Repráky a Subwoofery

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

2 cabman:
Takze osadene je to:

1. najmensie tj 10" bass piezo vyska 3x9"
bass papier zaves,lakovana membrana, vetrana cievka typ Alphard HW1000 8Ohm prikon celeho boxu rms cca 150W
(tieto hraju stredo basy a vysky)
zosil homemade s tranzistormi MJE2955/3055 kompl. vykon sin pri 8 Ohm THD 1% 100W

2. stredne 12" jednopasmo su osadene Alphard EW120 8Ohm prikon cca 150W gumove zavesenie, papierova membrana vetrana 2" cievka
(vyssia oblast basov)
zosil homemade TDA 7294 datasheet zapojenie skoro s max napajanim vykon asi 100W pri 8 ohm

3. stredne 12" dvojpasmovky bass HW1200 8Ohm ako HW1000 len 12", 2" cievka vetrana, vyska ako uc. 1.
max prikon cca 175W
zosil homemade s Mosfetmi IRF540/9540 vykon 150W pri THD 0.1% 125W

4. subbasova horna 15" repro 3" cievka prikon sin 250W (hraje v poho aj do 400W :evil: ) liaty AL kos ,lakovany papier vaha magnetu cca 5KG
Ozvucnica slimak,hraje brutalne nizko a strasne tlaky (pri 400W a 2 ks sa neda pred nimi vydrzat dlhsie ako 5 minut :lol: ) akustycky tlak namerany 126.4dB
zosil mosfety ako predosle len doplnene o dalsie dvojice konc tranzistorov parametre rovnake len vykon asi do 300W 8 Ohm sin

Suma sumarum
2x100W+2x100W+2x175W+2x125W+300W=1,3KW cisteho vykonu

...trafko zo zvaracky vykon asi 1.5KW 1f ( v buducnosti isty prechod na 3f) vaha 15KG 8 vinuti paralelne...

Vsetko to nevzniklo zo dna na den. Trvalo to skoro 2 roky a este stale pristavujem :) (v rohu uz stoja dalsie dosky a 15" bass :bomb: )
Doma to pustam len obcas aby nezleniveli repra a aby boli susedia v strehu :roll: vacsinou hrane na akciach...
Cena za ten moj zazrak zodpoveda vysledku a je niekolko nasobne nizsia ako keby som to kupoval original...

suhlasim s tym ze je to doma nepouzitelne aj ja hrajem ku kompu 2pasmovky 6.5" bass 2x20W sin a bohato stacia na moju izbu...
ale ak to rozbali s tym vo vacsom priestore napr kulturka tak potom to je hardcore :twisted:
no ale ako si niekto lepi lietadielka tak ja si lepim a srubujem reproboxy :) je to proste hobby

tot asi vse, piste co vas este zaujima
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

Noo, tak to je teda celkem sila... Ale na doma radsi neco min vykonnyho a kvalitnejsiho - to uz je fakt na akce. Ty horny nemaji nejak super zvuk je to delany na vykon. Nerikam, ze je to hnusny, ale na kvalitni poslech potichu to neni. Jinak dost drsny skoro kazdy repro zvlast zesik - to uz se pri techto vykonech ale da celkem cekat...
Ja mam svuj homemade zes s TDA7250 - bohuzel v katalogu nebyla verze s lepsim obvodem NE od National :(. Jinak dalsi nevyhoda je mensi krabicka, takze se tam nevlezl toroid, ale pouze klasika EI trafo.
Koncaky jsou klasicky tranzistory 2xTIP132 a 2x TIP137. Ted jsem dodelal korekce vysky/hloubky/hlasitost s operakama + predzesilovac NE5532. za ty penize IMHO slusny...
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
Bogy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bogy »

to já bych chtěl domu fakt ňáký pořádný děla ale peníze jsou peníze.
Bogy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bogy »

tak co máte vy?
fast4shoot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

2+1

Příspěvek od fast4shoot »

To já mám takový half-homemade 2+1 repro, satelity mají výkon asi 8W sinus (každej) a subwoofer 15W sinus, je to připojený na jedno hodně starý rádio s docela dobrým zesákem a jeden ještě starší megnetofon taky s docela dobrým zesákem, ještě poznámka: Subwoofer je z kartonu.
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+, RAM: 1GB DDR2 533MHz, VGA: HIS ExcalibuR 9250 256MB, 240/400 @ 290/440, HDD: Western Digital WD80, Repra: M-Audio DX4, Zvukovka: M-Audio Delta 1010LT
Moje modifikace hry Half-Life: Near the explosion.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Mam 4x na zakazku delany regaly, 2pasma.. 12" bass + kalota.. maji kolem 25W + zakazkovy sub 2x 18" 600W.. Chybi mi stred.. jeste nebyl cas ho nejak navrhnout, a stejne ho ani nejak moc nepotrebuju... Vsechno je to osazeny Beymou...
Zivim to prez 60W reciever Sony a sub jen tak lehounce simram 20W Teslou..
Po 14ti dnech ladeni mi to hraje presne tak jak potrebuju.. :wink:
Bogy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bogy »

a co máte vy ostatní.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ja sem pred nedavnem koupil 2.1 kompovy bednicky Altec lansing cs21 110W RMS (newim jestli music power nebo sinus) a hrajou moc pekne - za tu cenu 3000 urcite... A zda se mi ze i trochu vic nezli Genius 5.1 Home hůůů...
V pokojiku 2,5X3.5m se u toho neda sedet kdyz je to naplno - dycky utikam od satelitu..... myslim ze je to takova zakladni dobra volba PC repro...
bruggi
Nováček
Nováček

Příspěvek od bruggi »

repro Alesis Monitor Two http://www.fullcompass.com/Products/pages/SKU--23487 + zesik Marantz PM62mkII a docela se to da poslouchat:)
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

MkII, ano to se doopravdy DÁ poslouchat :D brácha měl MKII úpravu na zeilovači Dudek, celý lakované třešni, mramoru, naprosto precizní český zesilovač, v čr jen dvakrát nebo tak. :D
kurri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kurri »

bruggi píše:repro Alesis Monitor Two http://www.fullcompass.com/Products/pages/SKU--23487 + zesik Marantz PM62mkII a docela se to da poslouchat:)
Jo studiove monitory Alesis Monitor Two,to uz asi musi hrat :D
Cpu:A64 3000+ (Win) AC 64 Ultra TC RAM:2x512MB 400DDR GeIL Value MB:MSI RS480M2-IL VGA:Sapphire Radeon X1600 Pro HDD:WD 160GB 8MB SATA Case:3R System R101 Zdroj:Chill Innovation 400W Monitor:SAMSUNG SyncMaster 997MB Sound:Creative X-Fi Repro: Elac BS 103.2
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

bruggi píše:repro Alesis Monitor Two http://www.fullcompass.com/Products/pages/SKU--23487 + zesik Marantz PM62mkII a docela se to da poslouchat :)
To verim.. :wink:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

nn. bezne vsem hrajou i vobycejny repraky.... Tyhlety uz musej vypravet... :lol:
bruggi
Nováček
Nováček

Příspěvek od bruggi »

hrajou moc pekne, ale problemem je zdroj muziky, pac uz zacinam byt hodne rozmlsanej :-D
docela dost mptrojek jsem radsi smaznul, abych u nich neprskal jak jsou spatne udelany
2spirit: MKII je u marantze jen vylepsena varianta( kondy atd). v lestenym drevu to jeste neni :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

mp3 stoji za h.... na mp3 stacej pomalu kdejaky repraky za 3000/4000 kc...
nj, tak naopak poslouchej chvili naky 128kb/s MP3 a pak se ti jakejkoli jinej zdroj bude zdat uzasnej :lol:
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=8 ... =21&catg=1 tydle
a este tydle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25619

jinak do auta....nevim treba JBL Magnat Pioneer atd
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

no kdyby muj bratr nebyl slibotechna tak bych tu zamachroval ( možná ne předna tomVm a pár nebezpečnýmy audiofily) s mým 2.1 systémem Spirit Crystal Audioworks, tj satelity z MDF tlumene jeho zbytky atp, delane u jeho audiotruhlare :) a stredaky Boston acoustics pro a vyskacema Vifa s titanovou membranou, a subwoofer s dvema menici Audax. Vse v mdf, nevim jak tluste atp, a pohaneno by to bylo zesilovacem rockwood, tj Vincent v jinem kabate :wink: jenže brácha je slibotechna, takže tenhle projekt je zatím ve fázi "leží mi ve sklepě dva audaxy a dvě vify."
bruggi
Nováček
Nováček

Příspěvek od bruggi »

2crashPC:ted uz mam muziku v loseless codecu - APE, ale z drivejsi doby mam asi 30GB mp3 a u nich je nekdy(skoro porad :wink:) problem s kvalitou. jinak dobre udelana 192kb mp3 se da s privrenyma ocim bez problemu, jen ty vysky tam trochu chybej

2spirit64: jsem na tom podobne jako tvuj bratr :). v jedny krabici ctyri repro od seasu ma maly monitory ke kompu a v druhy nasypany dily na zesik gainclone - lm3875. cely to ceka na to az budu mit cas :-D
jinak ted jsem domodoval cd a dneska by meli prijit dily na mod Cambridge DACu 3
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

2 bruggi: ja sem na tom taky podobne - 2 sloupaky panasonic a mnenic do subu... zesik neni... a sub taky ne. No a co se tyce mp3 tak me vyhovuje dobre udelanejch 160kb/s ale nektery songy mam i v 320kb/s protoze to potrebujou... ale vejsky a ozveny s dozvukama tvoreny povetsinou vyssima harmonickejma sou tlumeny jak svin nebo vubec - proste ochuzena muzika...
no ale z toho format mp3 vychazi a nemyslim si ze by se nekdo chystal to udelat lip. (nakej "advanced" kodér/dekodér) :lol:
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

hh, já zesilovače ani jejich před kamarády nestavím, tak dobrej nejsem na to je čas :) ale dost mě to štve. A to nejhorší je, že ještě ve sklepě nechal HECO woofer, myslím 17´ dvoucívkovej luxusní sub basák, a já nemám nic v čem bych ho mohl vyzkoušet jen tak :( :D

/2bruggi : Já vlastně přesně nevím co je to mkII a mk5, mk5 používá technics, MkII hodně firem. (lepších ;) )
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“