No doufám že to vyjde,nechtěl bych kupovat za 1000,- druhou grafiku.Navíc takovej střep.Neznám totiž nikoho kdo má PCI grafátrnu.
Možná ještě v bazaru by se něco našlo.
Dále usuzuji,že ten flashovací program si sám rozpozná kam tlačit novej bios.
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

V bazaru seženeš ATI 8 MB do PCI za 100 - 200 Kč ,což bohatě staččíGoldar píše:Asi tím myslíš přidat druhou GK do PCI.Třeba tuto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=21119
No doufám že to vyjde,nechtěl bych kupovat za 1000,- druhou grafiku.Navíc takovej střep.Neznám totiž nikoho kdo má PCI grafátrnu.
Možná ještě v bazaru by se něco našlo.![]()
Dále usuzuji,že ten flashovací program si sám rozpozná kam tlačit novej bios.

Hele uz jsem flashoval par grafik ale podaril se me jednou zahadnej flash,mel jsem na 100% spravnej bios,flash probehl uspesne a blik tma.Rikam pohoda,nahodim to z PCI-E a nic.Ani u kamarada nic.Mno a ten pocit jit na reklamaci s kartou za 16000kc.Ale nasteti to uznali,karta byla vadna.Prej.Uf.Nechapu co se staloGoldar píše: Jak jsem již psal,nikdy jsem ještě bios do karty neládoval (nebylo třeba) a nerad bych si něják zlikvidoval novou GK 7000+7500Kč.

Pokud vim flashovali Sapphire GTO2 ( clanek byl prevzat z www.techpowerup.com ), jen pro upresneniGoldar píše: V tom článku flashovali PowerColor X800GTO s jádrem R480.Dávali do ní upravenej bios z SAPPHIRE X800GTO2 a taktovali to na úrověň X850XT PE a šla by ještě výš.Vlastně se dá říct že X800GTO+R480 = X800GTO2 = podtaktovaná X850XT PE s 4mi zamčenými pipelines.Já půjdu rozhodně do SAPPHIRE,odemčenej bios je taky SAPPHIRE a já chci mít 150%jistotu.
Take by mohlo platit X800GT+R480 = X800GTO = PE .... ale jak jiz bylo napsano chybi pridavne napajeni ( aktivovani zbylych 4 pipek = zniceni karty ) ... to me vede k otazce zda nebude stejny problem s GTO bez pridavneho napajeni jako s karty GTVlastně se dá říct že X800GTO+R480 = X800GTO2 = PE

Na PCT se nekdo ptal v komentarich jak je to s otviranim GT na 16 pipek a bylo odpovezeno, ze se to vyrazne nedoporucuje, protoze muze odejit GKGoldar píše:No u těch karet bez přídavnýho napájení to bude chtít co nejkvalitnější desku a zdroj.Má někdo zkušenosti s málo dokrmenou grafikou?To to pak dělá?
Moje teorie je,že to spíš bude méně stabilní a horší možnost taktování-nižší frekvence na kterejch to bude stabilní.Ale na smrtGK to snad není.

Toho bych se nebal ... Bios nahrat pujde, ale problem je v tom ze bude tezsi vytvorit specialniho bios aby jsi pomoci jeho aktivoval zbyle pipky.Goldar píše:Myslíš že u novejch kusů GTO2 bude obtížnější nahrát bios?
Dostupnost bude, alespon u nas podle me hodne malaGoldar píše: Jak tak sleduju,tak aby situace kolem dostupnosti X800GTO2 nebyla ještě horší než kolem Opteronů144 ze začátku.

Goldar napsal:
Myslíš že u novejch kusů GTO2 bude obtížnější nahrát bios?
Howkey napsal:
Toho bych se nebal ... Bios nahrat pujde, ale problem je v tom ze bude tezsi vytvorit specialniho bios aby jsi pomoci jeho aktivoval zbyle pipky.

To by neměl bejt až takovej problémGoldar píše:Jenže ten bios už mají hotovej.Dokonce přímo pro SAPPHIRE X800GTO2.A už taky odpočívá u mě na HDD(i s flashovacím programem).Takže tento problém pro mě odpadá.Problém bude spíš sehnat tuto desku http://www.dfi.cz/products_detail.php?i ... ulka=hw0mb abych mohl tuhle OC GK spárovat
s nějákou z řady X1600(časem).
Ten bios se dá stáhnout z odkazu na článek Jak udělat z Radeonu X800GTO Radeon X850XT -je o pár příspěvků zpět.

Taky jsem si ji objednal, má být zítra. Určitě napiš, jak šla taktovat. Mám taky opterona, takze by me to fakt zajímalo. Muzes mi napsat jaké na tom je chlazení? Jak je hlučné? DíkNo musím se vám svěřit se prvními zkušenostmi s touto kartou, vřera jsem jí úspěšně dočkal po týdnu za cenu 5430Kč ( myslím pěkná cena ).Je to ta obyč verze, po sundání chladiče jádro R480.Kartu jsem zatím netaktoval a proto zatím výsledky na základu. Na Opteronu 144 na 2,6GHz ( né zě by nešel víc, ale za cenu zvyšování napětí ) v základu 400/980 12p jsem naměřil v 3dmarcích 01 23000bodů, v 03 9880bodů a v 05 4480bodů.Opravdu jsem zatím neměl čas kartu taktovat ( vím že si mnozí řeknou že by si čas našli ) každopádně slibuje že jak pozkouším tak se svěřím. Co vás ovšem nejvíce zajímá je update biosu, s přepálením dle postupu nebyl problém nicméně po najetí do Win si to našlo kartu jako X800/X850 series a obraz se rozložil na dvě půlky, nelze říct že by byly chyby v obraze ovšem musel jsem restartovat po restartu už bylo vše vpořádku až na to že obraz byl defaultně na monitoru dvě a první byl bez odezvy i když předtím to byl monitor 1, ale hlavně všude byli aktivních pouze 12p, buď je potřeba použít jinou verzi biosu nebo se bez přídavného napájení stejně u této verze neodblokují. Proto jsem zatím narál starou verzi zpátky. I když by mě zajímalo jestli na PCB jen chybí konektor nebo i některá z aktivních součástek. Ale jinak jsem kartu nepodrobil žádným jiným testům.

No snad si nemyslíš, že budeš crossfirovat X800 s X1600...To asi opravdu nepůjde, musíš mít karty ze stejný řady.Problém bude spíš sehnat tuto desku http://www.dfi.cz/products_detail.php?i ... ulka=hw0mb abych mohl tuhle OC GK spárovat s nějákou z řady X1600(časem).