jakou TISKÁRNU? inkoustovou/laserovou

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jakou TISKÁRNU? inkoustovou/laserovou

Příspěvek od Orist »

potreboval bych poradit s koupi tiskarny,jaky ma plusy a minusy laserovka-cernobila oproti inkoustovce,jak dobre tiskne obrazky? jak dlouho vydrzi toner a okolo jaky ceny se pohybuje..
chtel bych ji hlavne na text,ale moc casto netisknu,max. kolem 20-30 stran mesicne,nekdy ani to ne... byl bych ochoten za ni dat tak 3500kc(za tu laserovou,za inkoustovku urcite o dost mit :)

Predem dik za rady ;-)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

3500 za laserovku? to je cena slusne inkoustivky. pokud chces tisknout 20-30 stranek mesicne, porid si nejlevnejsi PIXMU... (kolem 1500)
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

takze laserovku kolem 3-4000 nema cenu kupovat ? ja myslel ze me by bohate postacila...
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Mno slusna laserovka stoji 5+k ale opravdu se hodi pokud chces tisknout vic. Ja mam s bublinkama spatny zkusenosti, pokud se to nezmenilo tak napriklad moje stara 930c micha sedou ze zluty barvy, takze opkud chce clovek nejaky odstiny sedy tak spotrebovava i zlutou (=nutnost kupovat i dalsi barevnou napln)
Cili bych si opravdu peclive zjistil z ceho michaj bublinky odstiny cerny protoze jinak se nedoplatis..

Nicmene jak pise ice - pokud chces tisknout takhle malo staci ti prakticky cokoliv :wink:
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

I levná laserovka je vpoho pro menší zatížení, ale imho pro tebe je to pořád zbytečnej luxus, pokud opravdu tiskneš jen 30 stran za měsíc tak ti stačí levná inkoustovka, navíc se ti může hodit barevnej tisk.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
lll
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lll »

Zdar lidi... tisknu tak 200 str. /za měsíc

nevím jestli laserovou nebo ingoustovou...
, váhám mezi těmato...

Canon IP4200 PIXMA 9600x2400, 29/19 ppm, USB&PP
Minolta PagePro 1350W 20ppm USB+paraler.(GDI)

Minilta je asi o 600 kč levnější..., slyšel jsem že ten tisk laserovou tiskárnou je dražší, teda aspoň u takhle levné laserovky...
Amd Athlon 3000+,Seagate 120 GB BAR. SATA 7200 8MB, ,Gigabyte GA-K8N Ultra-9 - nForce4 Ultra,2xKingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5, gigabyte nvidia 6600
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

lll píše: slyšel jsem že ten tisk laserovou tiskárnou je dražší, teda aspoň u takhle levné laserovky...
Dražší než co? než ten ingoust určitě ne, než u jiné dražší laserovky to jo...

Pokud ti stačí černobílý tisk tak ber laserovku. Doporučil bych ti raději od HP nebo Samsungu, ale tam jsou ceny trochu vyšší.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
lll
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lll »

Takže tisk laserovou tiskárnou je (vždycky) levnější, než ingoustovou....
Jája píše:
lll píše: slyšel jsem že ten tisk laserovou tiskárnou je dražší, teda aspoň u takhle levné laserovky...
Dražší než co? než ten ingoust určitě ne, než u jiné dražší laserovky to jo...

Pokud ti stačí černobílý tisk tak ber laserovku. Doporučil bych ti raději od HP nebo Samsungu, ale tam jsou ceny trochu vyšší.
Amd Athlon 3000+,Seagate 120 GB BAR. SATA 7200 8MB, ,Gigabyte GA-K8N Ultra-9 - nForce4 Ultra,2xKingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5, gigabyte nvidia 6600
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

říká se, nikdy neříkej nikdy... mrkni se kolik stojí toner do laserovky a na kolik je stran a porovnej s inkoustama.
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

na černobílí a hodně stránek měsíčně ti doporučim laserovku, pokud jen občas denně pár stránek a nějaký obrázky a barevný věci tak spíš kvalitnější inkoustovku... mam moc dobrý zkušenosti s HP takže výrobky od HP bych doporučil, ale nezatracuju ostatní značky :)
mam laserovku a měnim v ní cartridge jednou za cca skroo rok a to tiskam denně několik stránek textu... kolem 5-10 stránek....
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No, i kdyz tisku velice sporadicky, stejne budu za kazdou cenu doporucovat laser.. je to daleko pohodovejsi ale bohuzel drazsi technologie..
Navic jsem se jeste nesetkal s tim, ze by se nekomu pos*al toner.. narozdil od neustale zasychajicich cartrige do inkoustovek..
No a co, ze nekdo meni toner jednou za rok.. ja ho menim jednou za dva a jsem maximalne spokojenej..
Mam prehistoricky HP LaserJet 4L.. coz je velika potvora s 300dpi (novy tonery uz u ni umej 600)...
Nechtel bych inkoust ani za trest.. i kdyz je ta moje mrcha stara jako blazen tiskne naprosto dokonale (samozrejme se bavim o dokumentech z office) a bezproblemove slouzi uz nekolik let...
pokud potrebuju vyjet nejakou grafiku (coz je malo kdy), stejne by mi na to nejaky domaci inkoust nestacil, a tak si radeji zajdu nekam do tiskary, kde si za to reknou par korun..
lll
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lll »

Maxtor píše:No, i kdyz tisku velice sporadicky, stejne budu za kazdou cenu doporucovat laser.. je to daleko pohodovejsi ale bohuzel drazsi technologie..
Navic jsem se jeste nesetkal s tim, ze by se nekomu pos*al toner.. narozdil od neustale zasychajicich cartrige do inkoustovek..
No a co, ze nekdo meni toner jednou za rok.. ja ho menim jednou za dva a jsem maximalne spokojenej..
Mam prehistoricky HP LaserJet 4L.. coz je velika potvora s 300dpi (novy tonery uz u ni umej 600)...
Nechtel bych inkoust ani za trest.. i kdyz je ta moje mrcha stara jako blazen tiskne naprosto dokonale (samozrejme se bavim o dokumentech z office) a bezproblemove slouzi uz nekolik let...
pokud potrebuju vyjet nejakou grafiku (coz je malo kdy), stejne by mi na to nejaky domaci inkoust nestacil, a tak si radeji zajdu nekam do tiskary, kde si za to reknou par korun..
Takže laser je dražší technologie než ingoust?? to je nějaké divné , měla by být levnější ne???
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

POcatecni naklady na laser jsou zhruba minimalne dvakrat vyssi, naklady na vytistenou stranku ma pak leserovka vetsinou nizsi (ca tretinovy).
Cili je nezbytne (stejne jako trebas u dieslovyho motoru) odhadnout zda se to pri danem objemu tisku za mesic vyplati..
lll
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lll »

Těma počátečníma nákladama myslíš co??. Cenu tiskárny?.....jinak Já si budu asi kupovat minoltu 1350w
sx02 píše:POcatecni naklady na laser jsou zhruba minimalne dvakrat vyssi, naklady na vytistenou stranku ma pak leserovka vetsinou nizsi (ca tretinovy).
Cili je nezbytne (stejne jako trebas u dieslovyho motoru) odhadnout zda se to pri danem objemu tisku za mesic vyplati..
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

lll píše:Těma počátečníma nákladama myslíš co??. Cenu tiskárny?.....jinak Já si budu asi kupovat minoltu 1350w
sx02 píše:POcatecni naklady na laser jsou zhruba minimalne dvakrat vyssi, naklady na vytistenou stranku ma pak leserovka vetsinou nizsi (ca tretinovy).
JJ pocatecni naklady = uvodni cena tiskarny + toner. Jakmile se preneses pres tohle je imho laser levnejsi.
lll
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lll »

tu kterou budu kupovat:

http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00022195, stojí jenom 3000 kč v TS bohemia jenom dokonce 2800 kč, a je v tom toner na 1500 stránek....,takže jsou počíteční náklady hodně malé, teda aspon u téhle tiskárny

sx02 píše:
lll píše:Těma počátečníma nákladama myslíš co??. Cenu tiskárny?.....jinak Já si budu asi kupovat minoltu 1350w
JJ pocatecni naklady = uvodni cena tiskarny + toner. Jakmile se preneses pres tohle je imho laser levnejsi.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

S minoltama nemam zadne zkusenosti. Takze nevim. Muze to byl ale dobra volba, kazdopadne za 3k neopcekavej zazraky, i kdyz to vypada papirove fakt dobre :o
Cena i cena nahreadniho toneru vypadaji dobre...
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“