Ohledně flashování biosu garafických karet jsem úplný začátečník
-ještě jsem žádnou nikdy neflashoval.Ale jestli jsem ten postup ze článku
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57 pochopil správně,tak by to mělo vypadat něják takhle:
1- Ve WinXP si otevřu "Tento počítač" , vrazím disketu do mechaniky , zvolím naformátovat , a vytvořit spouštěcí disketu MS-DOS.
2- Na tu samou disketu ještě nakopíruju upravenej bios pro X800GTO2 a staženej flashovací program Flashrom.
3- Resetnu PC a nechám ho nabootovat z tý diskety.
4- Po nabootování do příkazovýho řádku napíšu
"flashrom -s 0 oldbios.bin" bez těch uvozovek.Tím se mi uloží na disketu stávající bios co je v grafice.
5- Potom napíšu
"flashrom -p 0 <název staženého biosu.bin>" a nahraje se do karty novej bios.V reálu při psaní příkazu tam nebudou ty zobáčky pokud se teda nemýlím.
Když bude název nového biosu moc dlouhý a nepůjde napsat do příkazu,tak se jednoduše ve Win přejmenuje na něco kratšího.Pří zadávání příkazu se musí pochopitelně přesně zadat nový název.
Stažený nový bios se jmenuje
Sapphire.X800GTO2_16P.Samsung16.bin
takže příkaz pro naflashování bude vypadat následovně:
flashrom -p 0 Sapphire.X800GTO2_16P.Samsung16.bin
6- Pokud flashování bude protestovat tak zadám příkaz
"flashrom -f -p 0 <název staženého biosu.bin>" Opět bez uvozovek a zobáčků.To by mělo kartu donutit násilím
7- Nakonec restartovat PC a pomocí AtiTool zkontrolovat počet pipelinek.
Jestli tohle klapne,tak nasadím Silencer5ATI
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31138 a pak karta pozná co je to pořádný OC.
Jak jsem již psal,nikdy jsem ještě bios do karty neládoval (nebylo třeba) a nerad bych si něják zlikvidoval novou GK 7000+7500Kč.(Teda alespoň doufám že ta X800GTO2 nebude dražší).
Píšu to sem taky proto aby to i ostatní méně zkušení overclockeři měly tady pěkně po ruce a polopatisticky vysvětlený a nemusely se postupu pracně dohledávat.
Pokud jsem v popisu něco vynechal nebo je tam něco špatně,tak budu rád když mě někdo zkušený opraví.
Opteron 144@2600MHz|Vlajková loď ATI Sapphire HD 3870|MB: DFI LP UT nF4 Ultra-D|2x512MB DDR400 Mushkin 2-3-3-5|Enermax Noisetaker EG701AX-VE(W)SFMA V2.0 600Watt|HDD80GB Maxtor DiamondMax Plus 9 6Y080P0 + HDD250GB Maxtor DiamondMax 10 6L250R0|CD+DVD palírna