ATI RADEON 9800Pro 256MB,256bit - zavada kterou nechapu
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- lesta
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ATI RADEON 9800Pro 256MB,256bit - zavada kterou nechapu
Mam asi měsíc tuto grafiku a začala mě zlobit.Zapnu počítač a sekají se mi hry,animace 3d marky.....ale stačí ve win změnit nastavení z 1024x768 na 800x600 a opět na 1024x768 a vše funguje jak má bez sebemenšího problému.Ale po restartu PC se vše opakuje.Zkoušel sem i jiné ovladače,ele bez efektu.Zformátoval sem harddisk a nainstaloval nový systém ale vše bylo bez efektu. Dnes jsem si tutu kartu vyzvedl z reklamace,měl sem jí tam 4 dny a samozřejmě mi reklamaci neuznali,že je vše v pořádku.Proto mi to nedalo a půjčil sem si od kamaráda naprosto stejnou grafiku a na ní je to vše OK i při několikanásobném restaru.Grafika je od SAPPHIRu a není taktovaná.Ani procesor nemám nataktovaný.Kdyby jste mi někdo mohl poradit co s tím nebo jestli se s tímto problémem už někdo setkal,budu rád za jakokoliv radu.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- Smeli
- Začátečník

-
- lesta
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
VGA silencer nemám.Na GK je originální chladič.Základní deska je MSI K8N Neo2 Platinum nforce3Ultra.Zkoušel sem vypnout fastwrite v biosu a zapnout AGP 4x ale nepomohlo to.Systém mám XP Professional SP1,antivr mám AVAST 32 a používám Kerio firewall.V PC mám dva disky jeden na net a druhý na hry.Když najedu PC z disku na hry,na kterém tyto programy nejsou,tak se počítač chová stejně.Vše se seká až do změny nastavení rozlišení ve win.
Core2Duo E 8400,Gigabyte GA P35-DS3,2x1GB DDRII A-DATA Extreme 800+,GF 8800 GTS ,SAMSUNG 160GB SATA,WD 250GB SATA,WD 640 GB SATA,zdroj Enermax Liberty 500W,SB 5.1Live,DVDRW-LG 4167B,2x fan,2x modrá katoda
- Šandy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
prines jim tam celej komp a zapni jim prokazatelnou zavadu, nejlepe prines i druhou vga a na ni jim predved funkci, pak uz se s tebou musi bavit
)....
neco podobneho mne zivi, a je mi jasny jak to probihalo, borci nekam dali vga tam jim sla takze no problemo reklamace netreba
... kdyby ji opravdu reklamovali (poslali k vyrobci?) tak bys to mel na mesic... zkus ji pak trebas dati kamosovi co ti pucoval svou, jestli se prenesou tve problemy i na jeho system, muze to byt treba jen nekompatibilita twe desky s tou wga...?
neco podobneho mne zivi, a je mi jasny jak to probihalo, borci nekam dali vga tam jim sla takze no problemo reklamace netreba
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak
- lesta
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Díky moc za rady.Na dnešek sem domluvenej s kámošem,že veme kompa a budeme testovat jeho grafiku u mě a mojí u něho.Tak sem fakt zvědavej.Taky mě napadlo odvézt jim na reklamaci celýho kompa a ukázat jim co to dělá,ale bojim se toho,že na to nepřistoupěj.No uvidim.Každopádně mi řekli,že pokud jim tam dovezu celýho kompa a oni budou hledat vadný komponent,tak si samozřejmě budou účtovat prachy za tu dobu než to zjistěji.A na konec z toho vyleze že GK je vadná,tak zaplatim bůh ví kolik za to že na to přišli( i když sem jim to řikal) a grafiku mi vyměněj.No zkusim jim zavolat a navrhnout jim že bych dovez kompa a přesně jim ukázal o co se jedná.Ale docela se toho bojim.Jedná se o jeden nejmenovaný obchod s výpočetní technikou z Holešovic......každý asi bude vědět o koho jde.A zaslech sem,že moc vstříc reklamacím nevycházeji.Dam vám vědět jak to všechno dopadlo.A ještě jednou díky za vaše rady.
Core2Duo E 8400,Gigabyte GA P35-DS3,2x1GB DDRII A-DATA Extreme 800+,GF 8800 GTS ,SAMSUNG 160GB SATA,WD 250GB SATA,WD 640 GB SATA,zdroj Enermax Liberty 500W,SB 5.1Live,DVDRW-LG 4167B,2x fan,2x modrá katoda
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- lesta
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem testoval a testoval a sem z toho pěkně nasr....
Ještě než se rozepíšu co jsem zjistil,tak používám v case monitoring otáček a teplot.Jedno z čidel mám zastrčené bokem u chladiče a dotýká se přímo GPU a při zátěži mám tak maximálně 50 stupňů.Takže teplotou to neni.Dneska byl u mě opět kámoš,tak sme testovali a zjistili sme,že když dáme jeho grafiku,která je na chlup stejná s tou mojí,do mýho kompa,tak to dělá to samý.Což nechápu,protože jsme to takhle testovali před reklamací a jeho grafika chodila u mě dobře.Je pravda,že jsme dnes provedli důkladnější testování.Zkusil jsem ještě dát ke mě do kompa paměti kámoše a taky bez výsledku.Sem z toho jelen.Už mě napadá jediná věc a to ta že to může bejt buď deska nebo procák.Ale to už sám nezjistim a budu muset to dát do servisu.Ani sem se neodvážil zkusit kámoše procák,protože vim co by mi řek.Já bych taky nevyndal svuj procesor pro někoho na vyzkoušení.Myslim si že je to dost veliký riziko.Jen mě štve že budu muset zaplatit v servisu zjištění závady.A bojim se toho že to nebude nejlevnější.Všechny komponenty mám koupeny u této firmy a jsou v záruce.Takže když zjistěji kterej komponent to je tak mi ho asi vyměněj.Ach jo připadam si jako blbec.
Zkusim ten servis a dam vědět jak to dopadlo.Jinak moc díky za rady
Ještě než se rozepíšu co jsem zjistil,tak používám v case monitoring otáček a teplot.Jedno z čidel mám zastrčené bokem u chladiče a dotýká se přímo GPU a při zátěži mám tak maximálně 50 stupňů.Takže teplotou to neni.Dneska byl u mě opět kámoš,tak sme testovali a zjistili sme,že když dáme jeho grafiku,která je na chlup stejná s tou mojí,do mýho kompa,tak to dělá to samý.Což nechápu,protože jsme to takhle testovali před reklamací a jeho grafika chodila u mě dobře.Je pravda,že jsme dnes provedli důkladnější testování.Zkusil jsem ještě dát ke mě do kompa paměti kámoše a taky bez výsledku.Sem z toho jelen.Už mě napadá jediná věc a to ta že to může bejt buď deska nebo procák.Ale to už sám nezjistim a budu muset to dát do servisu.Ani sem se neodvážil zkusit kámoše procák,protože vim co by mi řek.Já bych taky nevyndal svuj procesor pro někoho na vyzkoušení.Myslim si že je to dost veliký riziko.Jen mě štve že budu muset zaplatit v servisu zjištění závady.A bojim se toho že to nebude nejlevnější.Všechny komponenty mám koupeny u této firmy a jsou v záruce.Takže když zjistěji kterej komponent to je tak mi ho asi vyměněj.Ach jo připadam si jako blbec.
Zkusim ten servis a dam vědět jak to dopadlo.Jinak moc díky za rady
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- lesta
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Koukal sem teď na to,ale slot je čistý a grafika sedí dobře.Po každé výměně grafiky sem to kontroloval a vždycky sem grafiku přišrouboval.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- lesta
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Tak bude nejspis problem s deskou... pokud ta tva grafika v jinem PC funguje dobre, tak v ni chyba neni... Videl bych to na reklamaci desky.
//edit: nebo zkus na tvuj PC pripojit jiny monitor, je mozne ze by chyba mohla byt i v nem...
//edit: nebo zkus na tvuj PC pripojit jiny monitor, je mozne ze by chyba mohla byt i v nem...
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC