Shader Model 3.0 a grafiky dneska

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Saaty
Nováček
Nováček

Shader Model 3.0 a grafiky dneska

Příspěvek od Saaty »

Zdravim vsechny. Mohl by mi prosim nekdo podrobneji vysvetlit rozdil ve SM2.0 vs. SM3.0, jak se to s nim ma a take zda se by se vyplatilo pri upgrade grafiky (agp) poridit si radeon x800xx , ktery SM3.0 nepodporuje, v potaz je treba taky brat budouci (dnesni) hry, ktere jiz dany standard podporuji.Muj tip na grafiku je GF6800gt, ktera ho sice ma, ale starsi kolem 7,5k se mi nedari nikde sehnat. Diky za tipy.

//edit Wilik - upraven nazev
Naposledy upravil(a) Saaty dne ned 2. říj 2005, 14:44, celkem upraveno 1 x.
Cpu:AMD Dual-Core Athlon A64 X2 3800+ EE@2,4GHz (65W) 64-bit Windsor socket AM2|Mb:ASUS M2N-E, nForce570 Ultra|Ram:1GB (KIT 2x512MB) DDR2 675MHz PC5400 CL4-4-4-12 CORSAIR TWINX XMS2|VGA:ATI (Sapphire) Radeon X1900GT rev.2@570/750|HD:SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB, SATA II NCQ 16MB |Soundcard:SBAudigy 2
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Reknu ti jen to,6800GT je stejne nepouzitelna v PS.3.0...smysl to ma az s 7800GT a vejs...nebo s X1800XT...
Mac...
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

podle mě každá technologie kterou karta obsahuje je dobrá a až výjdou nové hry tak se uvidí. Je sice pravda že 6800 je slabší proti 7800 ale pokud GT nataktí na úroveň Ultry tak to smysl má.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

B@RT píše: ale pokud GT nataktí na úroveň Ultry tak to smysl má.
WTF :roll:
Mac...
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

godlike píše:
B@RT píše: ale pokud GT nataktí na úroveň Ultry tak to smysl má.
WTF :roll:
Nechapu proc WTF? rika to snad jasne ne? :?

6800GT @ OC = 6800U :wink:
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

rozdiel? V nekonecnych registroch v SM3 oproti SM2....Teda moznost nasadenia podstatne viac shaderov ako v SM2, resp. zalozit na nich komplet cely engine (Unreal 3). Potom niektore featurky ako displacement mapping (viac o nom http://www.pcforum.sk/viewtopic.php?t=1142 ).
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

jj presne tak.. :wink:
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

rozdíl jse že je to vývoj a tento engine zase umožní nové hezčí efekty ... samosebou na to aby sis je užil bude potřeba výkoná karta která je zvládne ... nic víc nic míň ...

6800GT@Ultra ??? to je pořád slabá slaboučká karta na SH3 ;) ... moje x800XL je nemá a po nataktování ultru porazim :) a jakmile přijdou SH3 budou na tom obě karty stejně :) ...stejně v pr.... :lol: :oops:

BTW: 6800GT@ultra je oprvadu veliké taktování :lol: :oops: :wink:

prostě dnešní generace karte končí víc se zní nevymáčkne samosebou si hry na SH 3 zahrajem ale jen v omezené kvalitě a rychlosti :(

SH3 byly stejně od počátku na 6800 (má je dokonce i 6600) uplně na parádu :) a viditeně na to mnoho lidí skočilo :) ....

SH3 mají význam jedině na nové generaci karet ...
alea206
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alea206 »

Zase tak ty 6800 nezatracujte. Já svojí 6800 otevřu na 16/6 a nataktuju v DOT o 10% tak v pohodě zvládá Serious Sam 2, Call of Duty 2, Age of Empires 3, FEAR. Mačkat z ní maximum zatim nemá smysl.
Jinak to nataktování který používám je pod možnostma 6800GT a když ji navíc nataktuješ na ultra, tak bych řek, že to smysl má.
Ono se vždycky straší jaký příští Enginy budou hrozně náročný, ale nikdy to (už z marketingovejch důvodů) neni tak hrozný. Zvlášť když už sem měl v ruce "ochutnávky" z next-gen enginů a zvládám je na svojí sestavě v pohodě, eště mám místo pro takt grafky.
Di do 6800GT s 256MB paměti od lepšího výrobce a máš na pár let vystaráno. (Samorřejmě na míň než s 7800, ale pro AGP podle mě neni lepší volby než 6800GT@Ultra sám ji nemám jen z nedostatku peněz v období koupě)

edit: Ale chce to silnej zdroj tak 450W kvalita
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

alea206 píše:Zase tak ty 6800 nezatracujte. Já svojí 6800 otevřu na 16/6 a nataktuju v DOT o 10% tak v pohodě zvládá Serious Sam 2, Call of Duty 2, Age of Empires 3, FEAR. Mačkat z ní maximum zatim nemá smysl.
Jinak to nataktování který používám je pod možnostma 6800GT a když ji navíc nataktuješ na ultra, tak bych řek, že to smysl má.
Ono se vždycky straší jaký příští Enginy budou hrozně náročný, ale nikdy to (už z marketingovejch důvodů) neni tak hrozný. Zvlášť když už sem měl v ruce "ochutnávky" z next-gen enginů a zvládám je na svojí sestavě v pohodě, eště mám místo pro takt grafky.
Di do 6800GT s 256MB paměti od lepšího výrobce a máš na pár let vystaráno. (Samorřejmě na míň než s 7800, ale pro AGP podle mě neni lepší volby než 6800GT@Ultra sám ji nemám jen z nedostatku peněz v období koupě)

edit: Ale chce to silnej zdroj tak 450W kvalita
mě taky všechno jede na full ale Engine na SH3 bude uplně jiný kafe ... žadná z těch her na něm není vuběc založena ;) ... počkej si na UT3 a pak plač :) ... pokud nemáš Dulacore a novou kartu tak plný detaily s full AA asi nedáš :) a jak všichni víme na plný detaily vypadá každá hra uplnmě jinak než na střední ;)
niatheppe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niatheppe »

to alea206: když už doporučit kartu do AGP, tak by bylo vhodné zmínit taky X850XT, kterej se dá sehnat kolem 10000,-, což sice oproti 7800GT sice neni moc úžasná cena, ale do AGP se zatim nic lepšího nesežene.
alea206
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alea206 »

Digitaldoom píše:
mě taky všechno jede na full ale Engine na SH3 bude uplně jiný kafe ... žadná z těch her na něm není vuběc založena ;) ... počkej si na UT3 a pak plač :) ... pokud nemáš Dulacore a novou kartu tak plný detaily s full AA asi nedáš :) a jak všichni víme na plný detaily vypadá každá hra uplnmě jinak než na střední ;)
U3 engine je něco jinýho než dnešní enginy naprosto souhlasim, ale SS2 a CoD2 engin jsou co když ne PS3 a VS3. Pochybuju, že byly původně vyvýjeny pro 2.0 a 3.0 byla jen dodatečně impletována.
Eště k tomu U3. Pochybuju že většina lidí v ČR bude mít peníze na to aby si mohla postavit stroj pro hraní U3 s plnejma detailama a plnym FSAA a AA.
A kolik lidí s AGP deskou má nebo může mít dualcore CPU (myšleno nejen po technologické, ale i fynanční stránce)?
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Tak ako ked vysiel DOOM3 a nesiel 50 percent ludom ani spustit a po pol roku uz si to zahra snad kazdy... podobne to bude s U3 engine :wink:
Inak SS2 je primitivny engine, ktory na maximum slape ako hodinky s r9700, to su dokonca slova autorov a ja som si to uz potvrdil, ze to tak naozaj je :wink: CoD2 no neviem, ale ta grafika je podla mna na uplnu novinku uboha (hovorim o deme), ved si vsimnite len ake hnusne su textury niektore, napr. v tom aute na zaciatku co sa veziete.... :wink: A to este nehovorim o tom, ze na r9800xt ta hra bezi na 1024x768 @vsetko max v pohodicke.... :roll:
Proste Unreal3 bude o niecom inom.... Viete co pouzili pri prezentacii ako GPU ? 2x6800 SLI a pisali ze to ledva zvladlo maximum :roll:
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Digitaldoom píše:SH3 mají význam jedině na nové generaci karet ...
Není to pravda, a na rozdíl od tebe to vím z praxe. Takový Splinter Cell Chaos Theory na jedné 6800U běží skvěle v SM 3.0 s HDR. Tím, že do svých -náctiletých výkřiků dáš hodně smajlíků si něco sice sice dokazuješ, ale praktické znalosti to nejsou. Pokud ty karty nemáš, tak o tom proboha aspoň nepiš, chápu, že su pořád odůvodňuješ nákup X800 karty jako super koupě, ale .. to nikoho nezajímá.

Mám 2x6800U, 1x7800GTX i X800XL (pro sedmiletou dceru), a řada GeForce 6 rozhodně SM 3.0 zvládne... Navíc 6800U má lepší kvalitu obrazu na X800XL, srovnáváno vedle sebe ;-)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

radekhulan píše:
Digitaldoom píše:SH3 mají význam jedině na nové generaci karet ...
Není to pravda, a na rozdíl od tebe to vím z praxe. Takový Splinter Cell Chaos Theory na jedné 6800U běží skvěle v SM 3.0 s HDR. Tím, že do svých -náctiletých výkřiků dáš hodně smajlíků si něco sice sice dokazuješ, ale praktické znalosti to nejsou. Pokud ty karty nemáš, tak o tom proboha aspoň nepiš, chápu, že su pořád odůvodňuješ nákup X800 karty jako super koupě, ale .. to nikoho nezajímá.

Mám 2x6800U, 1x7800GTX i X800XL (pro sedmiletou dceru), a řada GeForce 6 rozhodně SM 3.0 zvládne... Navíc 6800U má lepší kvalitu obrazu na X800XL, srovnáváno vedle sebe ;-)
vážený hulane ... ench si své teenagerské výkřiky pro někoho jiného kdyby alespoň an nich bylo za máku pravdy...

skládám 10 sestav týdně vyzkoušim a otestuju haldu součástek mám vyzkoušeno celou současnou nabídku karet ...(abych věděl co sestavuji) ..

x800 jsou rozhodně nejlepší koupý současnosti naproto bez debat ostatně pokud tvrdíš něco jiného tak si ostatní mohou udělat obrázek o tom že tomu vyloženě nerozumíš ...

x800GT,x800GTO,x800XL jsou lepšími kartami než 6xxx řada NV ... ano ATI to trvalo dlouho ale nyní je lepší ... a rozhodně s lepším obrazem ;)

tvoje výtečné 6800Ultra jsou výkoným kartami ale jelikož nabízejí stejný výkon ale s o hodně vyšší spotřebou než x800XL nejsou lepší volbou ...

SH3 je něco co je na 6xxx řadě pouze na ozdobu a z důvodů marketingu ... dávno se vědělo že tato generace karte nebude mít dost surového výkonu aby S3 mohlo využít ... Sprinter Cell opět není zdaleka hrou na SH3 ;) Hraji 10h denně spousty her takže mám vcelku slušný přehled ... na VŠ mám na to čas (takže si konečně nech své teenagerské výkřiky ... ty o VŠ můžeš jen snít či lhat že pane rádoby magistře :lol: )

takže 6800 vs x800 zde je vcelku jasně v dnešní situaci více + na straně ATI (cena výkon spotřeba) ...

co se týká 7800GTX těžko se sní ATI může měřit když x1800 nemáme natrhu že ;) ale měl jsem na vyzkoušení 2x7800GTX SLI (tedy více než ty hulane) a výkon super ale kvalita obrazu při vyhlazování nic moc ... lépe řečeno čekal jsem více ... jako strojař a návrhář v CAD poznám kvalitní obraz skutečně dokonale což ty jako laik můžeš těžko rozeznat , těžko si kdy mohl vidět nějakou pořádnou pracovní GK v akci ;) to bys o kvalitě obrazu u NV7800 hned mluvil jinak :) ...

takže nech si své výlevy nikdo na ně nění zvědavej ...

Krom toho tady na foru většinu lidí velice zajímá co je super koupě a co není a karta za 15 000,- jí skutečně není ;) zato x800 (GT,GTO,XL) jí dnes opravdu je :)

//edit: shadow: částečný průmaz.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

@DigitalDoom: vždy když po tobě něco čtu, tak si myslím, že ti není těch 14 let, ale jen 12 let. No nic. Už jsem tě mockrát upozorňoval abys místo planého žvanění (to ti jde fakt skvěle) udělal třeba screnshot z ATI. Nebo něco jiného, rozumného, ne pouze a pořád ty tvoje kydy.

Zde jsou moje screenshoty z NVIDIA karet:
http://hulan.cz/blog/item/screenshoty-z ... ch-top-her

Až se na toto ATI dotáhne, při nejméně 60FPS na 1280x1024, může se s NVIDIÍ měřit. Tak co, budeš pořád kecat, nebo to vezmeš jako výzvu? ;-)

PS: měl jsem 2x7800GTX, ještě včera, ale dnes jsem jednu prodal, nenarazil jsem zatím na hru, která by je v 1280x1024 potřebovala, a chladit 2x7800GTX nebyl zrovna med, přestože žhnou méně než stará X850XT... Ostatně jako jakoukoliv highend kartu ve 2 kusech (předtím jsem měl 2x6800U).
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

No nevim ale na tech screenech je pouze u HL2 snimkovac..jinde ho nevidim.. :?

//edit: jo a nevim jak u GTA - SA das 60fps tak aby se ti vykreslovaly textury :lol:
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jackiii píše://edit: jo a nevim jak u GTA - SA das 60fps tak aby se ti vykreslovaly textury
Postačí vypnout Frame Limiter v nastavení Display, jinak je limit na (tuším) 25 FPS, bez Frame Limiteru to jede na max...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Já vám nebudu promazávat příspěvky, nejsem příznivcem promazávání příspěvků, ale proboha už skončete s tím vzájemným osobním napadáním. Nebo přijde Wilik, a udělá s tím rychlej proces. Takže apeluji na Váš rozum.

Promazána pouze jedna do očí bijící věta DigitalDooma...
Naposledy upravil(a) shadow dne úte 4. říj 2005, 13:34, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

radekhulan píše:
Jackiii píše://edit: jo a nevim jak u GTA - SA das 60fps tak aby se ti vykreslovaly textury
Postačí vypnout Frame Limiter v nastavení Display, jinak je limit na (tuším) 25 FPS, bez Frame Limiteru to jede na max...
Uplne te chapu..ale mizi mi cely mesto pred ocima :cry:

A jeste dotaz..jak udelas v HL2 pri rozliseni 1280x1024 aby si mel snimkovac na strane v rohu...
Ja kdyz nastavim tohle rozliseni tak mi to blikne skoro doprostred.. :?
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“