So far only Sapphire X800GTO cards like the Ultimate and Fireblade editions using the X800 GTO² (R480) core can be successfully unlocked and from what we heard, X800 GTO² is only made exclusively for Sapphire
no všichni víme, jak je to s kouskama, které jsou posílány do testů...600 MHz jsem snad ještě na žádné X8xx kartě jako přetakt neviděl a už vůbec ne s 12 pipkama. Toto musel bejt nějakej ultra golden sample.
tak moje X800XT jela v pohode na 605MHz GPU takze mozne to je ale vyjimecne.
Mno ja tem testum docela verim, ale beru je s rezervou. Tyhle karty s jadrem R480 jdou fakt dobre taktit a ty pameti tez. To ze dosahli 600Mhz je uctihodne, ale dle ostatnich testu soudim, ze vetsina karet pujde lehce na 550Mhz (videl jsem napriklad 578Mhz, 560Mhz, ale i 540Mhz) .... bude to kus od kusu a bude zalazet na chlazeni
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | ASRock 6800XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB |27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit
Howkey píše:Mno ja tem testum docela verim, ale beru je s rezervou. Tyhle karty s jadrem R480 jdou fakt dobre taktit a ty pameti tez. To ze dosahli 600Mhz je uctihodne, ale dle ostatnich testu soudim, ze vetsina karet pujde lehce na 550Mhz (videl jsem napriklad 578Mhz, 560Mhz, ale i 540Mhz) .... bude to kus od kusu a bude zalazet na chlazeni
no mne zarazilo hlavně, že těch 608 udělali se stock chlazením...to je prostě jak z pohádky...se zalmanem by udělali ještě víc...nevím, fakt tomu moc nevěřím, že je to jen náhodně vybraný kus.
Mno to pasivni chlazeni jak psali je prej na nic i pro nepretaktovany stav, takze ofukovali jeste 80tkou, ale jaky otacky, to uz tam neni. I kdyby nahodne vybrany nebyl, muze ti to byt jedno neb vetsina tehle jader proste zvladne +- tech 550Mhz. Vic bych neresil
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | ASRock 6800XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB |27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit
Howkey píše:Mno to pasivni chlazeni jak psali je prej na nic i pro nepretaktovany stav, takze ofukovali jeste 80tkou, ale jaky otacky, to uz tam neni. I kdyby nahodne vybrany nebyl, muze ti to byt jedno neb vetsina tehle jader proste zvladne +- tech 550Mhz. Vic bych neresil
neřeším..jen že 550 a 608 je rozdíl 60 MHz a to už na výsledcích půjde znát. Tak či tak ta karta bude pro dobrodruhy.
zdravim, me by zajimalo proc je GTO brana jako takovej prevrat je superr to jo ale ja sem kupoval pred nekolika mesici kamosovi GV-RX80256D (ATI GRadeon X800 silent GB DDR3)a je to vpodstate totez 12 pipek, stejny takty, cena, atd. No hlavne jde o to ze uz sme ji poridili o dost driv.
Mmj nemate nekdo zkusenosti s odemykanim a taktovanim tyhle karty??
Radeon X800 není zdaleka to samý. Ještě donedávna byl relativně drahý (v porovnání s nVidií jo), ale hlavně má vždycky jádro R430, který oproti R423/R480 nejde odemknout ani pořádně přetaktovat. Zatímco GTO2 půjde s trochou štěstí obojí.
Hmm tak to je pravda, ale rozhodne si nemyslim ze je to spatna karta na to ze stala 5000 bez DPH nekdy pred 2 mesicema (a na trhu je od dubna)kdy se rikalo ze kraluje v mainstreamu GF6600GT proti ktery bych ji kdykoliv postavil - napriklad si myslim ze obstoji i proti X800GT (bylo mozno s velkym stestim odemknout na 16pipek, ale spis na 12) a tady uz jich bylo rovnou 12.
No kazdopadne je levnejsi nez GTO tak pokud nekdo nechce odemykat a taktovat tak je to totozna karta s GTO za nizsi prachy.
Ale jinak s tim jadrem (430) je to pravda to je zase taky fakt
Pokud vidim dobre,tak na HISu je stejnej stock chladic kterej je pouzitej na X800XT..mel jsem presne tuhle kartu a porovnat hlucnost nemuzu,pac okamzite chladic sundavam a nasazuju Zalman
Pokud vidim dobre,tak na HISu je stejnej stock chladic kterej je pouzitej na X800XT..mel jsem presne tuhle kartu a porovnat hlucnost nemuzu,pac okamzite chladic sundavam a nasazuju Zalman Smile
Můžeš prosímtě upřesnit jaký Zalman tam namontuješ? Typ, případně, kde ho koupit. Dík
Nevíte někdo jak je to s přetaktováním toho obyč HISu? Resp. s účinností chladiče? Sapphire ultimate se prý nedá uchladit tím, co má (ale to jsou heatpipe).
Jestli myslíš HIS 800GT tak ten jsem bez problémů přetaktoval na 564/610 3dmark05 4793. Samozřejmě bez fragmentů. Jela i veš ale mám pocit, že začala fragmentovat. Super je, že má chladiče pamětí.