DFI LP UT nF3 Ultra-D (nF3 Ultra) - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

mě ta deska fachčí bezproblémů, pasiv jsem bastlil ihned, co mi přišla domů, problém toho chladiče na čipsetu jsou větší chladiče na grafice, se Zalmanem VF700 i Silencerem se musí bastlit, prodávané chladiče pro čipsety nelze použít
kvůli 4 ks pamětí je nutno mít buď betu 815, nebo poslední ofic. 824
michalos2
Nováček
Nováček

Příspěvek od michalos2 »

Honys1983 píše:Zdarvim, asi mesic mam tuto desku a jsou s ni jen problemy, nedavno mi nekde v PC podivne pipalo (tukalo ci co), jednou nabehli windows pak zase ne, nekdy to vytuhne v biosu, vypadalo to na vadny disk, dal sem ho pryc a nechal tam jen jeden, asi 2 hodky v poradku a pak to same, takze diskama to neni, zkusil sem vymenit pameti (dokonce ze dvou jinych PC), taky nic, pak se to po nahrani noveho oficialniho biosu srovnalo, no a dneska je to opet v cudu!!! Po zapnuti PC se nic nedeje, sice je v chodu, ale nebootuje proste nic, jako bych napr. taktoval a nastavil agresivni casovani, ktere nezvladne, jenze ja mel vse na default!!! Tak sem vyndal baterku, znova nandal, PC nabiha a co nevidim CMOS Checksum Error-Default Loaded, ok najedu do biosu potvrdim Load optimize default ulozim a pc jede a win v poho bootujou, jenze ja chci v biosu zmenit datum z 2003 na 2005, vypnout integrovanou zvukarnu, natsavit First Boot hardisk a to nelze, no vono to jde, ale pak uz mi PC opet nejede a musim opet vyndavat baterku!!! staci kdyz zmenim jen datum, save and exit a PC uz nenabehne! Uz sem z ni mrzutej.Biosy sem zkusil asi tři a nic.Moje sestava: A64 3700+ san Diego,
2x 512MB DDR 400MHz CL2,5 Corsair, ATI Radeon X800XTPE, SB Audigy 2, LG vypalda, 2x HDD S-ATA (Seagate 120GB a Maxtor 80GB) a disketovka.
Jinak deska ukaze S-ATA disky jako ATA-133 fakt nechapu proc, mozna ze to bude zdrojem ktery je 350W Fortron FSP350 60PN(PF).
Asi zitra by mi mel prijit vykonejsi zdroj 450W Chill Innovation CP-450A2,
takze jestli bude problem pretrvavat jdu tu posranou desku reklamovat, ja vul si myslel ze DFI Best !

PS:jo a jinak mi asi odchazi chladic na cipsetu, obcas vydava sileny zvuky, kdyz na nem pridrzim prst tak nic :cry:
Ja si myslim ze to bude tim zdrojem ja ho mel taky a proste sestavu neutah :( s tou 450W to bude urcite v poho
Janosik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Janosik »

2all :

aky pasiv by ste dali na ten chipset, ja som skusil zalman nbj 47, ale jeho sirka je mensia ako je sirka chipsetu, bude to vadit ?
AMD Opteron 2 x 246 { 2 x 2 ghz } @ 2 x 2,2 Ghz , mobo : Tyan Thunder K8WE atx ext format , ram : 4 x 512 mb cl 3 , hard drive : Maxtor 160 GB 8 mb cache sata , DVD RW : Teac , PSU : Tagan 480 W
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Staci 410W ThermalTake?

2 disky
x800pro
distetovka :)
2 mechaniky
audigy 2
opteron 144

(ovsem pokud ho na te desce vubec rozjedu :cry: )
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Honys1983
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honys1983 »

A jakou sestavu neutahla Michalosi2?????? Zdroj mi jeste nedorazil, tak sem dal PC do Losanu s tim ze si myslim ze deska je vadna, zitra se mam ozvat a meli by mi rict vo co go.jinak v manualu desky pisou we strongly recommend that you use a minimum of 400 Watt (or greater) power supply, tak nevim, ja osobne se priklanim na vadny kus.
michalos2
Nováček
Nováček

Příspěvek od michalos2 »

Janosik píše:2all :

aky pasiv by ste dali na ten chipset, ja som skusil zalman nbj 47, ale jeho sirka je mensia ako je sirka chipsetu, bude to vadit ?
Ja tam mam Zalman ZM-NB47 J stal asi kilco. je fakt v poho :) na chipsetu mam teplotu 35C a mam O 144
Honys1983
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honys1983 »

Tak mi ji Losan vratil a oduvodnili to tim ze ten bios (nejnovejsi oficielni 2005/08/24) byl spatny a nerozumi si s ni, tak mi tam dali betu (2005/08/15) a vse pry je OK.
No dobre, tak sem na rychlovku pustil 3DMark 2005 vse OK, chvilku se hrabu ve woknech a bum restart PC vo co go????? Windows nabehnou a co nezjistim, pamet a CPU bezej na 216MHz (default pro pamet 200 a FSB 200), procak misto 2,2 jede na 2,39GHz, jak je mozny ze se sam taktuje???? Takze to Losan asi ani netestoval:x Najedu do biosu a vono fakt FSB je nastavena na 216, nastavim 200 ulozim, resetnu a vse jede jak ma system ukazuje 2,2GHz a pamet 200(400MHz), resetnu mrknu do biosu a opet 216MHz, co je tohle za haldu fakt nevim.HTT mam na 4x.Tak co na to rikate ?, je ta deska v poho???? Neverim tomu ze by tohle delalo neco jinyho, podotykam ze sem tam dal dneska novy Chill Innovation CP-450A2 fan 12cm 450W ATX zdroj, takze zdrojem to nejspis nebylo.Budu to testovat a jestli se to bude s... tak at si to vemou.
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

já jedu už týden na tom nejnovějším biosu
(předtím beta kvůli 4ks pamětí) , procák na 230, paměti na 248 a bezproblémů
paměti máš na 2T nebo 1T ? jestli 2T, tak ta fošna je asi nějaká divná
Honys1983
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honys1983 »

Takze pameti mam na 1T a napeti sem dal radsi 2,7V drive mi to pri defaultnim 2,6V padalo nebo resetlo PC po zvyseni na 2,8V vse stable, ted to facha s 2,7V. Jinak uz se to z niceho nic chytlo, asi 5x sem zkusil nastavit FSB na 200 a nic (porad 216) a na poseste se to chytlo (husty co :)).
Ten prvni restart jak sem popisoval vyse byl mozna tim HTT, ktery sem hned jak sem prisel z Losana a namontoval new zdroj nastavil na 5x, ted to jede na 4x, pritelkyne hraje asi 1:30 GTA:San Andreas a zatim se to drzi, jestli bude vse v pohode, tak se asi radsi uz nikdy nebudu hrabat do taktovani, protoze je mozne ze sem ji oddelal ja sam a to tim ze sem ze zacatku co mi prisla taktoval 3700+ na 4200+ (FSB 237, 1,5V-2600MHz, pamet sem dal na 166MHz pri 2,8V).Mam chut tam zkusit jeste jednou ten new ofiko bios, ale mam bobky :cry:

PS:jen tak pro zajimavost, koukam ze mas ctyri moduly, jede ti Duall ?????? (1T nebo 2T??????)
A co F.E.A.R. ? Podle me to obcasne skubani je pameti kdo ma 1GB tak se moc necape, kdo 2GB je v poho co?????????
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

mám dual s 2T a tu hru nemám
michalos2
Nováček
Nováček

Příspěvek od michalos2 »

2 All Potreboval bych PLS poradit. Mam problem, na desce je vsude sileny napeti Sad Nahral sem novej bios a asi po dni se to podelalo Sad Ukazuje mi to i sileny teploty na CPU- mam Tt 112 +2xAC Pro 2L. Pred tim bylo vse OK. Teplota na O 144 kolem 25C a ted to skace 25,45,38 atd. ptoste se to neustaly. Napeti taky bylo v poho mam LC S 480W.
Obrázek
ted mam na CPU 1,55 napeti a pise to tohle :( a ty dalsi hodnoty sou taky peklo :(
Muze mi nekdo PLS poradit?
Zdenek Teska
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zdenek Teska »

michalos2 píše:
Janosik píše:2all :

Ja tam mam Zalman ZM-NB47 J stal asi kilco. je fakt v poho :) na chipsetu mam teplotu 35C a mam O 144
Ja jsem tam dal Primecooler PC-NB1 ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076 ) a jsem spokojen.Měl jsem sice obavy kvuli velikosti,mam na GK zalmana, ale nakonec bylo vše bez problému.

Ještě otázečka.Máte nějaké zkušenosti s biosem LPUTNF30824 (24.8.2005)
Phenom2 X3 720/Gigabyte MA770-DS3 rev.1 bios F7 / 2x2GB /Saphire HD4850
DVD RW LG-GSA4082B/WinFast TV 2000 XP/Samsung 160G 7200ot./550W Seasonic
Janosik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Janosik »

2Zdenek Teska :

ahoj no som ho dal do dosky a ziadna zmena oproti biosu zo 7 mesiaca , myslim teplota my skace stale a stabilitu som este velmi nestestil ... :(
AMD Opteron 2 x 246 { 2 x 2 ghz } @ 2 x 2,2 Ghz , mobo : Tyan Thunder K8WE atx ext format , ram : 4 x 512 mb cl 3 , hard drive : Maxtor 160 GB 8 mb cache sata , DVD RW : Teac , PSU : Tagan 480 W
vesdan
Nováček
Nováček

Příspěvek od vesdan »

Jak je to s taktováním na této desce? Jde to dobře jako na Lannparty NF3 s.754? Tady pročítám že to jde docela špatně a že s ní jsou problémy
AMD Athlon II X2 240 @ 3,2 GHz, GIGABYTE MA785G-UDD3H, 2048 RAM DDR2, HDD 160GB SATA, GeForce 7600GT Leadtek 630/1520
Honys1983
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honys1983 »

Tak sem volal do Losana a rikaly ze je nejspis vadna a uz mi ji meni za novou, tak se uvidi.

Update:Takze deska je vymenena a rikali ze problem byl stejny, pry to delaly
ty dva S-ATA disky, kdyz byly zapojeny v S-ATA 3a4 konektorech tak to blblo, po prehozeni do portu 1 a 2 vse bezi, je to divny co, no a vetrak na cipsetu aspon
nevrci.
Arnie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arnie »

Ahojte , taky by me velice zajimalo jak to s touhle deskou vypada v pondeli si pujdu koupit desku s nforce3 kvuli agp a rozhoduji se mezi touhle dfi ,MSI K8N NEO2 Platinum 54g , Epox 9NDA3J (9NDA3+ nemuzu u nas sehnat) a Gigabyte K8NS Ultra .PLEASE porad te mi, chtel bych zkusit du DFI ale zatim sem se o ni nic pekneho nedocet a to jak tady tak v diskusi na czechcomputeru :( Chci desku ktera mi umozni brutalni oc pri zachovani stability na vybave mi moc nesejde.Poradte :sad:
Hastala vista BABY !!!
Honys1983
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honys1983 »

Me uz ta deska fachci konecne jak ma, bios LPUTNF30824 (24.8.2005) je super (stabilita, vykon, OC je vynikajici).A 64 3700+ (2,2GHz 11x200) mi jede na 2600MHz (4200+, 11x236), pameti 2x 512MB Corsair 400MHz CL2,5 ktery sem dal na 166MHz s casovanim 2.5, 3, 3, 6, 1T pri 2,8V.HTT na 4x.
A je to na ni skvele stabilni, samo ze mit kvalitnejsi pameti, tak bych z toho vymackl urcite vic, Prime 95 - 24hodin, Super PI 32M 5x spusteno, Memtest, 3DM05 pres 4hodky.Tady mas na tu desku recenzi:
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 404917&p=9

Sral me na ty desce vetrak cipsetu, tak sem ho dal pryc a chladi to jen pasiv + v tesne blizkosti na nej fuci vetsi vetrak, je fakt ze teplota bude asi vysoka, ale je to stabilni.Deska je to vyborna a nej volba pokud mas kvalitni grafiku (v mem pripade X800XT PE) a chces vyuzit silu s.939 a zbytecne investovat lovaky do PCI-e graf.Je to zatim nej deska co sem kdy mel a u ktere sem se poprve v zivote pustil do OC :)

PS:Ten problem co sem popisoval vyse mi neni jasny, nechapu proc stim mela deska problemy, ale prisel sem na dalsi krutou vec (aspon v mem pripade), kdyz sem dal disk do S-ATA konektoru 1 nebo 2 (Uz pouzivam jen jeden disk Maxtor MaxLine III 300GB 16MB-vrele doporucuji-tichy a velice rychly a to jako svin ), tak se mi po pretaktovani S-ATA DMA mod zmenil na extremne pomaly PIO mod, coz je silene znat, kdyz sem netaktoval tak to bylo OK, po prehozeni disku do konektoru 4 nebo 3??? Ted nevim, ale v techto konektorech je to v pohode muzu taktovat jak chci a S-ATA DMA se drzi, jenom je divny ze kdyz byly 2 disky v konektoru 3 a 4 osazeny ze to tak nehorazne blblo az to vypadalo na znicenou desku.
Arnie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arnie »

Jo s temi stata 1 a 2 konektory to vim je to vseobecne problem vsech desek s nforce3 to je ok.Jsem rad ze mi konecne nekdo odpovedel uz sem myslel ze si koupim to MSI :lol: Takze zitra bezim do artcomputeru pro dfi :) Jinak problemy s tou zbernici uz nemas ? Jak to tu nekdo psal ze deska se mu na defaul sama pretaktuje zbernice na 216 MHz.Jinak uz se na ni tesim, chci desku s agp proto ze mam GeForce 6800 LE odemcenou na 12/6 a zatim mi vykonove staci a nechce se mi investovat do new grafarny.Zatim cest
Hastala vista BABY !!!
Honys1983
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honys1983 »

No tech 216 u sbernice byl muj problem, mel sem drive 2 disky pripojene do konektoru 3 a 4 a nastavovalo se to na 216 s beta biosem 8/15 (zadny jiny nefungoval po jakekoliv zmene v biosu uz PC nenabehlo), tak sem myslel ze deska odesla, dal ji reklamovat a Losan rikal ze bude nejspis vadna, po vymene za jiny kus, byl problem stejny, tak zkusili vymenit vsechno v kompu (zdroj, pameti, CPU, graf) a nic, nakonec prisli na to ze si ty dva disky nerozumi v konektorech 3 a 4, tak je prdly do 1a2 a bylo vse vyreseno, jenze v konektoru 1 a 2 se neda taktovat! Tak sem disky prodal a koupil sem Maxtora maxLineIII 300GB ktery sem prdnul do k.3 nebo 4/musel bych to omrknout) a je to super, taktovani jede jak ma.
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Nemate nekdo v tyhle desce Kingmax 433MHz CL 2.5?
Ja jen ze mi nebezej na 400 DDR a o dualu uz vubec nemluvim...
Prave me dost dozira predstava ze to je deskou :cry:
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“