Vysoká teplota

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

fogl00
Nováček
Nováček

Vysoká teplota

Příspěvek od fogl00 »

Mam grafárnu od Gaiward 1960 PCX XP GS 6600GT a ve win je teplota tak 70°C a při hraní jde teplota až na 120°C. Když se dostane teplota na 127°C blikají textury zelenou barvou...
takty jsou 540/1050. Myslíte, že to vyřeším jiným chladičem?? poraďte co stím...takty se mi nechce ubírat!!

Sestava: A64 3000+, 1024 MB Ramm,Asus A8V-E deluxe, 200GB SATA.
niatheppe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niatheppe »

heh, mít přes 120 stupňů na GPU je docela dost. Zatim nic nekupuj, podívej se jestli ti tam sedí dobře tenhle chladič, protože je to docela divný, moc velký OC zase nemáš.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Máš tam nějakej tok studenýho vzduchu? Jestli ne, udělej ;)

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Teplota 120C na grafickem jadre je opravdu vysoka, docela se ti divim ze ji taktujes kdyz se to tak hreje... Udelej co psali ostatni, tj. zkontroluj jestli chladic na gk dobre sedi a udelej trochu pruvan v case... Doporucuju vydelat zaslepku pod grafickou kartou... a radeji hod takty na default..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
alea206
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alea206 »

Nepletu-li se tak karta má tyhle takty od výroby. Na špatný prouděný vzduchu jsou to teploty moc velký, to bys tam musel mít jó bordel. Každopádně zkus sundat bočnici, jestli a jak moc to pomůže; taky si šáhni na pasiv jak moc je teplej.
Jestli to sundánim bočnice nepomůže tak se zeptej prodejce jestli ti ji neveme na reklamaci protože tohle je divný.
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 alea206:
Jo jo, mas pravdu ty takty 540/1050 uz ma od vyroby..

Ja bych rekl ze je spatne pripevnenej chladic, nebo mezi chladicem a GPU neni zadna pasta... Btw ta karta se zacala prehrivat hned jak si ji koupil nebo to zaclo po urcite dobe?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
niatheppe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niatheppe »

No jasně neni to nataktovaný, je to GS, tedy Golden Sample. Každopádně zkus si sáhnout na ten pasiv, jak řikal alea206, jestli na něm udržíš prst, tak ti špatně sedí na GPU. Pokud to nevyřeší kontrola chladiče, tak bych to viděl na reklamaci, protože na standartních taktech přeci karta nemůže dělat artefakty.
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Taky muze bejt spatny teplotni cidlo, ale to overis jak uz se tady psalo tim ze si sahnes na pasiv...kdyztak to vypada na tu reklamaci, jestli ji mas v zaruce coz asi mas tak je to si myslim v poho.
fogl00
Nováček
Nováček

Příspěvek od fogl00 »

jestli se přehřívala od začátku nevim, protože jset to začal sledovat až teď!! je to PCIe tak že takty jsou default!! bočnici sundám a uvidim...ještě jsem sundaval chladič a čistil od spusty prachu...mam jí asi tak půl roku.. a pomohlo to dost málo!! snad jestli mam špatnou pastu..nevim
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

fogl00 píše:ještě jsem sundaval chladič a čistil od spusty prachu...mam jí asi tak půl roku.. a pomohlo to dost málo!! snad jestli mam špatnou pastu..nevim
Ta pasta tam teda nějaká je? Je rovnoměrně rozprostřená? Nebo je kydnutá jen na jednom místě (a ještě k tomu v silné vrstvě?)
show must go on..
fogl00
Nováček
Nováček

Příspěvek od fogl00 »

teď zrovna nejsem doma, ale myslim že jsem ji tam dal akorát a samozřejmě rozprostřel po celém jádře....až budu doma tak za 2-3 hoďky šáhnu na ten chladič...proudění vzduchu mam myslim dobrý...ze strany víka dirky a v zadu větráček!!! můžu dát ještě vetráček dopředu, který bude tahat vzduh dovnitř!!
alea206
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alea206 »

Ten větráček ti nepomůže a jestli ti to dělá artefakty tak to nebude ani špatný čidlo, ale metek jádro. A já bych to šel reklamovat.

Eště me napadlo nejde nějak zjistit kolik šťávy mu to GPU pouští?
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
djmarshall
Začátečník
Začátečník

Re: Vysoká teplota

Příspěvek od djmarshall »

fogl00 píše: Mam grafárnu od Gaiward 1960 PCX XP GS 6600GT a ve win je teplota tak 70°C a při hraní jde teplota až na 120°C. Když se dostane teplota na 127°C blikají textury zelenou barvou...
takty jsou 540/1050. Myslíte, že to vyřeším jiným chladičem?? poraďte co stím...takty se mi nechce ubírat!!

Sestava: A64 3000+, 1024 MB Ramm,Asus A8V-E deluxe, 200GB SATA.
Těch 70C ve WIN je dost, mám tuhle kartu a než jsme v práci udělaly extreme cooler, tak jsem měl ve win 50C max a při zátěži 65C. Sundal bych chladič a nandal znovu pastu, a máš alespon jeden cooler na odtah tepla? Jinak karty od Gainwardu jsou moc výborný, nechtěl bych jiného výrobce - osobní zkušenosti jak v práci tak home.....
CPU: AMD ATHLON XP 2800+@ ????+, 2× 512MB DDR 400MHz - PATRIOT CL2, MAINBOARD: EP-8KRAI, VGA: GEFORCE 6600GT + Zalman VF700-CU@5V, HDD WD 160GB JB + HDD WD 80GB JB + HDD WD 80GB JB, a další... Fortron 350W, BIGTOWER MOREX A120 (nesehnatelný), LG-GSA 4163B/A105, DVD - ROM, HDD RACK, YAMAHA CRW-F1, FDD 3.5", HighPoint ATA 133, a příslušenství okolo (N-TECH 5.1, Tiskárna, Mikrophone, USB HUB.....)
fogl00
Nováček
Nováček

Příspěvek od fogl00 »

Tak už jsem na to přišel...kouknul jsem do bedny a větráček na grafice stál, když jsem do něd drbnul začal se točit...nechce se sám roztočit!!! teď ale nevim jak to budu dělat, když zapnu compa...pokaždé ho pohánět nebudu!!
fogl00
Nováček
Nováček

Příspěvek od fogl00 »

jinak teď v klidu 43°C
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

fogl00 píše:Tak už jsem na to přišel...kouknul jsem do bedny a větráček na grafice stál, když jsem do něd drbnul začal se točit...nechce se sám roztočit!!! teď ale nevim jak to budu dělat, když zapnu compa...pokaždé ho pohánět nebudu!!
mas ho zapojenej?jinak jasna reklamace
.
niatheppe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niatheppe »

fogl00 píše:Tak už jsem na to přišel...kouknul jsem do bedny a větráček na grafice stál, když jsem do něd drbnul začal se točit...nechce se sám roztočit!!! teď ale nevim jak to budu dělat, když zapnu compa...pokaždé ho pohánět nebudu!!
no LOL, to ti to nepřišlo divný už předtim?? Špatnej větrák :roll: :razz: :lol: :lol:
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ja se taky divim ze na to zaklada thread, prece pokud mam hodne vysokou teplotu tak se mrknu nejdriv na chladic ne? A az, pokud zkontroluju ze chladic dobre sedi a vetracek se toci tak je jasny ze problem bude jinde.. Nikdo neni dokonaly a stat se samozrejme muze lecos, ale aspon trosku premyslejte. To je neco jako kdyz bys jel v aute a prehrival se ti motor, a ty bys sem psal cim to muze byt a pritom byses ani nekoukl jestli mas vodu v chladici.
fogl00
Nováček
Nováček

Příspěvek od fogl00 »

nj já do bendy moc nekoukám..... :sad: ...a když tam kouknu tak při vyplém PC a to nepoznám že se větráček netočí....
fogl00
Nováček
Nováček

Příspěvek od fogl00 »

mas ho zapojenej?jinak jasna reklamace[/quote]
Jo větráček je zapojenej, protože když do něj drbnu tak se točí....nějak se nechce sám od sebe rozběhnout :(
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“