Nemuzu se dostat ke starym souborum pod XP

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
samantino
Nováček
Nováček

Nemuzu se dostat ke starym souborum pod XP

Příspěvek od samantino »

Presunulj jsem kompletne partition C: na jiny disk, protoze jsem si chtel, ale kdyz mi pak ty nainstalovane Windows XP nefungovaly, tak jsem na jiny disk nainstalovou kompletne novou instalaci XP, ale uz se nemuzu dostat k souborum v Documents and Settings k vecem v uzivatelskych slozkach. Piuse to Pristup odepren. Nabootovat do te stare instalace mi nejde (zkousel jsem snad vse) a ty soubory bych nechtel ztratit. Prosim spechat to, diky!
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Zkus software GetDataBack.
Jsou 2. Jeden pro FAT32 a druhý pro NTSF.
Toshiba Satellite
samantino
Nováček
Nováček

Příspěvek od samantino »

pavduf píše:Zkus software GetDataBack.
Jsou 2. Jeden pro FAT32 a druhý pro NTSF.
jenze ty data nebyly smazane - ony tam jsou na jinem oddile, ale z jine instalace Windows se k nim proste nedostanes.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

To vypada na problem s pravy. Nejdrive povol manualni spravu prav slozek a souboru (moznosti slozky, zobrazeni, zrusit zaskrtnuti "pouzit zjednodusene sdileni...).
Nasledne si zobraz vlastnosti problemove slozky a v zalozce "zabezpeceni" pridej sveho uzivatele a nastav mu prava. Pripadne muzes kliknout na "upresnit" zalozka vlastnik a pridat se mezi vlastniky.

Vyse popsany postup predpoklada, ze jsi nemel data sifrovana. Pokud ano a nemas vyexportovany certifikat tak smula.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
samantino
Nováček
Nováček

Příspěvek od samantino »

Zkusil jsem to pres konzoli pro zotaveni na CD Win XP a do slozky jsem se dostal. Takze ted potrebuju akorat zjistit, jak zkopirovat slozky a podslozky v teto konzoli. Nejde mi tam spustit program xcopy z Win.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

v konzoli pro zotaveni jde kopirovat jen prikazem copy a mym takovy dojem, ze ani nejdou pouzit wildcardy, takze po jednom souboru, navic ti to zkopiruje i s pravy, takze tim si nepomuzes...
normalne si tam prenastav prava, probuh lidi uz se to naucte... :?
prevzit vlastnictvi objektu, prenastavit prava...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
samantino
Nováček
Nováček

Příspěvek od samantino »

uz se mi to podarilo, diky vsem!
Duto
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duto »

samantino píše:uz se mi to podarilo, diky vsem!
No a ako si to vyriesil, lebo mam momentalne taky isty problem, po intalacii noveho win. sa neviem dostat pod niektore zlozky, ktore som zablokoval tak aby som mal pristup pod ne len ja, to bolo pod xp pro. teraz mam xp home a tam nefunguje ani tvorenie pristupovych prav pre zlozky a s prikazom cacls mi to nejako nejde
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

"nejako nejde" :devil: moc nepopisuje tvuj problem, co presne ti to pise?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Duto
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duto »

Dony píše:"nejako nejde" :devil: moc nepopisuje tvuj problem, co presne ti to pise?
Ked chcem pri prikaze CACLS zobrazit zoznam prav daneho adresara, alebo coholvek ine, tak mi napise PRISTUP BOL ODOPRENY. V XP HOME neviem ako sa prihlasuje ako admin, kedze pri instalacii si odo mna ziadne admin heslo nepital
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Duto
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duto »

To by bolo v pohode, keby som mal XP pro, ale v home tato tabulka nieje
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“