DOPORUČTE 19" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
milosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh »

na tu dvacku sem taky koukal, ale uz ted mi prijde 14 hadru jako peknej balik, no a jeste bura navrch, nevim nevim. Pockam az to pude dolu a za rok bude doma, jeden palec za 5 tisic se mi zda dost :lol:

No rozsoupnul, vze svyho ani korunu, vse mi pokryly prodeje pocitacu a jejich stavba pro znamy a reklama z webu co provozuju, takze pohodicka :wink:
1PC: Intel i5 2500 + Noctua NH-D14, 8GB RAM DDR3, Radeon 6870 1GB, Intel 120GB SSD + 2TB + 750GB, DVD-RW Samsung SH203D, Winfast DTV2000H, LCD Samsung 226BW, Creative 4.1 repro, 620W Seasonic M12 bronze
2PC: Athlon X2 5200, 2x512DDR2, 80GB Seagate, ATI 1250, Winfast 2000 XP Expert, LCD FSC P19-2 DVI
Activer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Activer »

DeathFriend píše:zdravím.Máte někdo zkušenosti s tímhle monitorem?Popřípadě co si o něm myslíte a jestli jste na netu nezavadily o nějakou recenzi,postřehy apod.Díky

monitor 19'' LCD Hyundai IQ B91A 8ms

http://lcdmonitory.cz/inshop/scripts/de ... evel=32936
já mám Hyundai L90+ a ten má myslím úplně stejné parametry. S monitorem jsem spokojen, ale ten v odkazu má lepší design. Za tu cenu pěknej monitor...
AMD, MSI, CoolerMaster, Zalman, Hiper, Hyundai, LG, Samsung...
mrozu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mrozu »

Activer píše:
DeathFriend píše:zdravím.Máte někdo zkušenosti s tímhle monitorem?Popřípadě co si o něm myslíte a jestli jste na netu nezavadily o nějakou recenzi,postřehy apod.Díky

monitor 19'' LCD Hyundai IQ B91A 8ms

http://lcdmonitory.cz/inshop/scripts/de ... evel=32936
já mám Hyundai L90+ a ten má myslím úplně stejné parametry. S monitorem jsem spokojen, ale ten v odkazu má lepší design. Za tu cenu pěknej monitor...
Peknej je, ale naprosto nepochopitelne nema DVI, takze nepripada v uvahu...
Šrot 1: Xeon E5460@3375MHz, MSI P35 Neo2-FIR, 2x2048MB DDR2-800 Corsair, GeForce GTX 560 Ti 1024 MB.
Šrot 2: Tuleň 1100(11x100|1.475V)@1467MHz(11x133|1.5V) + redukce Eagle, ASUS P3B-F (i440BX), 1024MB RAM PC133, GeForce FX5700 256 MB.
Sergejik
Nováček
Nováček

Monitor ACER 19" LCD AL1951a

Příspěvek od Sergejik »

Ahoj lidi, velmi silne uvazuju nad timto monitorem: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=30437 Design se mi velmi libi, parametry jsou taky optimisticke, ale ma to 2 mouchy a 2 nejasnosti.
1.moucha - pozorovaci uhly. Kdesi jsem se docetl, ze nejsou zrovna nejlepsi [ocividne 140/140 neni to nej] a ze bila barva je bila jen pri pohledu kolmo na stred, ma s tim nekdo zkusenost u tohoto monitoru? Respektive, jak to s temy uhly je....
2.moucha - odezva. Cetl jsem u tohoto monitoru zajimavy udaj. Doba odezvy 6/8 ms. Jestli tomu dobre rozumim, je to nejakych 14ms dohromady, coz uz je na hrani her pomerne dost, stejne jako na akcni filmy. Ma nekdo objasneni?
1. nejasnost - je nejak vyskove nastavitelny? Nikde jsem se o tom nedocetl ani slovo.
2. nejasnost - jak je to s reproduktory? Daji se obdobna chrastitka jako jsou u tohoto monitoru vypnout?

Dekuji vsem, pripadne bych rad typ na monitor se srovnatelnymi parametry a lepsim vysledkem.
DeathFriend
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeathFriend »

Zdravím,budu si k PC kupovat dva LCD panely.Mám na ně plus mínus 20k a byly by jen na práci.Hlavně 3D,2Dgrafika,tvroba webu atp. To vychází na 10-11k na jeden panel.Odezva není tak důležitá,hlavně podání barev,jas,kontrast a uhly.Mužete mi nějaký panel doporučit na grafiku?
Díky
gtb
Nováček
Nováček

Re: Monitor ACER 19" LCD AL1951a

Příspěvek od gtb »

ad 1) Bez obav. Viděl jsem ho v provozo v Datartu a pozorovací úhly byly naprosto O.K.
ad 2) LCD panel lze v malém rozsahu výškově nastavit.
ad 3) Reproduktory jsou skutečně jen chrastítka. Jestli jdou vypnout hardwarově nevím , ale stačí, kdy je nepřipojíš ke komplu.

Jinak mám na tento panel také zálusk. Vytýkané zrcadlení je v normě a je stejné, jako třeba u televizoru nebo crt monitoru. Lesklá plocha oproti matnému povrchu zvyšuje kontrast a sytost barev. Porovnával jsem to s jinými lcd panely vystavenými v Datartu.

Nově se začal dělat model AL1951cs, který má dobu odezvy 3 ms viz. http://www.behardware.com/news/lire/22-09-2005/.
gtb
Nováček
Nováček

IIYAMA PROLITE E483S

Příspěvek od gtb »

Nemáte někdo osobní zkušenosti s tímto konkrétním lcd panelem? Prosím ne s jiným od výrobce.
Sergejik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sergejik »

gtb píše:ad 1) Bez obav. Viděl jsem ho v provozo v Datartu a pozorovací úhly byly naprosto O.K.
ad 3) Reproduktory jsou skutečně jen chrastítka. Jestli jdou vypnout hardwarově nevím , ale stačí, kdy je nepřipojíš ke komplu.

Jinak mám na tento panel také zálusk. Vytýkané zrcadlení je v normě a je stejné, jako třeba u televizoru nebo crt monitoru. Lesklá plocha oproti matnému povrchu zvyšuje kontrast a sytost barev. Porovnával jsem to s jinými lcd panely vystavenými v Datartu.

Nově se začal dělat model AL1951cs, který má dobu odezvy 3 ms viz. http://www.behardware.com/news/lire/22-09-2005/.
Mne se opravdu velmi libi, ikdyz ten s 3ms odezvou je taky lakavy, pocitam, ze se u nas na trhu objevi az po novem roce a rekl bych, ze i za vyrazne vyssi cenu, ale taky by nebyl k zahozeni. Pockame do Vanoc a kdyztak si toho Acera nadelim. Mrknu na nej v primem provozu a pak dam kdyztak vedet se zkusenostma:-)
Scatha
Nováček
Nováček

Příspěvek od Scatha »

zdravim, našel by se tu někdo kdo by mi mohl poradit jaký z těchto monitorů koupit? hodně by se mi hodilo pokud s nima máte někdo nějaké zkušenosti.

Samsung SyncMaster 193P+ - vím že je to už trošku starší model, ale poměrně dobrých parametrů, ale taky ceny :-(. Zatím jsem o něm nic moc podrobnějšího nesehnal.

Philips 190P6EG - dost mě láká, ale nevím jestli stojí za tu cenu ho kupovat (možná si radši koupím lacinější verzi Philips 190B6CG - podle srovnní na http://www.svethardware.cz/art_doc-9CEC ... 2B6D7.html, je v nich rozdíl v podstatě jen ve stojanu :-) - jiné porovnání jsem nesehnal) Parametrově se mi líbí, ale už jsem na něj četl několik nelichotivch komentářů.

Na obou značkách se mi líbí, že garantují 0 vadných pixelů i subpixelů, proto jsem se ani moc po jiných značkách nekoukal - pokud mě někdo přesvědčí, že i jiné značky jsou fajn :-) a doporučí mi jiné modely budu taky rád.
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

....Na obou značkách se mi líbí, že garantují 0 vadných pixelů i subpixelů...
Nevím jestli slovo subpixelů se ti tam omylem připletlo, ale úplně čistý panel t.j. i bez vadných subpixelů nenabízí snad nikdo. Myslím do 100.000,- :o
Scatha
Nováček
Nováček

Příspěvek od Scatha »

NANAO píše:
....Na obou značkách se mi líbí, že garantují 0 vadných pixelů i subpixelů...
Nevím jestli slovo subpixelů se ti tam omylem připletlo, ale úplně čistý panel t.j. i bez vadných subpixelů nenabízí snad nikdo. Myslím do 100.000,- :o
OK jen jsem použil obchodní hantýrku viz. např. u produktu Philips: "Perfect Panel = POKUD V PRŮBĚHU 3-LETÉ ZÁRUČNÍ DOBY NAJDETE NA LCD OBRAZOVCE JEDINÝ CHYBNÝ PIXEL NEBO SUBPIXEL, PHILIPS ZARUČUJE, ŽE LCD MONITOR OPRAVÍ NEBO VYMĚNÍ"

ale o tom můj dotaz nebyl :-(
mrozu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mrozu »

Scatha píše: Samsung SyncMaster 193P+ - vím že je to už trošku starší model...

Na obou značkách se mi líbí, že garantují 0 vadných pixelů i subpixelů, proto jsem se ani moc po jiných značkách nekoukal - pokud mě někdo přesvědčí, že i jiné značky jsou fajn :-) a doporučí mi jiné modely budu taky rád.
No Samsung 193P+ rozhodne neni starsi model, pokud pro tebe starsi neznamena cca mesic... je to celkem novinka 8)

Neni mi znamo, ze by Samsung garantoval 0 vadnych pixelu, to bejvavalo cca rok zpatky. Ale vzhledem k tomu, ze jsou u PVA panelu vadne body zhasnute, tak by me to ani tolik netrapilo...

Kazdopadne prave 193P+ se mi zda bejt to nejlepsi, co se da dneska za tech 14kkc koupit. Hlavne kvuli designu, protoze cenove srovnatelne monitory s podobnymi parametry od ruznych vyrobcu maji vetsinou stejny panel a to prave od Samsungu... Ja sam do nej nejspis pujdu, cekam jen az se trochu rozsiri a napise se o nem par recenzi a zkusenosti, pripadne az mi odejde moje Eizo CRT :wink:
Šrot 1: Xeon E5460@3375MHz, MSI P35 Neo2-FIR, 2x2048MB DDR2-800 Corsair, GeForce GTX 560 Ti 1024 MB.
Šrot 2: Tuleň 1100(11x100|1.475V)@1467MHz(11x133|1.5V) + redukce Eagle, ASUS P3B-F (i440BX), 1024MB RAM PC133, GeForce FX5700 256 MB.
mrozu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mrozu »

Jeste se mi zamlouva tenhle Samsung 970P - 6ms (papirove) PVA panel, akorat zatim neni k sehnani.
Karel J.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karel J. »

Scatha píše:zdravim, našel by se tu někdo kdo by mi mohl poradit jaký z těchto monitorů koupit? hodně by se mi hodilo pokud s nima máte někdo nějaké zkušenosti.

Samsung SyncMaster 193P+ - vím že je to už trošku starší model, ale poměrně dobrých parametrů, ale taky ceny :-(. Zatím jsem o něm nic moc podrobnějšího nesehnal.

Philips 190P6EG - dost mě láká, ale nevím jestli stojí za tu cenu ho kupovat (možná si radši koupím lacinější verzi Philips 190B6CG - podle srovnní na http://www.svethardware.cz/art_doc-9CEC ... 2B6D7.html, je v nich rozdíl v podstatě jen ve stojanu :-) - jiné porovnání jsem nesehnal) Parametrově se mi líbí, ale už jsem na něj četl několik nelichotivch komentářů.

Já mám Philips 190B6CS hraju na tom GTA: SA a je to bez problému.
Philips dává záruku navadný pixel i subpixel.
6610i
Nováček
Nováček

Příspěvek od 6610i »

Karel J. píše:
Scatha píše:zdravim, našel by se tu někdo kdo by mi mohl poradit jaký z těchto monitorů koupit? hodně by se mi hodilo pokud s nima máte někdo nějaké zkušenosti.

Já mám Philips 190B6CS hraju na tom GTA: SA a je to bez problému.
Philips dává záruku navadný pixel i subpixel.
Já mám SAMSUNG SyncMaster510T a taky dávají záruku na chybu LCD. :wink:
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

cauko lidii..

potreboval bych odvas nejake rady...planuem kupowat 19" LCDcko
taak okolo 12 000 - 14000 czk...

chcel bych ho hlavne na FILMs..aa gamesky..
neporadili by ste mi nejaky...faaks slusny za tu cenu..,?s kvalitnym obrazom a farbami....a schopnou odozvou,?a s DVI

dikes...
Scatha
Nováček
Nováček

Příspěvek od Scatha »

Cpk píše:cauko lidii..

potreboval bych odvas nejake rady...planuem kupowat 19" LCDcko
taak okolo 12 000 - 14000 czk...

chcel bych ho hlavne na FILMs..aa gamesky..
neporadili by ste mi nejaky...faaks slusny za tu cenu..,?s kvalitnym obrazom a farbami....a schopnou odozvou,?a s DVI

dikes...
tak řesně ten samý taky řešil cca před týdnem - nakonec jsem si vybral dva monitory Philips 190B6CS (dobrá odezva, slušná cena +-12 tisíc, garance Perfect Panel, ale slyšel jsem krityku týkající se podání barev) a Samsung SyncMaster 193P+ (parametrově o něco lepší, obrazovka PVA = lepší podání barev, ale už za +-14 tisíc)

nakonec jsem si objednal Samsung SyncMaster 193P+, tak až mi dojde tak se určitě podělím o zážitky :wink:
Clion
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Clion »

Sergejik píše:
gtb píše:ad 1) Bez obav. Viděl jsem ho v provozo v Datartu a pozorovací úhly byly naprosto O.K.

Mne se opravdu velmi libi, ikdyz ten s 3ms odezvou je taky lakavy, pocitam, ze se u nas na trhu objevi az po novem roce a rekl bych, ze i za vyrazne vyssi cenu, ale taky by nebyl k zahozeni. Pockame do Vanoc a kdyztak si toho Acera nadelim. Mrknu na nej v primem provozu a pak dam kdyztak vedet se zkusenostma:-)
a co tudleten je to verze bs a ma 6ms odezvu
http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=5 ... d=18843374
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

BenQ T905

Příspěvek od Killer »

Zdravim,

co si myslite o tomto BenQu? Za cenu 8.6 - 8.7 mi prijde docela dobry. Ma cenu do nej jit?
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

Clion píše:
Sergejik píše: Mne se opravdu velmi libi, ikdyz ten s 3ms odezvou je taky lakavy, pocitam, ze se u nas na trhu objevi az po novem roce a rekl bych, ze i za vyrazne vyssi cenu, ale taky by nebyl k zahozeni. Pockame do Vanoc a kdyztak si toho Acera nadelim. Mrknu na nej v primem provozu a pak dam kdyztak vedet se zkusenostma:-)
a co tudleten je to verze bs a ma 6ms odezvu
http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=5 ... d=18843374
no aj mne se libi....namte snim nekdo skusenosti,??aky je nanem obraz,?farby a tak...?
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“