UPGRADE - snížení hlučnosti PC na minimum

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

ZDroj ti tam samozřejmě půjde, v tom problém není...ale horší je to z case, respektive bude mít problém s chladičem CPU a vlastně i s přídavnýma větrákama...Být tebou, tak hodně rychle koupím novou case, stačí nějaká obyč, ale aby měla zdroj naležato nahoře... :wink: Pak to bude hned všechno snadnější... :wink:
Cormi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormi »

Ted jsem koukal na muj zdroj a na stávajícim ventilátoru zdroje je nápis KME a je tam normálně přes kabel - průměr 80mm. Co kdybych jenom vyměnil ventilátor zdroje za 80mm Nexus a dovnitř casu dal další Nexus? To by mohlo stačit, ne?
marek.tkd
Začátečník
Začátečník

Stisenie CPU

Příspěvek od marek.tkd »

Tiez som riesil podobny problem...

Dsoku mam K7N2 Delta, tam som vymenil chladic chipsetu za passiv Zalman ZM NB 47J

Grafiku som zial kupis 9600Pro s aktivnym chladenim, tak som to vymenil za Primecooler VGAHP1

Na CPU som dal Arctic Cooper Silent 2M s manualnou regulaciou

a do case som dal uz zmienovany Arctic Fan 3. S jeho hlucnostou som nebol spokojny, tak ho regulujem podla zataze CPU manualnou regulaciou Primecooler AFSC1.

CPU ma Sempron 2400+. V Biose som ho podtaktoval na FSB 150 a cez Speedfan sa mi zvysuje FSB podla zataze az na 200. Ked surfujem po nete, stahujem, pisem dokumenty, chladic na CPU mam na 1500 RPM a Arctica v Case na minime, neviem kolko to je, lebo Speedfan to uz nezaregistruje. Teplota je max 43 C.

Este zdroj, je to nejaky shit Mercury 400W s 12cm ventilatorom. Ma bud automaticke otacky, alebo manualne na max.

Je pravda, ze som do toho vrazil dost. Lenze ked som to PC kupoval, nepotreboval som ticho. Teraz by som si urcite komponenty rozmyslel. Ale to uz je OT.
Hlavne je, ze mam tich a nic ma v noci, ked stahujem nerusi.
Marek

BTW: 2Cormi: ta vymena ventilatora v zdroji by nemusela byt zla
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

Prosim kde bych ho mohl koupit ten vetrak Nexus Real Silent?
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

diky ja to hledal ve svych oblibenych prodejnach a tam to nemely a kdyz jsem hledal jinde tak to proste v Brne nemely. Nakonec jsi mi dal odkaz diky kteremu to mam na dosah ruky a jeste o cca 20 Kc levneji. Dik
check
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od check »

doporucil bych vyuzit prave nevyhody tvoji case:
koupit nejaky zdroj s 12cm vetrakem (vyber nechavam an ostatnich)
zmerit vzdalenost procesor/zdroj
sehnat co nejvetsi pasiv s dirami mezi zebrami orientovanymi nahoru
udelat tunel z ctvrtky/plexiskla od pasivu ke zdroji
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Když se třeba komp zavře do dřevěného stolku tak ztichne... Bohužel to je příliš velké řešení.
Zkoušel někdo dát pouze zdroj do zvukotěsné externí skříně? Bývá to jediná komponenta kterou je docela problém odhlučnit.
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Tak ja jsem spokojen s hlukem meho PC.
Deska ma pasiv na chipsetu (kliknete na ni v podpisu), graficka karta ma heatpipe chladic. Vetraky case mam tri.
Takze jako prvni uvedu 350W zdroj s 120mm ventilatorem. Tam je hlucnost zatim v pohode.
Dalsi je BOX chladic na procesoru. Toci 3000ot/min. V biosu lze nastavit otacky dle teploty procesoru. Je s tim ale problem.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=45352
Ale BOX se bud to vypne a pak kdyz se dostane na teplotu, ktera je nastavena treba na 30st.C by se mel zapnou na low rezim to znamena tocit treba nejakych 1000ot/min (podle nastavni) On se vska roztoci hned na tech 3000. Asi teda BOX neumi nejake rizeni otacek :(
Kazdopadne klidne bych ho mohl vymenit za pasiv
Treba tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28291
Nedaval bych na neho zadnej dalsi vetrak, staci ze by na to foukal ten vetrak co je ve zdroji 8-) (mam sempron 2800+ a ten netopi absolutne vubec)
A posledni vetrak je 120mm vetron v bocnici, ktery je soustreden tak, aby foukal na grafiku a na chipset. Ten toci asi 1400ot/min. V budoucnu az to bude mit za sebou dam nejakej podsvicenej ale hlavne co nejtizsi.
http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... tiid=12092
Tenhle by se mi zamlouval, jen nevim jestli je podsviceny :roll:
Hlavne ta hodnota 19dB je fajn 8-)
Takze pak uz by byly v case jen 2 vetraky:120mm zdroj a 120mm bocnice. To bude tichoucko :D
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

mám v PC taky vetraky od AC 80x80 4x a jsem spokojenej a na VGA taky
Silencer od AC a fakt AC rurezz :)
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
mee.too
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mee.too »

Cormi píše:Prosim vás - umíte někdo říct, zda mi tam půjde tenhle
no já mám sapphire ati 9600xt 2,53 celeron 2*256 ramky základovku asus p4s800d disk 80 western nějaký ty ledky a 2 katody. a zdroj 350watů s 12cm větrákem eurocase to utáhne uplně v pohodě a je docela tichej
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Pajax píše:Když se třeba komp zavře do dřevěného stolku tak ztichne... Bohužel to je příliš velké řešení.
Zkoušel někdo dát pouze zdroj do zvukotěsné externí skříně? Bývá to jediná komponenta kterou je docela problém odhlučnit.
zdroj neni problem odhlucnit ale jedinej problem jsou disky.....ty bohuzel odhlucnit nejdou vubec:(pokud teda nechces vrazit penize do nejakyho udhlucnovaciho ramecku
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“