, nic nedelaj
Potom Sekce Intel desky, Bazar, AMD, Zvuk - pomalu vubec je nikdo nemoderuje. Jistě by se našli další sekce.
Treba moderatora Bajgy sem zde pomalu nevidel. A nový moderatoři bohužel nedosahují kvalit předešlých modů. Je to můj názor a třeba se pletu, ale připadá mi to že je tu čím dál tím větší bordel.
Chtěl si to po mě teď tak mi pak nevykládej že sem to měl poslat po SZ.
nevím, jestli do tohodle můžu kecat. jsem tu teprve 2 roky a mam jen 7x víc postů než ty ale konkrétně amd je celkem fajn a při přechodu z intelu na amd (sekce intel Obrázek amd) mi dost pomohla. že má třeba diskuze o opteronu 30 nebo koli stránek neni chyba modů, že nic nedělají, ale chyba několika userů co se vytahujou, ponižujou nejvyšší frekvencí.
Co se bazaru týče, no třeba tam přes středeční, páteční nebo sobotní večer zůstane pár ot nebo bordelu ale předpokládam, že modi a admini jsou lidi a ne jen nějakej naprogramovanej bot, takže se jsou zlejt místo mazání kravin.

a že by tu byl větší bordel? ani se mi nezdá. kdybys viděl, jak vypadá forum našeho sdružení... :roll:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Odpovědět

Zpět na „Zprávy od a pro administrátory“